Beheerst de omgeving jou of heb je controle over je eigen leven?

Daar zeg ik wel even wat. Beheerst de omgeving jou of heb je controle over je eigen leven? Wat ik vaak merk is dat mensen veel bezig zijn met de vraag: “Wat zal de ander wel niet van me denken?” Of “Hoe breng ik de boodschap zo over dat ik de ander geen pijn doe.”… (maar daarmee mag ik mezelf wel pijnigen).

Mening van anderen

We zijn dus veel bezig met de mensen in onze omgeving. We laten ons hierdoor sterk beïnvloeden, zowel positief als negatief. Positief is natuurlijk mooi. Maar als het een negatief effect op je heeft en jij daardoor niet meer bepaalde dingen durft of zelfs durft te zeggen, heeft het uiteindelijk een averechts effect.

Geloof jij dat je dat niet kunt veranderen? Jammer, want het kan wel. Zelf was ik vroeger heel verlegen en eigenlijk dacht ik ook dat ik weinig te vertellen had, ik achtte mezelf eerder dom dan slim. Want dat was vaak tegen me gezegd, dus dan ga je dat geloven. Andere kinderen op school waren slimmer, sneller, handiger, sportiever en assertiever.

De knop omgedraaid

Op een gegeven moment heb ik voor mezelf de knop omgedraaid. De NLP-opleidingen hebben me daar ontzettend goed mee geholpen. Geloof in mezelf krijgen, me kunnen uitten zoals ik denk en waar ik voor sta en ook nog eens voor groepen durven staan. Dat vind ik zelf wel metamorfose. Of niet soms?

Dus wanneer kies jij ervoor om je niet meer zo extreem te laten beïnvloeden door je omgeving? En wanneer kies jij voor jezelf? De controle over je eigen leven weer krijgen? De NLP Practitioner opleiding biedt je hierbij vele handvatten. Ja klopt, ik zeg vele, want het is wel een hele opleiding van twintig dagen, waar je zoveel input krijgt en waarbij je een scala aan oefeningen gaat doen, waardoor je er na ieder trainingsblok in de praktijk mee aan de slag kan. Dat betekent dat je op je werk anders met situaties zult omgaan, maar ook dat mensen jou anders gaan ervaren.

Betere connecties

Een mooi voorbeeld hiervan was Michael. Zelf merkte hij weinig van zijn betere communicatie. Hij vertelde dat het eigenlijk vanzelf integreerde, maar zijn collega’s, familie en vrienden reageerden regelmatig zo van “Wat is er met jou gebeurd? Je bent zoveel toegankelijker, luistert beter en je hebt veel meer aandacht voor onze mening.”  Dit vond hij zelf ook heel prettig en een eyeopener.  Daardoor merkte hij dat hij betere connecties met anderen aan kon gaan en zijn resultaten vlotter bereikt werden omdat anderen gemakkelijker met zijn ideeën mee konden gaan.

Wil jij ook zo’n resultaat voor jezelf? En de controle over je eigen leven terug? Kom dan naar onze info-avond of kijk eens op de pagina NLP practitioner.

 

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Situationeel leiderschap

Leidinggeven met precisie: Ontdek de geheimen van situationeel leiderschap en verbeter de teamprestaties”. Wil jij je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Wil je de teamprestaties verbeteren en meer succes boeken? Zoek dan niet verder! In dit dynamische en inzichtelijke artikel duiken we in de wereld van situationeel leiderschap en onthullen we de geheimen van

Lees verder »

Artikel INZICHT – Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie

Artikel INZICHT: Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie Al (er)kennen en gebruiken we de kracht van non-verbale communicatie binnen NLP, voor trainer Ferdinand Aukes mogen we daar nog veel meer aandacht aan geven. In combinatie met paardencoaching bijvoorbeeld. Het grote voordeel? Het maakt lichaamstaal en het onbewuste heel snel helder….  Lees de rest van dit

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book