NLP Practitioner opleiding voor persoonlijk leiderschap en communicatie

Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

NLP als sleutel in je persoonlijke ontwikkeling!

Effectiever communiceren

Doelen bereiken

Oordeelloos luisteren

Meer grip op je emoties

Voel jij je wel eens geremd of geblokkeerd? Houden je gedachten je tegen of beperken ze je bij het bereiken van je lang gekoesterde dromen en doelen? En kan je hierdoor niet volledig jezelf zijn? Of zou jij graag jouw communicatieve vaardigheden willen verbeteren? Dan is een NLP opleiding de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling!

Met handvatten uit NLP zet je blokkades feilloos om naar uitdagingen, waardoor er nieuwe deuren open gaan. Kortom: tijdens de NLP opleiding ga je aan de slag met oefeningen die je overal en áltijd kunt toepassen.

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro linguïstisch Programmeren en kan aan de hand van deze drie termen uitgelegd worden.

 1. De term neuro omvat alles wat met je brein te maken heeft. Vanaf je geboorte maakt dat brein patronen aan. Deze patronen kunnen bevorderlijk zijn (bv. je weet dat je soep het beste met een lepel kunt eten), maar sommige werken belemmerend op je functioneren (bv. je durft niet je mening te geven uit angst om afgewezen te worden).
 2. Het woord linguïstisch gaat over taal, dus hoe communiceer je met jezelf en anderen?
 3. De definitie van programmeren is letterlijk ‘het plannen en vaststellen van een reeks of een systeem van handelingen, gebeurtenissen of instructies’. Bij mensen resulteert dit in het vertonen van bepaald gedrag het ontwikkelen van patronen.

NLP draait dus om het transformeren van belemmerende patronen naar effectieve patronen, waarbij zowel verbale als non-verbale communicatie een grote rol speelt.

Wat heb je aan NLP?

Het is lastig om één specifiek doel te koppelen aan NLP, omdat het een methode is die voor hele uiteenlopende doeleinden zeer effectief kan werken. Het is voor iedereen heel persoonlijk voor welke uitdaging NLP toegepast wordt. Desondanks leer je tijdens de NLP opleidingen  vaardigheden die in alle situaties toepasbaar zijn.

 Grip op je emoties

Je leert tijdens de NLP opleiding hoe je je eigen emoties kunt herkennen en onder controle krijgt. Pas dan kun je je emotie effectief inzetten, zonder dat ze je blokkeren.

 Oordeelloos luisteren

Je leert om met NLP ‘puur’ te luisteren, zonder dat je eigen aannames ruis veroorzaken. Hierdoor kun je je beter inleveren in een ander, voelt je gesprekspartner zicht meer gehoord, waardoor hij/zij ook meer open gaat staan voor jouw boodschap.

 Handleiding voor je brein

Doordat je tijdens de NLP opleiding enorm veel inzichten krijgt in jezelf, je emoties en je gedrag heb creëer je een handleiding voor je eigen brein, zodat je weet hoe je in elkaar zit en waarom je doet zoals je doet.

 Effectiever communiceren

Je leert gedurende de NLP opleiding concrete technieken waarmee je bewuster – en dus effectiever – kunt communiceren. Zowel met anderen (in een groep of één op één) als met jezelf: luisteren naar jezelf is essentieel om goed om je vel te zitten.

 Doelen bereiken

Tijdens de NLP opleiding ga je concreet aan de slag met je persoonlijke doelen en langgekoesterde dromen. Het maakt daarbij niet uit of je al helder hebt wat je doel is of juist nog zoekende bent naar waar jij naar verlangt.

 Jezelf durven zijn

Je leert NLP in te zetten om naar jezelf te luisteren en je eigen geluk te creëren. Je ontdekt wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten, zodat je meer plezier uit het dagelijkse leven haalt.

NLP opleiding bij InnerQi

Tijdens de NLP opleiding van InnerQi duik je in de wondere wereld van effectief communiceren. Je leert alles over de verschillende NLP-technieken en krijgt praktische tools aangereikt waarmee je in het dagelijkse leven aan de slag kunt: zowel privé als op het werk.

Kleine groepen en persoonlijke aandacht
Jouw persoonlijke ontwikkeling centraal
Vroegboekkorting en betaling in termijnen
Locatie in Grou (FR) en Deventer (OV)
 Direct toepasbaar en veel 
Het creëren van een veilige en fijne omgeving staat bij ons voorop

nlp-practitioner-opleiding

Meer dan 15 jaar ervaring in NLP

InnerQi leidt al meer dan 15 jaar professionals op op het gebied van NLP.

nlp-practitioner-opleiding

Persoonlijke aanpak

Iedereen heeft een innerlijke kracht. Wij hanteren kleine groepen, zodat iedereen de ruimte voelt om zijn/haar kracht te ontdekken.

nlp-practitioner-opleiding

Erkende opleidingen

CRKBO geaccrediteerd en aangesloten bij NVNLP.

Jouw droom. Onze missie.

Wij geloven in jouw innerlijke kracht!

Anderen in hun kracht zetten, daar draait het om bij InnerQi.  Wij vinden het onze grote taak op deze wereld om eraan bij te dragen dat iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn. 

Dat doen wij door op te leiden, te coachen, te trainen en samen te werken. De rode draad hierin is het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

Over InnerQi

Innerlijke kracht

Wij geloven erin dat elk individu een innerlijke kracht heeft. Die willen wij aanboren, aanwakkeren, stimuleren en laten bloeien.

Dromen en doelen

Alles doen wij met het doel om onze medemens in zijn kracht te zetten, iemands kwaliteiten naar boven te halen en te laten floreren én dromen uit te laten komen.

Inspiratie

Want als je doet waar je passie ligt en waar je plezier uithaalt, word je niet alleen een gelukkiger mens, maar inspireer je de mensen om je heen.

Ga je mee?

Ben jij er klaar voor om je eigen kracht te ontdekken? Om erachter te komen waar jij nu écht gelukkig van wordt? En eindelijk die diepgewortelde droom waar te maken? Schrijf je dan in voor één van onze NLP opleidingen!

0
mensen getraind
0
jaar ervaring
0
op Springest
0
locaties

Aanbod NLP opleidingen

NLP Basics

4-daagse training
1297
 • Basistechnieken van NLP
 • Oefenen in kleine groepjes
 • Inclusief koffie, thee en lunch
 • Toegang tot online Academy
 • Eigen syllabus
 • NLP certificaat
 • Effectief vragen stellen
 • Coachvaardigheden

NLP Fundamentals

9-daagse opleiding
1800
 • Alle technieken van NLP
 • Oefenen in kleine groepjes
 • Inclusief koffie, thee en lunch
 • Toegang tot online Academy
 • Eigen syllabus
 • NLP certificaat
 • Effectief vragen stellen
 • Coachvaardigheden

NLP Practitioner

20-daagse opleiding
2750
 • Alle technieken van NLP
 • Oefenen in kleine groepjes
 • Inclusief koffie, thee en lunch
 • Toegang tot online Academy
 • Eigen syllabus
 • NLP certificaat
 • Effectief vragen stellen
 • Coachvaardigheden
 • Geaccrediteerde opleiding

Een investering in de rest van je leven

Een leven lang profijt

Tijdens de NLP opleidingen maak je je de kennis echt eigen, zodat dit helemaal onderdeel van jezelf wordt. Dat zorgt ervoor dat je aan het eind van het opleidingsjaar niet alleen het certificaat hebt, maar ook het zelfvertrouwen om NLP echt toe te passen. Hier heb je de rest van je leven profijt van.

Tips voor de financiering

Er zijn verschillende mogelijkheden om je NLP opleiding (deels) mee te financieren, afhankelijk van jouw specifieke situatie en of je zelfstandig of in loondienst bent. Met NLP werk je namelijk aan je persoonlijke ontwikkeling waar je ook op je werk voordeel van hebt. Bekijk hier onze tips.

Wat leer je bij alle NLP opleidingen?

We nemen onze omgeving waar door middel van onze zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Vanuit dat perspectief ervaren wij de wereld zoals we denken dat hij is. Via NLP word je hier bewust van en leren we je zintuiglijk scherper te worden. Je leert ook hoe je dit in de communicatie met anderen kunt inzetten.

Hoe creëer je nu werkelijk contact? Dat zit volgens NLP in het optimaal afstemmen op de ander middels verbale en non-verbale communicatievaardigheden. Elkaars wereldbeeld respecteren, een sfeer van harmonie en vertrouwen creëren. Als je een echte ‘klik’ met iemand hebt, zal er verbaal en non-verbaal veel overeenstemming zijn.

Taal is een belangrijk communicatiemiddel en door de beperkingen van taal kan er veel mis gaan. Woorden en zinnen zijn een abstracte uitdrukking van onze gevoelens en emoties. Veel in onze taal wordt weggelaten, gegeneraliseerd en vervormd. De NLP Practitioner opleiding leert je de juiste antwoorden te krijgen door de juiste vragen te stellen.

Bij alles wat we doen gebruiken we bewuste of onbewuste patronen. Tijdens de NLP Practitioner opleiding ontwikkel je handvatten om inzicht te krijgen in jouw patronen. Effecten van onbewuste patronen kunnen emoties zijn die je niet kunt plaatsen of reacties zijn die tegen je eigen gevoel in gaan. Je leert de oorzaken daarvan te begrijpen en je leert veranderingsprocedures waarmee je gewenste veranderingen teweeg kan brengen bij jezelf.

Ankeren is een NLP techniek waarmee we snel invloed kunnen uitoefenen op onze stemming door prettige stemmingen, zoals humor, motivatie, liefde en zelfvertrouwen op te roepen. In reclames wordt veelvuldig gebruik gemaakt van deze techniek. Denk maar aan: “Heerlijk, helder…” Grote kans dat je hier automatisch een biermerk invulde. Ankers ontstaan dus vaak spontaan, maar we kunnen ze ook doelbewust installeren om zo meer emotionele vrijheid te verkrijgen. Binnen de opleiding leer je diverse bestaande ankers herkennen. Tevens leer je hoe je krachtige ankers kan installeren bij jezelf en anderen om zo gedrag te beïnvloeden.

Hier leer je hoe we onze tijd ordenen, hoe tijd gecodeerd wordt in je hersenen, hoe je dit kunt veranderen en hoe je omgaat met gebeurtenissen uit het verleden en de toekomst.

Agenda NLP opleidingen

NLP Practitioner - najaar 2021 - Deventer

Blok 1     23 en 24 november

Blok 2     14 en 15 december

Blok 3     18 en 19 januari 2022

Blok 4     15 en 16 februari

Blok 5     15 en 16 maart

Blok 6     12 en 13 april

Blok 7     10 en 11 mei

Blok 8     31 mei en 1 juni

Blok 9     28 en 29 juni

Blok 10   23 augustus praktijkexamen

          20 september certificering

NLP Practitioner - voorjaar 2022 - Grou

Blok 1     29 en 30 januari

Blok 2     19 en 20 februari 

Blok 3     12 en 13 maart

Blok 4     9 en 10 april

Blok 5     14 en 15 mei

Blok 6     11 en 12 juni

Blok 7     2 en 3 juli

Blok 8     27 en 28 augustus

Blok 9     24 en 25 september

Blok 10    22 oktober praktijkexamen
           19 november certificering

Wat anderen zeggen

“Voor mij was de NLP Practitioner een enorm waardevolle opleiding om mij als coach te ontwikkelen naar een hoger (onbewust) niveau. Het heeft me handvatten gegeven om met meer zelfvertrouwen én kennis mensen te kunnen begeleiden.”

Marion Steinkamp 
Interim Business Consultant

“Ik heb vooral geleerd om beter naar mezelf te luisteren, om voor mezelf op te komen en mijn grenzen duidelijk aan te geven. Daarnaast heb ik veel gesprekstechnieken geleerd en dat maakt de communicatie in verschillende situaties nu een stuk effectiever”

Joke Groneveld
Coördinator planning

“Een heldere en kritische blik op mijn manier van handelen, waardoor ik stappen heb kunnen zetten om veranderingen door te voeren. ‘De excuusjes’ om dingen op een bepaalde manier te doen werden snel onderuit gehaald en samen werd er gekeken naar een oplossing.”

Lisette Cornelissen
Docent Engels

Vergelijkbaar aanbod opleidingen

NLP Master Practitioner

Master opleiding NLP

Je hebt tijdens de NLP Practitioner kennisgemaakt met NLP; je hebt ervaren hoe praktisch, leerzaam en gemakkelijk de theorie is toe te passen in het dagelijks leven. Tijdens de Master NLP gaan we aan de slag met Metaprogramma’s: de ‘filters’ van hoe jij kijkt naar de wereld en jouw ervaringen.
Lees meer → 

NLP Meesterschap in Communicatie

4-daagse training

Tijdens de Meesterschap in Communicatie leren onze trainers jou de NLP basistechnieken. Het is een eerste introductie op NLP, waarbij je concrete handvatten en modellen aangereikt krijgt. Hierna kun je:

Lees meer → 

NLP Paarden coaching opleiding

Opleiding tot NLP Paardencoach

Heb je zelf een paard of wil je gaan werken met paarden? Wil je van werken met paarden en mensen je beroep maken? Wil je anderen laten ervaren wat paarden je kunnen leren over je eigen gedrag en gevoel? Dan is de opleiding NLP Paarden coaching wellicht iets voor jou.

Lees meer → 

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.