trainers van InnerQi Michelle Rambonnet en Ferdinand Aukes, gratis proefles NLP

Over ons

Waarom jij bij ons in korte tijd leert om een expert te worden in communicatie in de meest brede zin van het woord. Want communicatie kom je overal in tegen. Daarnaast leer jij jezelf kennen over hoe je denkt, waarom je de dingen doet zoals jij ze doet en hoe je op emoties en gevoelens reageert. En bovendien leer je hoe je op een andere manier met al deze apsecten om kunt gaan. Wat je ontzettend veel profijt gaat opleveren. Zelfs al vanaf dag één dat je meedoet met een opleiding of training.

 • Blokkeer je tijdens gesprekken om dat te zeggen wat je werkelijk wil zeggen?
 • Kleur je snel rood en val je stil?
 • Zou je vragen willen stellen maar weet je niet welke de juiste is?
 • Heb je het gevoel dat je iedere keer de verliezer in het gesprek bent?
 • Wordt je boos of merk je dat je gesprekspartner boos wordt?
 • Zijn er iedere keer conflicten op het werk waardoor jij niet meer goed presteert?
 • Loop je vast in je eigen denken, doen of gevoelens?

Eigen ervaring

Zelf heb ik dit maar al te vaak mee gemaakt. Stil vallen, niet durven zeggen wat ik bedoelde, of het niet goed onder woorden kunnen brengen. Mijn emoties liepen daardoor dan ook op en kon ik me niet meer goed uitten. Heel frustrerend allemaal. Het gevolg was dat er conflicten ontstonden op mijn werk en in mijn privé situatie.

Zelf reflectie

Ferdinand Aukes, oprichter van InnerQi. NLP trainer
Ferdinand Aukes, oprichter van InnerQi.

Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar zelf reflectie. Hoe kan ik het beter doen. Ik las boeken over persoonlijke ontwikkeling, hoe je expert kon worden in gespreksvoering en volgde vele trainingen en opleidingen.

Ik ontwikkelde mijn eigen trainingen voor persoonlijke groei  en combineer dit nu veel met NLP. (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Nu kan ik jou helpen

Door mijn jarenlange ontwikkeling en ervaring als trainer en coach begeleidt ik zowel teams, individuen en managers en leidinggevenden om zichzelf beter te leren kennen. Wat er in je binnenwereld, je gedachtes en gevoelens leeft zo te verwoorden dat de ander jouw werkelijk begrijpt. En dat je hierdoor begrip en respect ontvangt van je gesprekspartner.

Inmiddels coach ik niet alleen meer maar leid ik ook anderen op tot NLP Practitioner of tot Coach met paarden zodat ook zij anderen kunnen helpen.

Agri information partners over InnerQi

“Met ons MT een dag een training gevolgd bij Innerqi. Een zeer inspirerende dag met goede begeleiding. Feedback van paarden geeft een mooie uitvergroting van gedrag van ons techneuten. Ferdinand was goed in staat om zich in te leven in onze manier van werken. De opbouwende kritische vragen kwamen daardoor van zelf.”

Niet meer alleen

En weet je ik doe dit niet meer alleen. Doordat ik anderen heb mogen inspireren, zijn er inmiddels al verschillende trainers en coaches bij mij aangesloten. Daardoor kunnen we nu al veel meer mensen helpen. Zo kwam eerst Sita Sinnema op mijn pad. Zij volgde de Paardencoach opleiding, de NLP Practitioner opleiding en werd assistent bij vele trainingen en opleidingen. Sita is nu co-trainer bij de paardencoachopleiding en is coach.

Daarnaast kwam Michelle Rambonnet op mijn pad en zij was al NLP trainer. Samen met haar geef ik de opleiding tot NLP practitioner en Master Practitioner.

Ook Brenda Vrieze met haar expertise op het gebied van presenteren en doelen realiseren heeft een mooie meerwaarde voor jou.

Wat kun je verwachten als je met ons in zee gaat.

Voor jou persoonlijk:

 • Veel meer zelfvertrouwen
 • Je goed kunnen verwoorden
 • De regie in het gesprek houden
 • Kunnen sturen en leiden tijdens een gesprek
 • Anderen meenemen in jouw ideeën
 • Beter relativeren
 • Hoe je anders met situaties om kan gaan
 • Zelf invloed hebt over je eigen leven en keuzes
 • krachtig voelen in momenten waarin je toch weer even onzeker voelt
 • Rust en meer ontspanning.

“Wat een fantastische leerzame dag en wat een mooie inzichten over ‘in verbinding zijn’ heeft het mij gebracht! Ik pas ze nog dagelijks toe. Behalve dat paarden prachtige en fascinerende dieren zijn, geven ze direct terug wat je geeft, ik zou geen betere spiegel weten.” Jelly Paulusma NDC mediagroep.

“Een betere kijk op mezelf mee terug naar huis genomen”

Team en leiderschapstrainingen

Voor de team en leiderschapstrainingen die we geven werk ik samen met Christine, Thea en Marion en verschillende assistenten die ons daarbij ondersteunen.

Wat kun je verwachten voor je team:

 • Bewustwording van eigen gedrag
 • De aannames die je beperken
 • Een open mind voor een ander perspectief
 • Tools om effectief met elkaar om te gaan
 • Denken in kansen en mogelijkheden
 • Weer plezier in het samen werken

Wat anderen zeggen:

Juridisch team Amersfoort

“Het spiegelen met paarden was wonderlijk en onverwacht leerzaam. De reactie van een paard is zo puur, het voert geen toneelstuk op en dit maakt dat het spiegelen met paarden confronterend en leerzaam kan zijn. Vooraf was er scepsis over een training met paarden (juristen willen eerst bewijs zien). In een rustige, ontspannen en gezellige sfeer zijn we aangezet tot zelfreflectie en hebben heel wat van ons hun eigen grenzen verlegd en emoties laten zien. Dit werd mogelijk doordat Ferdinand een veilige omgeving wist te creëren waarin een ieder zich vrij voelde om zich kwetsbaar op te stellen. Dit had een verbindende kracht binnen het team.”

 Soprema

“Door de toenemende drukte is er niet altijd tijd voor elkaar. Nieuwe collega’s en een groeiend bedrijf kunnen leiden tot onbegrip tussen elkaar. Wij vonden het als Soprema tijd om hier wat mee te doen. We hebben vier NLP trainingsdagen georganiseerd op locatie voor alle werknemers. Productie en kantoor gemixed. De resultaten en opmerkingen waren zeer positief! Sommige werknemers vonden het “voor herhaling vatbaar”. Al met al zeer geslaagd, zeker ook door de manier waarop de trainingen zijn gegeven.”

 Zorgteam leefhuis

“De plezierige benadering van de trainers hebben deze dagen tot een waar succes gemaakt. Doelstellingen werden besproken in een veilig gecreëerde omgeving. Daar waar een enkeling dacht dat het onbekende wellicht ‘een zweverig geheel’ zou, worden bleek juist naar ieders tevredenheid het tegenovergestelde een feit. Spiegelen met paarden geeft eerlijke feedback.”

 Dyade over InnerQi

“Werken met Ferdinand en zijn paarden betekent jezelf beter leren kennen en kansen zien voor verandering.

Zijn aanpak is o.a. geschikt voor teams waarin mensen vergeten zijn wie ze werkelijk zijn en naar elkaar de schijn ophouden. Doordat iedereen zijn eigen kracht weer vindt en leert te gebruiken wordt je weer een sterk team.”

 3pk

“Ferdinand verstaat de kunst om de deelnemer stevig te confronteren op een respectvolle en constructieve manier. Hij is scherp in zijn waarnemingen en maakt heldere vertalingen van de reactie van het paard naar het gedrag van de deelnemer. Mijn klanten zijn in vertrouwde handen bij Ferdinand en ik aarzel dan ook niet hem in te zetten voor opdrachten in het noorden van het land.”

Je InnerQi

Lees: je inner key of Chi oftewel je innerlijke kracht en kwaliteit ontdekken. InnerQi staat voor je innerlijke kracht. En alleen jij hebt de ‘key” (sleutel) om dit te ontdekken.

Ik zou zeggen: Laten we met elkaar de innerlijke krachten en kwaliteiten van je ontdekken om met elkaar er een mooiere wereld van te maken.

 Ferdinand Aukes

Ja ik wil graag kennis met je maken

Ga direct naar: