Masterclass Integral Eye Movement Therapy (IEMT) - vijfdaagse training Masterclass Integral Eye Movement Therapy (IEMT) - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.

Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

Masterclass: Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

Wat kun je met het IEMT model?

Met het IEMT-model kun je – met de belevingswereld van de cliënt als uitgangspunt – verandering creëren op neurologisch, emotioneel, psychologisch en fysiek niveau. Het mooie hiervan is dat je als coach dus geen verandering hoeft aan te dragen, omdat IEMT het natuurlijke verwerkingsvermogen van de cliënt activeert. Daardoor komt de verandering van binnenuit. Zo kan iemand zichzelf losmaken van zijn/haar belemmerende patronen én de vrijheid en ruimte ervaren die ze nodig hebben om hun eigen pad te volgen.

 Kan werken op de herinnering van emoties
Het kan voorkomen dat mensen last hebben van (hevige) emotionele reacties die ze liever niet hebben, maar zich toch blijven herhalen. Ze hebben vaak geen idee waar dit vandaan komt. Door het toepassen van IEMT kunnen die beperkende emoties beperkt of helemaal weggehaald worden, waardoor mensen weer vrijheid krijgen in hun gehele doen en laten.

 Kan werken op issues rondom identiteit/zelfbeeld
Het beeld dat je van jezelf hebt bepaalt hoe je in relatie tot anderen bent en hoe je de wereld beleeft. Een negatief zelfbeeld beperkt jou in het benutten van je volle potentie. Met IEMT ondergaat iemand hierin een vliegensvlugge transformatie en is hij/zij klaar om vanuit zijn/haar innerlijke kracht de eigen plek in de wereld te pakken.

 Kan werken met mensen die hun probleem niet onder woorden kunnen brengen

Bij veel therapieën ben je afhankelijk van de communicatie vanuit de client. Zoals bij alle vormen van communicatie kan hier ruis ontstaan, waardoor een probleem aangepakt wordt vanuit de perceptie van de behandelaar. De werkelijke belevingswereld van de client kan echter heel anders eruit zien. Met IEMT kun je werken op de zuivere (dus zonder ruis) interne beleving van de client. Zelfs als diegene het probleem niet goed kan benoemen.

 Saboterende strategieën kunt herkennen en aanpakken

Sommige gedragspatronen kunnen veranderingen saboteren. Dat gebeurt onbewust en zijn vaak zelfs bestand tegen andere therapieën, waardoor ze blijven bestaan. Met de IEMT methoden kun je deze zowel herkennen als omkeren, waardoor je verandering mogelijk maakt.

 Effectief kunt werken op depressies, angst en continue zorg

Het rechtstreeks aanpakken van deze klachten blijkt niet effectief, omdat het niet de kern van de emotie is, maar slechts een overprikkeling van het zenuwstelsel. Met IEMT pak je de onderliggende problemen (aan die zich uiten in deze klachten) en dat zorgt voor een positief resultaat.

 Elegant kan werken met PTSS

Het is bij IEMT niet nodig om de cliënt terug te brengen naar de traumatische ervaring. Bovendien worden met IEMT elementen meegenomen die bij andere therapieën blijven liggen, soms zijn het net díe elementen die ervoor zorgen dat je vast blijft zitten in het PTSS. Met behulp van IEMT kan iemand hieruit loskomen.

 Fysiologie kunt gebruiken

Mensen voeren een specifieke reeks van bewegingen uit om in een bepaalde staat van zijn te raken. Onbewust gebeurt dit ook om toegang te krijgen tot hun problemen. Met IEMT kun je de client fysiek bewust maken dat het iets is wat ze zelf doen en niet iets wat ze overkomt. Bovendien kun je iemand trainen om daar uit te komen, waardoor een gevoel van controle ontstaat.

 Onderscheid kan maken in de verschillende niveaus van probleemervaring

Een probleem kan op diverse niveaus voorkomen, het is dus belangrijk om dit verschil te zien. Met IEMT kun je erachter komen wat er bij je client speelt en hoe je daarop reageert.

Voor wie is de masterclass?
De vijfdaagse masterclass IEMT is voor coaches/therapeuten (of andere professionals uit het werkveld) die:
anderen willen ondersteunen bij het verwerken van ervaringen
cliënten met traumatische ervaring(en), angst of depressies behandelen
zich willen specialiseren in deze methode
anderen willen helpen los te komen uit vastgeroeste patronen
werken met mensen die hun probleem niet (goed) kunnen benoemen

Ben je al enthousiast over deze masterclass? Schrijf je dan meteen in!

Praktische informatie

Wanneer?

Vijf dagen verdeeld over twee blokken.

Blok 1: 17, 18 en 19 september
Blok 2: 13 en 14 november

van 9:00 – 17:30 uur

Waar?

InnerQi trainingslocatie Deventer

 

Tarief:

€849,-

Inclusief:

Lunch
Koffie en thee
Lesmateriaal

 

 

 
Over de trainer:

 

 

Deze vijfdaagse masterclass wordt verzorgd door Hanneke van der Voort. Zij is gediplomeerd NLP trainer en gespecialiseerd in het geven van IEMT trainingen.

Over de trainer

De masterclass Integral Eye Movement Therapy (IEMT) wordt verzorgd door Hanneke van der Voort. Zij is gediplomeerd NLP trainer en gespecialiseerd in het geven van IEMT trainingen.

Ben je benieuwd naar IEMT en wil je daar meer over weten?

Bekijk deze video van Andrew T. Austin – de grondlegger van IEMT. Deze opnames zijn gemaakt tijdens zijn live seminar in 2009. 

Reviews

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

Opleiding NLP paardencoaching
Average rating:  
 0 reviews

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.