Associëren - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. Associëren - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
1 of 2

Associëren

Associëren als woord betekent verbinden, en binnen deze training betekent associëren dat je je met al je zintuigen verbindt aan de omgeving. Je ervaart de wereld door je eigen ogen, oren, neus, mond, huid, buik en hart(emoties). Dit leert je om helemaal in het hier en nu te zijn.

Een gebeurtenis geassocieerd beleven kan ook met een herinnering uit je verleden, en het kan zelfs met een toekomstige gebeurtenis. Het is in alle gevallen een ervaring die nú plaatsvindt alsof je er midden in zit en waarbij al je zintuigen en gevoelens zijn betrokken.

Voorbeeld

Denk eens terug aan je laatste zomervakantie: dan zie je, hoor je, voel je, ruik je en proef je opnieuw wat daar was. Per zintuig zoom je in op de ervaringen van die vakantie, en in gedachten ben je weer terug. Je voelt opnieuw de sensaties in je lichaam. (emoties)

Associëren met een herinnering uit het verleden is een herbeleving waarin al je zintuigen actief verbonden worden met jezelf in die omgeving.

Associëren met een toekomstige gebeurtenis is een beleving alsof het nu gebeurt, je doet alsof en brengt al je zintuigen in die geprojecteerde ervaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.