De vorm & de inhoud - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. De vorm & de inhoud - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
1 of 2

De vorm & de inhoud

Vanuit NLP perspectief stellen we dat iedere ervaring een representatie (weergave) is van de ‘realiteit’ en op een bepaalde manier is gestructureerd, met andere woorden op een bepaalde manier is vormgegeven. Het is precies dit waar we ons, binnen de context van communicatie, in deze opleiding mee bezighouden: met de vormgeving of structuur van een gebeurtenis naast de inhoudelijke informatie die we hebben op basis van wat we zintuiglijk waarneembaar zien, horen, voelen, ruiken, proeven.

Het onderscheid tussen vorm en inhoud èn de praktische toepassingen op basis van dit onderscheid, is de meest essentiële bijdrage van NLP aan wat al bekend was over communiceren.

Inhoud staat gelijk aan de ervaring of beleving die we hebben op basis van wat we zien, horen, voelen, ruiken en proeven. De inhoudelijke beschrijving.

Vorm staat voor de structuur of manier waarop mijn onbewuste de ervaring vormgeeft, opslaat in de dieptestructuur. Dus hoe mijn onbewuste een representatie (via de zintuigen) maakt van deze ervaring. 

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.