Funny Face "kaart" - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. Funny Face "kaart" - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
1 of 2

Funny Face “kaart”

Om meer inzicht te krijgen in de verschillende oogbewegingen maken we gebruik van de funny face kaart (zoals je de persoon tegenover je ziet).

Andere indicaties:

Naast de gegeven oogbewegingen in de tekening hierboven, zijn er ook nog de blikken recht vooruit, starend of gefocust, knipperen en samenknijpen van de ogen.

Visueel kenmerk:

Staren, recht vooruit kijken op een bepaalde afstand (je maakt het mee en kijkt er naar).
Snelle bewegingen zoals samenknijpen, gesloten ogen en verlengde knipperbeweging;
Knipperen in een hoog tempo betekent over het algemeen de afwisseling of opeenvolging van voorstellingen. Knipperen duidt ook vaak op het “non-verbaal benadrukken” in informatie.

Auditief kenmerk:

Gefocust, kijkrichting vanuit het midden gefocust naar een bepaald punt. Doordat de ogen op een vast punt gericht staan zijn ze niet bewust aan het kijken en dat geeft extra ruimte aan luisteren.

Waarneming en interpretatie

Ben je visueel ingesteld en krijg je de opdracht: “Luister eens naar je favoriete muziek”, kijk je zeer waarschijnlijk eerst omhoog. Ook al gaat de vraag over geluid, je ziet in gedachten eerst iets; de naam van het nummer, de hoes van de CD, de zanger of wat dan ook, en daarna hoor je de muziek. Ben je echter sterk gevoelsmatig ingesteld dan kijk je waarschijnlijk naar beneden en check je eerst je gevoelens om vast te stellen welke muziek “favoriet” is.

Stel je vragen aan anderen dan is het daarom nuttig om te vragen waar iemand werkelijk aan denkt op het moment dat je de vraag stelt, om vervolgens een nauwkeurig begrip te krijgen van de betekenis van de oogbewegingen.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.