Inleiding - Ankeren - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. Inleiding - Ankeren - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
1 of 2

Inleiding – Ankeren

Het hoofdstuk associëren en dissociëren is een voorbereiding geweest op dit hoofdstuk over ankeren, want ankeren is een procedure waarbij associatie onontbeerlijk is. Het is een procedure dat een specifieke stimulus verbindt met een welbepaalde respons. Dit proces staat ook bekend als conditioneren.

Veel ankers uit de buitenwereld ken je al, zoals:

Visueel           –     uniformen

Auditief           –     sirenes

Kinesthetisch  –     schouderklopjes

Waarschijnlijk herken je ook ankers uit jouw persoonlijke wereld, zoals: een bepaalde mimiek of klank van de stem van je familieleden die je verbindt met een positief of een negatief gevoel.

We geven je een stukje interessante achtergrond informatie van Carl Gustav Jung en gaan dan verder met de theoretische onderbouwing van ankeren. Je leert het proces van ankeren toe te passen en je leert verschillende technieken om conditioneringen te doorbreken. Ook leer je een gewenste respons te installeren, die je als een positief anker altijd tot je beschikking hebt.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.