Inleiding - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. Inleiding - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
1 of 2

Inleiding

Inleiding op doelen realiseren

In dit hoofdstuk leer je over de toepassingen van kaders. Je leert hoe je met behulp van doelgerichte ‘werkkaders’ wensen en plannen realiseert.

Een outcome verwijst naar een doel hebben of een uitkomst realiseren.

Een doel kan te algemeen zijn, niet-specifiek. Vaak is een doel een onvoldoende uitgedrukt verlangen, een wens. Een doel kan nuttig zijn om je te motiveren en om je aandacht richting te geven, zo iets als een ideaal.

De letterlijke vertaling van outcome is uitkomst/resultaat, en dat is specifiek en realiseerbaar. Iedere dag heb je ideeën over een uitkomst die je wil realiseren. Ook al zijn die doelen simpel zoals je werk afmaken, boodschappen doen, post beantwoorden, aandacht geven aan mensen, een boek lezen, afspraken maken of juist niets doen. Hoe vaak gebeurt het niet dat je aan het eind van de dag merkt dat er te weinig naar je zin is gebeurd.

Plannen maken en realiseren vraagt daarom een doelgerichte aanpak. Het outcome model is zo’n aanpak. Dit model is een integrale strategie om precies de uitkomst te hebben zoals je die bedoelt. Jij gaat dus nu je doelen realiseren.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.