Inleiding - Kaderen & Herkaderen - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. Inleiding - Kaderen & Herkaderen - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
1 of 2

Inleiding – Kaderen & Herkaderen

De term kader impliceert de afbakening of begrenzing van een bepaalde inhoud zoals een foto.  Een psychologisch ‘kader’ verwijst naar een algemene focus of richting die zorgt voor een sturing van gedachten en gedrag in een interactie. Vaak spelen jouw eigen waarden een rol in het aangeven van de begrenzing. Kaders geven betekenis en ze beïnvloeden de manier hoe je een specifieke gebeurtenis of ervaring interpreteert.

Gebeurtenissen die zich “binnen” het kader bevinden

Gebeurtenissen “buiten”                                                                     Gebeurtenissen “buiten”

het kader.                                                                                           het kader.

Voorbeelden rond tijd:

Een pijnlijke herinnering kan opdoemen als een allesoverheersende gebeurtenis in een kader van vijf minuten rond die ervaring. Diezelfde pijnlijke herinnering kan bijna oppervlakkig lijken tegen de achtergrond van iemands gehele leven.

Een tijdskader van een half uur of drie uur voor eenzelfde bijeenkomst geeft een totaal andere dynamiek. Een kort tijdskader zet de focus van mensen op de opdracht, terwijl een ruim tijdskader ook mogelijkheden opent voor het ontwikkelen van relaties.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.