Inleiding - Representatie systemen - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. Inleiding - Representatie systemen - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
1 of 2

Inleiding – Representatie systemen

In het eerste hoofdstuk hebben we het ‘waarnemen’ behandeld en in het tweede hoofdstuk behandelen we het ‘weergeven’ van wat we hebben waargenomen. Het representeren of weergeven wordt gecreëerd door de wisselwerking van één of meerdere zintuigen met een deel van ons centraal zenuwstelsel. In die zin is er sprake van een systeem. Onze zintuiglijk weergegeven reacties maken deel uit van de oppervlaktestructuur, en zijn herkenbaar in taal en door onze oogbewegingen.

We leiden dit hoofdstuk in met het onderscheid te maken tussen het primaire systeem (verbale systeem) en het sturende systeem (non-verbale systeem). Daarna maken we je bekend met de theorie van beide systemen. Aansluitend oefen je met taal, de zogeheten predikaten, en oefen je met het observeren en interpreteren van de oogbewegingen.

Leerdoelen van de representatiesystemen

  • Je leert hoe je gebruik maakt van dezelfde taal en hoe mensen data verwerken.
  • Je kunt verbaal en non-verbaal de zintuiglijke voorkeurssystemen van mensen ontdekken.
  • Je weet dat het representatiesysteem informatie geeft over de perceptuele filters van mensen, de manier waarop ze de buitenwereld zintuiglijk filteren.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.