Kaderen - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. Kaderen - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
1 of 2

Kaderen

Belangrijke kaders binnen NLP zijn de kaders uit het outcome model en de kaders voor het verzamelen van informatie (zie hoofdstuk 12). De basis van het outcome kader is om de focus te houden op je doel of op de gewenste staat. Dat houdt in dat je alle activiteiten en informatie evalueert die relevant zijn voor dat bepaalde doel. De focus van “As-if” is om te doen alsof het doel of de gewenste staat al is bereikt.

Een “probleem” kader legt de nadruk wat er mis is en leidt naar een focus op ongewenste symptomen en het ontdekken van hun oorzaken. Vanuit NLP perspectief worden problemen waargenomen als uitdagingen en mogelijkheden voor verandering, groei en leren. Een ‘feedback versus falen’ kader brengt je aandacht van bepaalde problemen, vergissingen of fouten naar de interpretatie van feedback. Door je gedrag van ‘falen’ in een ‘feedback’ kader te plaatsen ervaar je mogelijkheden om correcties te maken die wel naar de gewenste situatie leiden.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.