Opdracht: Reclaim Personal History (Zelfanker) - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. Opdracht: Reclaim Personal History (Zelfanker) - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
1 of 2

Opdracht: Reclaim Personal History (Zelfanker)

Beroep doen op persoonlijke geschiedenis.

Dit proces is geschikt om specifieke hulpbronnen en positieve gevoelens over jezelf te versterken. Bijv. zelfvertrouwen, kracht, geduld, rust, ontspanning, moed, enz.

Zelfanker

Deze techniek is bij uitstek geschikt om zelfankers te installeren. Als zelfanker bepaalt Subject voor de start, welk auditief/kinesthetisch anker hij gaat installeren, een anker dat in iedere situatie nadien onmerkbaar is toe te passen door hem zelf.

Structuur:

  1. Subject denkt aan een te versterken hulpbron, benoemt die met een woord of uitdrukking.
  2. Programmer helpt subject te associëren met een recente ervaring. Subject ankert zelf met het gekozen zelfanker op het beste moment.
  3. Het zelfanker blijft nu geactiveerd en Subject gaat met de hulp van programmer door de tijd en ruimte terug in het persoonlijke verleden (gedissocieerd) en vindt 3 tot 5 voorbeelden van een goede ervaring met de hulpbron. Deze voorbeelden kunnen zich verspreid in de tijd voordoen en in verschillende contexten.
  4. Programmer vraagt Subject elk voorbeeld met één of twee woorden te benoemen, bijvoorbeeld leeftijd en locatie. Als dat gedaan is laat Subject het zelfanker los en keert terug naar hier en nu.
  5. Subject neemt de voorbeelden in ogenschouw en begint bij de vroegste ervaring, herbeleeft en activeert opnieuw het zelfanker volkomen geassocieerd. Subject doet dit met elke ervaring en verstevigt het anker. Programmer ondersteunt tijdens het associëren. (Hoe sterker de associatie hoe intenser het anker.)
  6. Subject laat dan het anker los en komt opnieuw terug naar hier en nu.
  7. Programmer helpt Subject zich een moment in de toekomst voor te stellen waarin de hulpbron gewenst is, en gebruikt daarbij het anker om de toekomstsituatie te beleven. Herhaal dit met verschillende situaties.
  8. Test.  Stel een situatie in de toekomst voor zonder het anker.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.