Innerqi – de beste training voor effectief communiceren, Communicatie

Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

Effectief communiceren doe je door goed te luisteren, je in te leven in de ander, maar ook door duidelijk te zijn en grenzen te stellen. Bij communiceren komen zaken kijken die niet in enkele regels samen te vatten zijn. Daarom organiseert InnerQi diverse trainingen en opleidingen om effectief te leren communiceren.

Overal zetten wij communicatie in: wanneer we aan het werk zijn, wanneer we thuis zijn, maar ook op de weg of in een winkel. Het is daarom van groot belang je te blijven scholen in effectieve communicatie.

Training effectief communiceren

InnerQi biedt een training voor algemene vaardigheden die nodig zijn bij effectieve communicatie. Hierbij behandelen we onder anderen wat communicatie precies inhoudt, welke stijlen van communicatie er zijn, non-verbale communicatie en vraagtechnieken.

Feedback

Daarnaast geven wij een training voor effectief communiceren die zich richt op het geven en ontvangen van feedback. Hierbij leer je hoe je volgens de Sandwich-methode feedback kunt geven en ontvangen en hoe je dit het best kunt interpreteren, zonder je direct aangevallen te voelen. Ook is luisteren naar je gesprekspartner van groot belang.

Waarom effectief leren communiceren?

Ongetwijfeld herken je de situatie dat je in lastige situaties met je collega s niet altijd assertief weet te reageren. Achteraf heb je spijt dat je niet dit of dat hebt gezegd. Nadat je erover na hebt gedacht weet je het altijd beter te verwoorden dan het moment zelf. Het liefst zou je nog op een goede manier feedback geven.

Miscommunicatie

Miscommunicatie komt in de beste bedrijven voor. Maar ook in de beste families. Dit komt met name omdat iedereen vanuit zijn eigen perspectief denkt en praat. Maar de ander heeft een ander perspectief. Hij of zij is anders opgevoed, heeft een andere sociale of culturele achtergrond waardoor hij of zij een andere visie heeft.

Daarbij heeft de ander ook nog eens andere belangen. We handelen allemaal vanuit de beste intentie echter komt dit niet altijd naar buiten. Ons ego vindt het belangrijk om zich te laten horen maar vergeet hierbij het gezamenlijke belang.

Resultaat

 • Je leert op effectieve wijze te communiceren
 • Je leert beter waar te nemen en inschatten hoe je een boodschap over kunt brengen
 • Je bent assertiever waardoor je tactisch op de verschillende situaties kunt reageren
 • Je kunt effectief feedback geven en ontvangen
 • Je leert om te gaan met lastige situaties en weerstand
 • Je kunt jouw ideeën beter verwoorden en anderen daarin meekrijgen.

Volg een training bij InnerQi om effectief te leren communiceren

Een training van InnerQi wordt gegeven door ervaren professionals. InnerQi staat voor deskundigheid, betrouwbaarheid én persoonlijkheid. Met een persoonlijke stijl van werken creëren we vertrouwen en openheid bij de deelnemers. Hierdoor ontstaat optimaal contact en maximaal rendement van leren. De kracht van training en coaching bij InnerQi is het in beweging brengen van mensen. We stimuleren mensen hun eigen proces te lopen waarbij InnerQi fungeert als katalysator

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek!

De volgende onderwerpen komen zoal aan bod

 • Het communicatiemodel
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Lichaamstaal
 • Luistervaardigheden
 • Spiegelen in fysiologie en in taal
 • Hoe ons denken onze communicatie beïnvloedt
 • Denken voelen en doen in communicatie
 • Hoe we optimaal kunnen afstemmen op het voorkeurskanaal van je gesprekspartner.

Het brengt je naar een hoger niveau van communiceren die je in verschillende situaties leert in te zetten.

Voor wie is deze training geschikt?

De training effectief communiceren is geschikt voor iedereen die met communicatie te maken heeft op de werkvloer. De training kan op maat gemaakt worden voor een team.

Voorafgaand aan de training is er een intake. Hierin brengen we je leerdoelen in kaart. Onder leiding van de trainer wissel je ervaringen uit en wordt gewerkt met individuele opdrachten.

Door individuele feedback krijg je inzicht in de manier waarop je communiceert, de invloed hiervan op anderen en je persoonlijke verbeterpunten. Aan het eind van de training maak je een plan van aanpak, waarin staat hoe en wanneer je het geleerde gaat toepassen.

Heb je de gehele training gevolgd, dan ontvang je het certificaat van InnerQi

Plaats & Data

Benieuwd wanneer je deze cursus kunt volgen? Bekijk de eerstvolgende startdata en cursuslocaties.

Meer opleidingen en trainingen

Hier vind je een overzicht van onze opleidingen en trainingen

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.