Contact en Communicatie – Assertiviteit en Adequate Communicatie

Een driedaagse training

Inleiding
Soms gaan we uit contact (om wat voor reden dan ook)  maar is dat helemaal niet wat je wilt, je wilt verbinden. Vaak hebben we nog wel binding maar geen verbinding. De binding  bestaat dan bijv. uit: ‘zie je wel heb ik weer, voldoe ik wel, doe ik het wel goed, te hard je best doen, vasthouden aan iets ouds, te boos of te verdrietig zijn’. Als dat bij jou zo is en je wilt dit anders doe dan mee met deze training.

Wat?
De moed hebben om te zeggen wat je op je hart hebt. Gevoelens omzetten in gedachten en deze uiten in woorden.  Dat is assertief zijn. Onvoldoende kunnen of durven opkomen voor jezelf. Geen nee durven zeggen en geen kritiek durven uiten. Als iemand niet voldoende in staat is ondubbelzinnig te zeggen waar het op staat noemen we dat subassertief. Hier tegenover staat geen rekening houden met de gevoelens van een ander, op een vervelende manier, tactloos, opkomen voor jezelf. Dat is agressief. Let wel. het gaat over gedrag, in beide gevallen neem je niet de plek in die je toekomt, je maakt jezelf te klein of te groot. Zo ontstaan frustraties en problemen in relaties, in werksituaties.  Dat is niet wat je wilt, je wilt  een duurzame (professionele) relatie. Kortom, dit vraagt om adequate communicatie.

Voor wie?
Dit is voor iedereen die meer in contact wil zijn, meer wil verbinden. Dit is voor iedereen die zich in dit contact sterker en zekerder wil voelen, die wil bouwen aan vertrouwen. Dit is voor iedereen die wel eens vastloopt in een gesprek, het lastig vindt om een gesprek gaande te houden. Dit is voor iedereen die op ziet tegen gesprekken, het lastig vindt om zaken bespreekbaar te maken of die weerstand tegenkomt maar daar aanvankelijk niet op uit was.

Hoe?
Je wilt in je gedrag, in je communicatie keuzes maken die helder en duidelijk zijn, die overtuigend overkomen en logisch klinken. Die bijdragen aan gezonde communicatie en duurzame relaties. In deze training leer je je eigen gedrag kennen en je gaat je eigen gedrag onder de loep nemen, dit vraagt veranderingsbereidheid. Want vaak ligt achter het verlangen om het anders te doen een patroon, ben je bereid daar naar te kijken? En stel jezelf dan de vraag wat mag ik in mijn gedrag, mijn communicatie veranderen zodat het bijdraagt aan gezonde communicatie en een duurzame relatie met mijzelf en met een ander? Je doet dit niet alleen, juist door in groepsverband met deze thematiek bezig te zijn, gaat het leerproces sneller. Daarnaast staan er twee ervaren professionals voor de groep.

Door wie?

Ferdinand Aukes – innerqi

Marije Friese – friestijl
Mijn kracht ligt in het begeleiden van anderen zich verder te ontwikkelen, vastgeroeste patronen los te laten en in beweging te komen. Ik ben snel in staat een vertrouwde en veilige setting te creëren. Dan kijken we naar het proces van A naar B en welke weerstand je onderweg tegenkomt, wat daar achter zit, waarom je doet zoals je doet, welke potentie er onder verscholen ligt. Mijn idee is altijd de ander naar een hoger plan te begeleiden, zijn of haar next level, maar alleen in dat tempo dat past. Met zachte kracht en tactvol confronterend als dat nodig is. 

Ik ben al sinds 2005 werkzaam al trainer en later ook als coach (NLP geschoold). Persoonlijke effectiviteitstrajecten waren mijn specialiteit: ‘hoe niet-functioneel-gedrag om te zetten naar functioneel-gedrag’. Ik was ruim tien jaar werkzaam in het onderwijs, HBO, en gaf voornamelijk communicatietrainingen maar ook intervisie. Inmiddels heb ik een eigen praktijk: daar help ik mensen bij het vinden van hun eigen midden, met het herstel van balans.

Inhoud van de training
We starten met het in kaart brengen van de huidige situatie t.o.v. het gewenste resultaat, de belemmerende en bevorderende factoren, alsook de drijfveren. Om enerzijds snel tot de  kern te komen en anderzijds om een breder perspectief te krijgen: ‘wie ben je, wat maakt dat je hier bent en wat wil je, waarom wil je dit en wat heb je nodig’.  Vervolgens komen o.a. aan bod:

  • Het maken van rapport en spiegelen.
  • Het contactmodel, het metamodel.
  • Gesprekstechnieken en vraagtechnieken.
  • Weerstand in communicatie.
  • Volgen en leiden.
  • Eigen regie in een gesprek.
  • De kracht van taal.

Er is ruimte voor eigen inbreng van casuistiek, er is ruimte voor vragen.
Er is veel expertise en kennis om over te brengen, maar wat ook belangrijk is dat je weer plezier krijgt in het maken van contact, dat de kramp er af gaat en dat jij je eigenheid weer meer kan inbrengen. Dit alles verspreid over drie dagen, uiteindelijk zul je merken dat het omgevlogen is en heb je heel veel geleerd.

Wat levert deze training jou op?
Je investeert in jezelf zodat dit ook opgemerkt wordt door je omgeving, je werk, je relaties.
Je krijgt veel praktische vaardigheden aangeleerd die je meteen kunt inzetten in de praktijk. Meteen voordeel dus. Daarnaast krijg je ook meer inzicht in je eigen gedrag en je wijze van communiceren, welke mooie kanten daar aan zitten en ook waar de groeipotentie zit. Niet die map in de kast, wel een transformatie van binnenuit.

Investering
Je investeert in jezelf om er uiteindelijk zo veel meer uit te halen. Je investeert zodat dit ook opgemerkt wordt door je omgeving, je werk, je relaties. Welke resulaten zie jij graag terug?

We kunnen hierover van te voren ook nog contact hebben.

Open inschrijving

Voor deze driedaagse  investeer je € 750,-
Dit bedrag is exclusief BTW, inclusief materiaalkosten, koffie, thee en lunch.

In company

Deze training is ook in company te volgen, als maatwerk voor de specifieke situatie die geldt binnen jouw organisatie, afdeling of team. Wij maken graag een afspraak en komen dan met een op maat gemaakte offerte en training.

Schrijf je nu in!

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book