NLP Practitioner opleiding voor meer effectiviteit en betere communicatie

Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

NLP Practitioner opleiding

Reikhalzend uitzien naar oplossingen voor je interpersoonlijke conflicten?

Begrijpt de ander niet waar jij op doelt? Raak je om deze reden gefrustreerd? Heb je het gevoel dat je vervolgens niet kunt zijn wie je wilt zijn en voel je je daardoor geremd of geblokkeerd? Heb je veel in je leven meegemaakt, waardoor je niet ten volle leeft? Wens je dat je deze belemmeringen van je af kunt schudden en zodoende bevrijd wordt en voluit verder kunt leven? De NLP Practitioner opleiding van InnerQi biedt uitkomst.

Ik schrijf me nu in!

Meer dan alleen je gedrag veranderen

Over het algemeen denken we dat we zijn zoals we zijn. Dat we onszelf niet kunnen veranderen. Mogelijkerwijs denk je zelfs dat dit jouw lot is en dat je met deze bestemming zal moeten leren leven. Aangezien jij gelooft dat dit de waarheid van jouw leven is, zal er ook niets kunnen veranderen. Onbewust heb je zelf al de keuze gemaakt dat je slachtoffer bent van de situatie waarin jij verkeert. Je leest het goed: jij zélf hebt deze keuze gemaakt, niemand anders.

Echter kun je je ook realiseren dat ieder mens akelige dingen meemaakt in het leven, vanaf het moment dat een ieder op de wereld wordt gezet. De één meer dan de ander, dat is waar. Niet voor niets zeggen ze wel eens ‘ieder huisje heeft zijn kruisje’. Het gaat er eigenlijk om hoe je met al die pijn, frustraties, onzekerheden en angsten omgaat. Hoe je over je verleden denkt, hoe je het met je meedraagt en op welke manier deze gedachten nog steeds invloed op je ‘zijn’ hebben.

Doelen bereiken met NLP

Je doelen bereiken gaat niet vanzelf. Veelal laten we ons tegenhouden door allerlei obstakels, dagelijkse beslommeringen. Standvastigheid is een pijler om je doelen te bereiken. Maar hoe goed ken jij je eigen intrinsieke motivatie? Hoe duidelijk heb jij je doel geconcretiseerd? Wat levert het doel je uiteindelijk op? Je leert je wensen te concretiseren en krijgt daardoor grip op je dagelijkse leven. Het is de volgorde van interne en externe handelingen die we uitvoeren om een gewenst resultaat te verkrijgen. Vragen waar jij tijdens de NLP practitioner opleiding antwoord op krijgt. Maar niet alleen dat. We gaan ook daadwerkelijk aan de slag met een concreet doel van jou dat je daadwerkelijk gaat realiseren.

Wil je meedoen aan een GRATIS proefles? Schrijf je in!

Oplossing met de NLP Practitioner

Na vele jaren ervaring als coach heb ik verschillende mensen begeleid die uit diverse therapieën kwamen, maar helaas nog geen stap verder gekomen waren. Indien jij ook een punt wilt zetten achter al die therapie – of je wilt deze geneesmethodes juist voorkomen – dan heb ik iets voor je. Er bestaat een oplossing wanneer jij niet meer wilt uitstellen, maar nu écht gaat nastreven voor jezelf te gaan en veranderingen in je eigen situatie wilt aanbrengen. Met de intentie om voor jezelf te kiezen, zodat er over een jaar een sterkere versie van jezelf is. Dat je vol zelfvertrouwen bewust de keuzes maakt die je wil maken, ongeacht wat anderen zeggen, en dat je trouw bent aan jezelf. Vanuit deze ambitie is de NLP Practitioner opleiding wellicht iets voor jou. Eerst kennis met onze trainers maken en een proefles volgen? Klik hier!

Opleiding NLP Practitioner

Gedurende deze opleiding krijg jij je persoonlijke touwtjes wezenlijk in jouw eigen handen. Nadien kun jij de keuzes maken die jij graag wilt. Je weet hoe je lastige situaties goed kunt pareren en hoe jij je gedachten kunt sturen. Problemen worden voor jou juist uitdagingen die je vlot weet op te lossen. Moeilijke mensen bestaan derhalve niet meer, aangezien jij flexibel kunt zijn en weet hoe je er tactisch mee om kunt gaan. Je brengt focus aan in je eigen leven waardoor je succesrijk wordt in dát waar jij graag succesvol in wilt zijn.

Ik schrijf me nu in!

Wat je ontdekt tijdens de NLP Practitioner opleiding:

Hoe we onze vijf zintuigen gebruiken

We nemen waar door middel van onze zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Vanuit dat perspectief ervaren wij de wereld zoals we denken dat hij is. Via NLP word je hier bewust van en leren we je zintuiglijk scherp te worden. Je leert ook hoe je dit in de communicatie met anderen kunt inzetten.

Hoe je écht contact met iemand kan krijgen

Hoe creëer je nu werkelijk contact? Dat zit volgens NLP in het optimaal afstemmen op de ander middels verbale en non-verbale vaardigheden. Elkaars wereldbeeld respecteren, sfeer van harmonie en vertrouwen creëren. Als je een ‘klik’ met iemand hebt, zal er verbaal en non-verbaal veel overeenstemming zijn.

coach, contact maken, NLP practitioner, gesprek voeren, InnerQi

Op welke manier taal vóór je kan werken

Taal is een belangrijk communicatiemiddel en door de beperking van taal kan er veel mis gaan. Woorden en zinnen zijn een abstracte uitdrukking van onze gevoelens en emoties. Veel in onze taal wordt weggelaten, gegeneraliseerd en vervormd. De NLP Practitioner opleiding leert je de juiste antwoorden te krijgen door de juiste vragen te stellen en gesprekken in taal te ordenen.

Je onbewuste processen beter leren kennen zodat je weet wat jouw gedrag aanstuurt

Bij alles wat we doen gebruiken we bewuste of onbewuste strategieën. Kennis en kunde hierover bieden dus vele handvatten om daar zicht op te krijgen. Effecten van onbewuste processen zijn emoties die je niet kunt plaatsen of reacties die tegen je eigen gevoel in gaan. De oorzaken daarvan begrijpen en de veranderingsprocedures die de NLP practitioner aanbiedt geven de gewenste verandering. Wil je mee doen aan een GRATIS proefles? Schrijf je in!

Hoe jij je eigen stemming razendsnel kan veranderen

Ankeren is een NLP techniek waarmee we razendsnel invloed kunnen uitoefenen op onze stemming door prettige stemmingen, zoals humor, motivatie, liefde en zelfvertrouwen, op te roepen. In reclames wordt veelvuldig gebruik gemaakt van deze techniek. Denk maar aan: “Heerlijk, helder…” Grote kans dat je hier automatisch een biermerk invulde. Ankers ontstaan dus vaak spontaan, maar we kunnen ze ook doelbewust installeren om zo meer emotionele vrijheid te verkrijgen. Binnen de opleiding leer je diverse bestaande ankers herkennen. Tevens leer je hoe je krachtige ankers kan installeren bij jezelf en anderen om zo gedrag te beïnvloeden.

Hoe je conflicten in jezelf leert op te lossen en hoe je anderen hier bij kunt helpen

Je leert hoe je kunt werken met delen in jezelf om interne conflicten op te lossen en congruentie en helderheid te krijgen. We hebben immers allemaal stemmetjes in ons hoofd. De ene stem zegt ‘wel doen’ en de andere zegt ‘niet doen’. Ja, en welke keuze maak je dan?

Hoe tijd ons denken beïnvloedt en hoe je dit doorbreekt

Hier leer je hoe we onze tijd ordenen, hoe tijd gecodeerd wordt in je hersenen, hoe je dit kunt veranderen en hoe je omgaat met gebeurtenissen uit het verleden en de toekomst. Eerst kennis met onze trainers maken en een proefles volgen?  Klik hier

NLP is een enorm krachtige methode om je persoonlijke ontwikkeling mee in een stroomversnelling te brengen. Maar als jij in je werk andere mensen aanstuurt of begeleidt, wil je die kennis vaak ook inzetten om een ander te versterken. Daar heb je extra technieken en kennis voor nodig, die je leert bij de opleiding tot NLP Practitioner. Wil je mee doen aan een GRATIS proefles? Schrijf je in!

De NLP Practitioner is twintig dagen per jaar

Met de NLP Practitioner opleiding investeer je in jezelf, ten behoeve van de ander. Je gaat een jaar lang de diepte in, met twintig opleidingsdagen en opdrachten voor de tijd daartussen. Je krijgt meer inzichten, zelfreflectie en bewustwording.

Had je dit nooit van jezelf verwacht?

NLP is niets zweverigs. Daar ben je al achter. Het levert je wel veel op. Privé en in je werk. Ook daar ben je al achter. Kijk eens terug naar hoe je was voordat je van NLP gehoord had. Of ermee bezig was geweest. Alleen een boek lezen over NLP helpt niet. Echt kundig worden kan alleen met oefening en voldoende tijd om alle kennis en vaardigheden te laten bezinken voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Garantie op de NLP Practitioner

We willen dat de kennis die je vergaart ook echt onderdeel wordt van jezelf. Dat zorgt ervoor dat je aan het eind van het opleidingsjaar niet alleen het certificaat hebt, maar ook het zelfvertrouwen om NLP echt te gebruiken. Dat verdient zich dubbel en dwars terug.

Geld terug

De opleiding tot NLP Practitioner kost je € 2.750,-. Een investering in jezelf. Gelukkig betaalt de fiscus gedeeltelijk mee. Omdat wij een gecertificeerde opleiding zijn, betaalt de overheid mee aan jouw opleiding. En menig werkgever doet ook graag een duit in het zakje. Lees hier meer over de teruggave.

Vroegboekkorting

Als jij je 3 maanden vooraf inschrijft voor de opleiding en na ontvangst
van de factuur direct betaalt krijg je een korting van € 275,-.
 

Wat levert de NLP Practitioner je op?

Heb je al kennisgemaakt met NLP?  Dan weet je hoe krachtig en praktisch onze aanpak is. Van de NLP Practitioner kunnen we je vertellen dat die je nog veel meer inzicht oplevert. Confronterend soms, maar altijd met respect uitgedragen. We werken met passie en plezier om jou te laten groeien. Je zult er geen spijt van krijgen. Het enige waar je spijt van kunt krijgen, is dat je er niet eerder aan begonnen bent. Elke dag van je leven zul je profijt hebben van deze opleiding. Geloof je het niet? Lees de recensies hieronder of op onze Facebook pagina.

Je kunt ook een korte NLP training bij ons volgen, NLP meesterschap in communicatie. Dit zijn de eerste vier dagen van de NLP practitioner.

Wil je meedoen aan een GRATIS proefles?

Ik schrijf me nu in!

NLP Practitioner DEVENTER Voorjaar 2021

Blok 1     18 en 19 maart 2021

Blok 2     15 en 16 april 2021

Blok 3     27 en 28 mei 2021

Blok 4     17 en 18 juni 2021

Blok 5     8 en 9 juli

Blok 6     26 en 27 augustus

Blok 7     23 en 24 september 

Blok 8     14 en 15 oktober

Blok 9     11 en 12 november 2021

Blok 10    9 december praktijkexamen

            13 januari 2022 certificering

NLP Practitioner GROU Voorjaar 2021

Blok 1     11 en 12 maart 2021

Blok 2     22 en 23 april 2021

Blok 3     27 en 28 mei 2021

Blok 4     17 en 18 juni 2021

Blok 5     8 en 9 juli 2021

Blok 6     2 en 3 september 2021

Blok 7     30 sept. en 1 oktober 2021

Blok 8     28 en 29 oktober 2021

Blok 9     25 en 26 november 2021

Blok 10    14 januari 2022 praktijkexamen

           11 februari certificering

NLP Practitioner GROU Najaar 2020

Blok 1     20 en 21 oktober

Blok 2     16 en 17 maart

Blok 3     13 en 14 april

Blok 4     18 en 19 mei

Blok 5      8 en 9 juni 

Blok 6     31 augustus en 1 september

Blok 7     28 en 29 september

Blok 8     26 en 27 oktober

Blok 9     23 en 24 november

Blok 10    4 januari praktijkexamen

            25 januari certificering

NLP Practitioner DEVENTER Najaar 2021

Blok 1     31 augustus en 1 september

Blok 2     28 en 29 september

Blok 3     26 en 27 oktober

Blok 4     23 en 24 november

Blok 5     18 en 19 januari 2022

Blok 6     15 en 16 februari

Blok 7     15 en 16 maart

Blok 8     12 en 13 april

Blok 9     10 en 11 mei

Blok 10    7 juni praktijkexamen

            28 juni certificering

Locaties: Grou en Deventer
Data nieuwe opleidingen: zie  agenda

Huidige lopende opleidingen:
Grou:  25 oktober, 1 november en 22 november.
Deventer:  17 & 18 oktober, 14 & 15 november, 12 & 13 december, 16 & 17 januari, 7 & 14 februari en 6 maart

Prijs: € 2.750,- (betaling in termijnen mogelijk).
Opleiding: 20 dagen verspreid over een jaar.
Inclusief studiemateriaal, (geen boeken nodig).
Vooropleiding: MBO
Niveau van de opleiding: HBO niveau
Inclusief koffie/thee en lunch.
Zelfstudie voor de gehele opleiding is 100 uur. Naast je trainingsdagen kost het je ongeveer twee tot drie uur per week aan zelfstudie.
Extra: met erkend NLP Practitioner certificaat van de NVNLP na een schriftelijk examen en een praktijk examen.
De opleiding gaat van start nadat er minimaal 12 inschrijvingen zijn en maximaal 20 deelnemers.

Vroegboekkorting
Als jij je 3 maanden vooraf inschrijft voor de opleiding en na ontvangst van de factuur direct betaald krijg je een korting van € 275,-.

NLP trainers: Michelle Rambonnet & Ferdinand Aukes

Tip: laat de belasting meebetalen

Klachtenreglement

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

NLP Practitioner
Average rating:  
 7 reviews
by Monique on NLP Practitioner
NLP practitioner

Tijdens de paardencoach opleiding bij Innerqi al kennis kunnen maken met NLP. Omdat dit zoveel inzichten gaf besloten om de NLP practitioner ook te gaan doen. Dit is heel waardevol geweest en heeft mij veel opgeleverd waaronder een stuk meer zelfvertrouwen!

by Annet den Boer on NLP Practitioner
Zoveel inzichten

Enorm veel geleerd het afgelopen jaar, over mezelf . Ferdinand is een prettige trainer, een heel verrijkende opleiding die helpend is voor je persoonlijke ontwikkeling, en mij geholpen heeft met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

by Ellen Zandink on NLP Practitioner
NLP Practitioner

De NLP Practitioner opleiding bij InnerQi was voor mij een inspirerende ontdekkingsreis vol waardevolle inzichten. Ik had me in eerste instantie ingeschreven voor de 4-daagse Meesterschap in communicatie, maar wat ik daar al aan mogelijkheden mocht ervaren smaakte onmiddellijk naar meer!
Met een groep enthousiaste mede-reizigers en onder de betrokken en bezielde reisleiding van Michèlle (en een paar dagen met Ferdinand) heb ik in dit jaar prachtige ervaringen en kennis opgedaan. Ik heb veel geleerd over mezelf, rust gevonden, meer in het moment zijn, meer zelfvertrouwen, ik voel nu de vrijheid om mezelf te zijn. 🙏
NLP bij InnerQi kan ik iedereen aanraden, het is een kado dat je aan jezelf geeft waar je je hele leven wat aan hebt!

by Elisabeth Cagri on NLP Practitioner
NLP practitioner

Als je inzicht wil krijgen in je eigen gedrag, gevoelens en gedachtes, en dat van anderen, is dit de training om te volgen! Ik heb veel geleerd over mezelf, vooral dat er altijd een keuze is.
Ik ben al lang op zoek naar rust en besefte mij door NLP dat rust pas ruimte krijgt, als ik dat toe laat. Dat betekent durven veranderen. Aan de slag gaan met de onrust in mijn lijf en leren lostlaten!
Ik heb het vertrouwen in mezelf weer terug gevonden, nieuwe communicatie geleerd en leuke mensen ontmoet! Dankjewel Michelle voor al je kennis, warme persoonlijkheid en vertrouwen!

by Sonja Postma on NLP Practitioner
NLP practitioner

Bij twijfel vooral doen!!
Deze training heeft mij zo veel meer gebracht dan ik van te voren had bedacht. Voor mij is het extra bewustwording wat uiteindelijk ook tot concrete stappen heeft geleid.
Ga het maar ervaren!

by Selma Vos on NLP Practitioner

Met ontzettend veel motivatie in november gestart aan de opleiding. Ik had al eens geproefd aan de theorieën en een aantal oefeningen in NLP, Na een proefles was ik om; dit heb ik nodig.
Ferdinand vertelde; de opleiding werkt transformationeel, je gaat het beleven, het kost tijd maar let maar op! Ik sta open voor verandering, maar mijn kritische stemmetje zei; eerst maar eens zien en dan geloven.
Na ieder blok van 2 lesdagen ervaar ik zoveel meer inzicht en met name keuze vrijheid. Ik kan steeds beter kiezen tussen hoe ik me wil voelen en uiten. Voor mij is het alsof de puzzelstukjes op zijn plaats vallen. De opbouw van de opleiding is goed te volgen en te doen naast een full time baan.
De trainers Michelle en Ferdinand zijn ontzettend inspirerend en kundig. Ik verbaas me over het effect en ben ontzettend blij met de veranderingen die de praktijkoefeningen ze met zich mee brengen. Als NLP-groep zijn wij ontzettend open en eerlijk naar elkaar, het voelt alsof we elkaar al jaren kennen. Innerqi zorgt dat de omgeving veilig is, dit zorgt ervoor dat we ook zo’n hecht team zijn met elkaar.
Ik ben ontzettend blij met mijn keuze voor deze opleiding bij Innerqi. En vind het jammer dat het einde al bijna in zicht is.
Wieweet; tot de Master opleiding!

by Lidy Groot-Benning on NLP Practitioner
NLP practitioner

Innerqi helpt mensen het beste uit zichzelf te halen…..een slogan van Innerqi. Voor mij is dit ook echt zo.
Dat ik deze NLP practitioner opleiding heb gedaan is voor mij persoonlijk een groot geschenk.
In jan.2017 heb ik deze afgerond.
Ik heb veel geleerd over mijzelf en over een ander.
Hoe gedraag ik mij t.o.v. de ander en hoe reageert iemand op mij….
Het was af en toe confronterend…..een spiegel voor gehouden krijgen is soms pijnlijk en verhelderend tegelijkertijd.
Ik leg de lat nogal hoog voor mijzelf……goed was niet goed genoeg.
Nu kan ik beter relativeren en denken en voelen over iets waar ik niet tevreden over ben……:’Wat heeft het mij wél opgeleverd?’
En dat voelt als een verrijking, een soort berusting. Natuurlijk is dit een proces en kom ik mijzelf daar echt nog wel in tegen, wat mij helpt is dat ik mij bewust ben hoe ik er anders mee om kan gaan.
Ik focus op wat ik kan en waar ik in wil groeien.
Dat ik zelf invloed heb over mijn eigen leven en keuzes maak in wat ik wil.
Een belangrijke basisaanname voor mij in de NLP is dat achter elk gedrag een positieve intentie ligt. Hoe negatief of destructief een gedrag ook kan zijn.
En dat er altijd een andere keuze is, nog zo’n basisaanname. Zelfs wanneer iemand geen opties ziet, hoort of voelt, zijn ze er.
Door terug te denken en te voelen naar een situatie waarin ik mij krachtig voelde, helpt mij in momenten waarin ik mij toch weer even onzeker voel.
Ben mij ervan bewust wat ik uitstraal met mijn lichaamstaal.
Door te luisteren met al mijn zintuigen en vragen stel over wat lichaamstaal mij vertelt bij de ander is van grote waarde geworden voor mij in contact met mensen. Woorden alleen zeggen immers niet alles.
De opleiding is mooi opgebouwd. Je gaat van module naar module en gedurende de opleiding valt er steeds meer op de plek.
Deze opleiding heeft mij rust en meer ontspanning gebracht.
Mijn zelfvertrouwen is gegroeid.
Ben meer van mijzelf gaan houden.

Met dank aan Ferdinand Aukes en Michelle Rambonnet.
2 fantastische trainers!

KTNO
CRKBO

Reviews

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

NLP Practitioner
Average rating:  
 7 reviews
by Monique on NLP Practitioner
NLP practitioner

Tijdens de paardencoach opleiding bij Innerqi al kennis kunnen maken met NLP. Omdat dit zoveel inzichten gaf besloten om de NLP practitioner ook te gaan doen. Dit is heel waardevol geweest en heeft mij veel opgeleverd waaronder een stuk meer zelfvertrouwen!

by Annet den Boer on NLP Practitioner
Zoveel inzichten

Enorm veel geleerd het afgelopen jaar, over mezelf . Ferdinand is een prettige trainer, een heel verrijkende opleiding die helpend is voor je persoonlijke ontwikkeling, en mij geholpen heeft met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

by Ellen Zandink on NLP Practitioner
NLP Practitioner

De NLP Practitioner opleiding bij InnerQi was voor mij een inspirerende ontdekkingsreis vol waardevolle inzichten. Ik had me in eerste instantie ingeschreven voor de 4-daagse Meesterschap in communicatie, maar wat ik daar al aan mogelijkheden mocht ervaren smaakte onmiddellijk naar meer!
Met een groep enthousiaste mede-reizigers en onder de betrokken en bezielde reisleiding van Michèlle (en een paar dagen met Ferdinand) heb ik in dit jaar prachtige ervaringen en kennis opgedaan. Ik heb veel geleerd over mezelf, rust gevonden, meer in het moment zijn, meer zelfvertrouwen, ik voel nu de vrijheid om mezelf te zijn. 🙏
NLP bij InnerQi kan ik iedereen aanraden, het is een kado dat je aan jezelf geeft waar je je hele leven wat aan hebt!

by Elisabeth Cagri on NLP Practitioner
NLP practitioner

Als je inzicht wil krijgen in je eigen gedrag, gevoelens en gedachtes, en dat van anderen, is dit de training om te volgen! Ik heb veel geleerd over mezelf, vooral dat er altijd een keuze is.
Ik ben al lang op zoek naar rust en besefte mij door NLP dat rust pas ruimte krijgt, als ik dat toe laat. Dat betekent durven veranderen. Aan de slag gaan met de onrust in mijn lijf en leren lostlaten!
Ik heb het vertrouwen in mezelf weer terug gevonden, nieuwe communicatie geleerd en leuke mensen ontmoet! Dankjewel Michelle voor al je kennis, warme persoonlijkheid en vertrouwen!

by Sonja Postma on NLP Practitioner
NLP practitioner

Bij twijfel vooral doen!!
Deze training heeft mij zo veel meer gebracht dan ik van te voren had bedacht. Voor mij is het extra bewustwording wat uiteindelijk ook tot concrete stappen heeft geleid.
Ga het maar ervaren!

by Selma Vos on NLP Practitioner

Met ontzettend veel motivatie in november gestart aan de opleiding. Ik had al eens geproefd aan de theorieën en een aantal oefeningen in NLP, Na een proefles was ik om; dit heb ik nodig.
Ferdinand vertelde; de opleiding werkt transformationeel, je gaat het beleven, het kost tijd maar let maar op! Ik sta open voor verandering, maar mijn kritische stemmetje zei; eerst maar eens zien en dan geloven.
Na ieder blok van 2 lesdagen ervaar ik zoveel meer inzicht en met name keuze vrijheid. Ik kan steeds beter kiezen tussen hoe ik me wil voelen en uiten. Voor mij is het alsof de puzzelstukjes op zijn plaats vallen. De opbouw van de opleiding is goed te volgen en te doen naast een full time baan.
De trainers Michelle en Ferdinand zijn ontzettend inspirerend en kundig. Ik verbaas me over het effect en ben ontzettend blij met de veranderingen die de praktijkoefeningen ze met zich mee brengen. Als NLP-groep zijn wij ontzettend open en eerlijk naar elkaar, het voelt alsof we elkaar al jaren kennen. Innerqi zorgt dat de omgeving veilig is, dit zorgt ervoor dat we ook zo'n hecht team zijn met elkaar.
Ik ben ontzettend blij met mijn keuze voor deze opleiding bij Innerqi. En vind het jammer dat het einde al bijna in zicht is.
Wieweet; tot de Master opleiding!

by Lidy Groot-Benning on NLP Practitioner
NLP practitioner

Innerqi helpt mensen het beste uit zichzelf te halen.....een slogan van Innerqi. Voor mij is dit ook echt zo.
Dat ik deze NLP practitioner opleiding heb gedaan is voor mij persoonlijk een groot geschenk.
In jan.2017 heb ik deze afgerond.
Ik heb veel geleerd over mijzelf en over een ander.
Hoe gedraag ik mij t.o.v. de ander en hoe reageert iemand op mij....
Het was af en toe confronterend.....een spiegel voor gehouden krijgen is soms pijnlijk en verhelderend tegelijkertijd.
Ik leg de lat nogal hoog voor mijzelf......goed was niet goed genoeg.
Nu kan ik beter relativeren en denken en voelen over iets waar ik niet tevreden over ben......:'Wat heeft het mij wél opgeleverd?'
En dat voelt als een verrijking, een soort berusting. Natuurlijk is dit een proces en kom ik mijzelf daar echt nog wel in tegen, wat mij helpt is dat ik mij bewust ben hoe ik er anders mee om kan gaan.
Ik focus op wat ik kan en waar ik in wil groeien.
Dat ik zelf invloed heb over mijn eigen leven en keuzes maak in wat ik wil.
Een belangrijke basisaanname voor mij in de NLP is dat achter elk gedrag een positieve intentie ligt. Hoe negatief of destructief een gedrag ook kan zijn.
En dat er altijd een andere keuze is, nog zo'n basisaanname. Zelfs wanneer iemand geen opties ziet, hoort of voelt, zijn ze er.
Door terug te denken en te voelen naar een situatie waarin ik mij krachtig voelde, helpt mij in momenten waarin ik mij toch weer even onzeker voel.
Ben mij ervan bewust wat ik uitstraal met mijn lichaamstaal.
Door te luisteren met al mijn zintuigen en vragen stel over wat lichaamstaal mij vertelt bij de ander is van grote waarde geworden voor mij in contact met mensen. Woorden alleen zeggen immers niet alles.
De opleiding is mooi opgebouwd. Je gaat van module naar module en gedurende de opleiding valt er steeds meer op de plek.
Deze opleiding heeft mij rust en meer ontspanning gebracht.
Mijn zelfvertrouwen is gegroeid.
Ben meer van mijzelf gaan houden.

Met dank aan Ferdinand Aukes en Michelle Rambonnet.
2 fantastische trainers!

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.