Teambuilding en Teamontwikkeling

Teamontwikkeling is voor ieder team van essentieel belang. Samenwerken in een team gaat soms vanzelf, soms niet. Beloftes worden niet nagekomen, irritaties niet uitgesproken en soms loopt alles stroef, zonder dat je er een vinger achter kunt krijgen wat de oorzaak is. Teambuilding zorgt ervoor dat je vanuit inzicht naar effectieve resultaten gaat.

Mopperen helpt niet. Maar je ogen sluiten al helemaal niet.
Een bedrijf staat of valt met goede teams en individueel kom je ook het verst als je goed kunt samenwerken met collega’s.

Dus zoek je een oplossing. Die komt nergens zo snel in zicht als bij een sessie teambuilding met paarden. Want een paard is de meest eerlijke en de meeste objectieve spiegel die er bestaat. Paarden doen niet anders dan samenwerken, daar is het paard kuddedier voor. Lees hier meer over paardencoaching.

 

Individueel inzicht

Maar om samen te werken, moeten we wel reageren op elkaars signalen. Moeten we leiding geven, duidelijk zijn en tegelijk ruimte geven aan die ander. We moeten anderen in beweging zetten, maar ook onze eigen rol onder ogen zien.

Wat leer je van de teambuilding en teamontwikkeling?

 • Hoe jij je sterke punten kunt inzetten
 • wat je van nature graag doet
 • wat je valkuilen zijn op het gebied van samenwerking
 • hoe je die valkuilen kunt vermijden.

Niets is zo effectief als 1 PK voor teamontwikkeling

Dat individuele inzicht is nodig om te weten hoe je anders kunt denken en anders kunt voelen. Dan pas kun je namelijk je gedrag aanpassen. En soms moet je dan precies anders reageren dan je altijd gewend was. Niet duwen maar voorgaan. Niet vastpakken maar loslaten.
Dat zijn dingen die je niet zomaar leert. Maar de paarden zijn zo confronterend en tegelijk zo puur dat iedere deelnemer in de kortst mogelijke tijd inzicht krijgt in zichzelf: En dat ook accepteert. Daarom is het werken met paarden zo effectief. Wij werken al jaren op deze manier en krijgen steevast de grootste waardering voor de impact van onze trainingen in teamontwikkeling en teambuilding.

Teambuilding en teamontwikkeling

Dit beloven wij bij de teambuilding

 • Een prettige sfeer in het team
 • Lager verzuim
 • Gemotiveerde medewerkers
 • Wederzijds respect
 • Elkaar kunnen motiveren en inspireren
 • Loyaliteit
 • Meer inzet, meer energie
 • Betere resultaten
 • Bewustwording van talenten
 • Verantwoordelijkheid nemen voor eigen gedrag
 • Win-win voor individu, team en bedrijf.

Als er wat moet gebeuren, kies dan voor teambuilding en teamontwikkeling

 

Voor teambuilding maken we namelijk graag een voorstel op maat. Afhankelijk van het aantal personen, de entourage en het budget. Een dag teambuilding kan bijvoorbeeld heel goed worden aangevuld met ontspannende activiteiten, of een dag extra training zonder paarden, over een ander onderwerp. Het gaat niet om het middel. Het gaat om het resultaat.

Locaties waar we teambuilding en teamontwikkeling kunnen geven: optioneel bij jou in de buurt.

Abbekerk (NH)Bathmen (OV)
Bodegraven (ZH)Didam (GE)
Drachten (FRL)Enschede (OV) 
Groningen (GR)Hemrik (FRL)
Hoorn (NH)Nijkerk (GE)
Putten (GE)Wapse (DR)

 

Offerte: op maat
Duur: één of meerdaagse training
Geschikt voor: teams, van werkvloer tot management

 https://innerqi.nl/bel-mij-terug/

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

Teambuilding met extra PK's
Gemiddelde score:  
 2 reviews
A. Poppinga over Teambuilding met extra PK's
teamleider / zorgmanager

Met het gehele team sociotherapeuten inclusief verwanten (ouders / familie van bewoners met een verstandelijke beperking) tweedaagse teamtraining mogen ervaren van InnerQi.
Paardenspiegelen voor een ieder nieuw, onbekend en in sommige geval een beetje eng. De prachtige trainingslocatie en de plezierige benadering van de trainers hebben deze dagen tot een waar succes gemaakt. Doelstellingen werden besproken in een veilig gecreëerde omgeving. Daar waar een enkeling dacht dat het onbekende wellicht 'een zweverig geheel' zou, worden bleek juist naar ieders tevredenheid het tegenovergestelde een feit. Spiegelen met paarden geeft eerlijke feedback. De ervaren trainers geven daaropvolgend 1:1 handvatten waar een ieder concreets iets mee kan. Buitenkaders; doen; in beweging; met elkaar; plezier; verbinding; mens en dier; verwondering, allen kernwoorden welke me zijn bijgebleven. Afsluitend prima zorg voor de innerlijke mens heeft de beide dagen tot een feestje gemaakt.
Ferdinand, veel dank voor de schitterende ervaring! en prettig dat we er een jaar lang een vervolg aan hebben kunnen geven met een van onze bewoners.

JDA Amersfoort over Teambuilding met extra PK's

Het spiegelen met paarden was wonderlijk en onverwacht leerzaam. De reactie van een paard is zo puur, het voert geen toneelstuk op en dit maakt dat het spiegelen met paarden confronterend en leerzaam kan zijn. Vooraf was er scepsis over een training met paarden (juristen willen eerst bewijs zien), en er was spanning voor de ontmoeting met een paard. In een rustige, ontspannen en gezellige sfeer zijn we aangezet tot zelfreflectie en hebben heel wat van ons hun eigen grenzen verlegd en emoties laten zien. Dit werd mogelijk doordat Ferdinand een veilige omgeving wist te creëren waarin een ieder zich vrij voelde om zich kwetsbaar op te stellen. Dit had een verbindende kracht binnen het team. De begeleiding van Ferdinand daarbij was fantastisch.

Ook het dagdeel over NLP was verrassend. Ferdinand vertelde de theorie boeiend en de resultaten uit de praktijkopdrachten wekten vaak ieders verbazing. Hij is een bevlogen en enthousiast trainer, die spreekt vanuit zijn hart.