Leiderschapstraining Persoonlijk leiderschap

Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

Persoonlijk Leiderschap

Hoe zorg je dat je boodschap overkomt zoals je die bedoeld had? Persoonlijk Leiderschap is de essentie om beter te worden begrepen.

Leiding geven is lastig genoeg. Ook al doe je het dagelijks en heb je ervaring in diverse bedrijven en met alle soorten mensen.

Wat kan er fout gaan?

 • Jouw beleid wordt niet uitgevoerd zoals je bedoeld hebt
 • Je voelt weerstand binnen je team
 • Je boodschap wordt volkomen verkeerd opgevat.

Persoonlijk leiderschap gaat niet over hoe je beter communiceert. Het gaat over vloeiender communiceren. Over het wegnemen van weerstanden, het inbedden van de boodschap. Het begint met het oppakken van de signalen en gaat naadloos over in bijsturen.

Het paard als spiegel

De training Persoonlijk leiderschap is te boeken als in company of via open inschrijving, maar uitsluitend voor leidinggevenden. Het is een pittige training waarin je ervaart hoe je eigen communicatie nu is, en waar het beter kan.
Daarvoor werken we intensief met paarden. Als geen ander zijn zij bereid om mee te werken, maar zij reageren alleen als de opdracht eenduidig en direct is. Bovendien werken we met verschillende karakters en persoonlijkheden van paarden, zodat elke opdracht binnen de groep weer andere inzichten oplevert.

Wat levert deze training persoonlijk leiderschap je op?

 • Een confrontatie met jezelf, je eigen non-verbale communicatie en uitstraling
 • Een leerzame ervaring over leidinggeven en waar je valkuilen liggen
 • Praktische handvatten om open te communiceren
 • Objectieve feedback op een positieve manier, waarmee je verder kunt.

In één dag krijg je inzicht, kun je je gevoel bijstellen en leer je hoe je gedrag kunt aanpassen. In een positieve sfeer werken we met voorbeelden uit de praktijk. Onze trainers komen zelf uit het bedrijfsleven. Zij zorgen er ook voor dat je continu leert, van eigen opdrachten, maar ook door terug te koppelen in oefeningen met de andere deelnemers.

“Door de training persoonlijk leiderschap heb ik vooral meer inzicht in mezelf en bevestiging van mijn vaardigheden en kwaliteiten als persoon en leidinggevende gekregen. Voor de training twijfelde ik heel erg over mezelf als leidinggevende en hoe ik overkom op mijn collega’s. Door de training realiseerde ik mij dat ik meer kan en ben dan dat ik dacht. Het had vooral een positief effect op mijn zelfvertrouwen, zowel op de werkvloer als in mijn privé.”

Geschikt voor leidinggevende als jij:

 • je onzeker voelt over je leidinggevende capaciteiten
 • juist zelfverzekerd bent en wellicht te dominant
 • goed aanstuurt maar niet het goede resultaat krijgt
 • regelmatig conflicten hebt met ondergeschikten
 • weerstand voelt en graag een prettiger sfeer wilt creëren
 • duidelijk wilt blijven zonder bot over te komen.

“Iets met paarden.. Grote paarden..  Ondanks dat er een voorgesprek had plaatsgevonden was het voor mij lastig om er een voorstelling bij te maken. Wat kan het in de bak staan met een paard toevoegen aan het wie ik ben, wat ik kan, wie ik wil zijn, wat ik wil leren. 
Blij verrast na deze dag bleek dit wel mogelijk. Een bijzondere spiegel werd door deze manier voorgehouden, een mooi beeld werd er gegeven als mijn collega’s de arena mochten betreden. Heb ik alles onthouden en/of meegenomen in het dagelijkse? Terugvallen op hoe je deed is een valkuil. In de hectiek vergeet je soms wat beter zou zijn. Wel ben ik er bewuster mee bezig, vaak door persoonlijke evaluatie achteraf maar ook vooraf. Een groot galopperend paard maakt regelmatig zijn rondjes in mijn hoofd. Hierdoor ben ik nog steeds bezig om mezelf in mijn rol binnen mijn werk te verbeteren.” 

Waarom niet gewoon Spiegelen met Paarden?

De gewone groepstraining is niet specifiek gefocust op leidinggeven. In deze training benaderen we het vanuit zakelijk aspect, met voorbeelden uit de praktijk, en kijken we hoe we jouw leidinggevende capaciteiten en managerskwaliteiten verder kunnen ontwikkelen. Een training met heel veel diepgang, confronterende momenten, maar ook een enorme stap in je professionele ontwikkeling.

Overtuigd?

Meld je direct aan voor een training Persoonlijk Leiderschap

Wil je dit liever in een een-op-een-sessie? Of juist als teamtraining met eigen medewerkers? Bel ons, of laat je terugbellen, we maken graag een offerte op maat.

Voor wie: managementteams, directieteams en teamleiders.
Investering: prijs op aanvraag
Locaties: in het hele land.
Duur: maatwerk

Neem contact met ons op voor meer informatie over de tarieven.

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

Persoonlijk leiderschap
Average rating:  
 1 reviews
by stichting zorg op maat on Persoonlijk leiderschap
inzicht!

Een hele leerzame training “op maat” waar geen mogelijkheid is om niet te kunnen leren omdat de aanwezigheid van jou en het team ervoor zorgt dat er altijd energie is die ten alle tijden door zowel paard als trainer openheid biedt om de kern te kunnen komen van de persoonlijke hulpvraag voor ieder individu.

 
 


Reviews

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

Persoonlijk leiderschap
Average rating:  
 1 reviews
by stichting zorg op maat on Persoonlijk leiderschap
inzicht!

Een hele leerzame training "op maat" waar geen mogelijkheid is om niet te kunnen leren omdat de aanwezigheid van jou en het team ervoor zorgt dat er altijd energie is die ten alle tijden door zowel paard als trainer openheid biedt om de kern te kunnen komen van de persoonlijke hulpvraag voor ieder individu.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.