Je innerlijke kracht ontdekken bij InnerQi

Waarom jij bij ons in korte tijd leert om een expert te worden in effectieve communicatie, in de meest brede zin van het woord? Aangezien je communicatie echt overal in tegen komt, van mens tot mens, in werkrelaties, familierelaties, liefdesrelaties, vriendschappelijke relaties etc. Daarnaast leer jij jezelf kennen tijdens een intensieve persoonlijke ontwikkeling over hoe je denkt, waarom je de dingen doet zoals jij ze doet en hoe je op emoties en gevoelens reageert. Je ontdekt wat de motivaties van jouw handelen zijn, wat zijn jouw drijfveren en waar komen ze vandaan? Bovendien leer je hoe je op een andere manier met al deze aspecten om kunt gaan. Wat je ontzettend veel profijt gaat opleveren voor de rest van je leven. Zelfs al vanaf dag één dat je meedoet met een opleiding of training.

Herken je dit?

 • Blokkeer je tijdens gesprekken om dat te zeggen wat je werkelijk wilt zeggen?
 • Kleur je snel rood en val je stil?
 • Zou je vragen willen stellen maar weet je niet welke de juiste is?
 • Heb je het gevoel dat je iedere keer de verliezer in het gesprek bent?
 • Word je boos of merk je dat je gesprekspartner boos wordt?
 • Zijn er iedere keer conflicten op het werk waardoor jij niet meer goed presteert?
 • Loop je vast in je eigen denken, doen of gevoelens?

Eigen ervaring

Zelf heb ik dit maar al te vaak mee gemaakt voordat ik in de communicatie wereld terecht kwam. Stil vallen, niet durven zeggen wat ik bedoelde, of het niet goed onder woorden kunnen brengen. Mijn emoties liepen daardoor dan ook op en ik kon me niet meer goed uitten. Heel frustrerend allemaal. Het gevolg was dat er conflicten ontstonden op mijn werk en in mijn privé situatie.

Zelfreflectie

Ferdinand Aukes, oprichter van InnerQi

Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar zelfreflectie. Ik wilde orde op zaken stellen. Hoe kan ik het beter doen, de conflicten in mezelf en met anderen oplossen, doeltreffender worden en op een andere manier met gebeurtenissen en emoties omgaan? Boeken over persoonlijke ontwikkeling werden en zijn nog steeds dagelijkse kost voor mij. Ik werd steeds meer gebiologeerd door hoe je expert kon worden in gespreksvoering. Vele trainingen en opleidingen volgden elkaar op, allen op het gebied van communicatie.

Vanuit de opgedane kennis en vaardigheden ontwikkelde ik mijn eigen trainingen voor persoonlijke groei en combineer dit nu veel met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). NLP richt zich namelijk niet alleen op problemen maar veel meer op de oplossingen ervan. Door NLP bereikte ik in korte termijn een balans in mezelf en in mijn leven. Hierdoor ben ik in staat om het beste uit mezelf en anderen te halen. Mede daardoor heb ik geleerd om op een andere manier met mezelf en anderen om te gaan. De technieken die NLP biedt heb ik kunnen gebruiken om mijn doel te bereiken, het zijn hulpmiddelen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan en merkbaar resultaat mee kunt behalen, en dat op korte termijn. Het heeft mijn leven verrijkt.

Tegenwoordig kan ik ook jou vooruit helpen

Door mijn jarenlange ontwikkeling en ervaring als trainer en coach begeleid ik zowel teams, individuen, managers en leidinggevenden om zichzelf beter te leren kennen en te communiceren. Wat er in je binnenwereld, je gedachtes en je gevoelens leeft zo te kunnen verwoorden, dat een ander jou werkelijk begrijpt. Vervolgens ontdek je dat je hierdoor begrip en respect ontvangt van je gesprekspartner, er ontstaat een sfeer van vertrouwen en betrokkenheid.

Inmiddels coach ik niet alleen meer, maar leid ik ook anderen op tot NLP Practitioner of tot Coach met paarden, zodat ook mijn  (oud-) cursisten anderen kunnen helpen in communicatie.

Agri information partners over InnerQi

“Met ons MT een dag een training gevolgd bij Innerqi. Een zeer inspirerende dag met goede begeleiding. Feedback van paarden geeft een mooie uitvergroting van gedrag van ons techneuten. Ferdinand was goed in staat om zich in te leven in onze manier van werken. De opbouwende kritische vragen kwamen daardoor van zelf.”

Ons team

En weet je ik doe dit niet meer alleen. Doordat ik anderen heb mogen inspireren, zijn er inmiddels al verschillende trainers en coaches bij InnerQi aangesloten. Daardoor kunnen we nu al veel meer mensen helpen. 

Michelle Rambonnet is NLP trainer. Samen met haar geef ik de opleiding tot NLP practitioner en Master Practitioner. 

Ook Brenda Vrieze met haar expertise op het gebied van presenteren en doelen realiseren heeft een mooie meerwaarde voor jou.

Wat kun je verwachten als je met ons in zee gaat?

Voor jou persoonlijk:

 • Veel meer zelfvertrouwen
 • Je goed kunnen verwoorden
 • De regie in het gesprek houden
 • Kunnen sturen en leiden tijdens een gesprek
 • Anderen meenemen in jouw ideeën
 • Beter relativeren
 • Hoe je anders met situaties om kan gaan
 • Zelf invloed hebt over je eigen leven en keuzes
 • krachtig voelen in momenten waarin je toch weer even onzeker voelt
 • Rust en meer ontspanning.

“Wat een fantastische leerzame dag en wat een mooie inzichten over ‘in verbinding zijn’ heeft het mij gebracht! Ik pas ze nog dagelijks toe. Behalve dat paarden prachtige en fascinerende dieren zijn, geven ze direct terug wat je geeft, ik zou geen betere spiegel weten.” Jelly Paulusma NDC mediagroep.

“Een betere kijk op mezelf mee terug naar huis genomen”

Team en leiderschapstrainingen

Voor de team en leiderschapstrainingen die we geven werk ik samen met Christine, Thea en Marion en verschillende assistenten die ons daarbij ondersteunen.

Wat kun je verwachten voor je team?

 • Bewustwording van eigen gedrag
 • De aannames die je beperken
 • Een open mind voor een ander perspectief
 • Tools om effectief met elkaar om te gaan
 • Denken in kansen en mogelijkheden
 • Weer plezier in het samen werken

Wat anderen zeggen:

Juridisch team Amersfoort

“Het spiegelen met paarden was wonderlijk en onverwacht leerzaam. De reactie van een paard is zo puur, het voert geen toneelstuk op en dit maakt dat het spiegelen met paarden confronterend en leerzaam kan zijn. Vooraf was er scepsis over een training met paarden (juristen willen eerst bewijs zien). In een rustige, ontspannen en gezellige sfeer zijn we aangezet tot zelfreflectie en hebben heel wat van ons hun eigen grenzen verlegd en emoties laten zien. Dit werd mogelijk doordat Ferdinand een veilige omgeving wist te creëren waarin een ieder zich vrij voelde om zich kwetsbaar op te stellen. Dit had een verbindende kracht binnen het team.”

 Soprema

“Door de toenemende drukte is er niet altijd tijd voor elkaar. Nieuwe collega’s en een groeiend bedrijf kunnen leiden tot onbegrip tussen elkaar. Wij vonden het als Soprema tijd om hier wat mee te doen. We hebben vier NLP trainingsdagen georganiseerd op locatie voor alle werknemers. Productie en kantoor gemixed. De resultaten en opmerkingen waren zeer positief! Sommige werknemers vonden het “voor herhaling vatbaar”. Al met al zeer geslaagd, zeker ook door de manier waarop de trainingen zijn gegeven.”

 Zorgteam leefhuis

“De plezierige benadering van de trainers hebben deze dagen tot een waar succes gemaakt. Doelstellingen werden besproken in een veilig gecreëerde omgeving. Daar waar een enkeling dacht dat het onbekende wellicht ‘een zweverig geheel’ zou, worden bleek juist naar ieders tevredenheid het tegenovergestelde een feit. Spiegelen met paarden geeft eerlijke feedback.”

 Dyade over InnerQi

“Werken met Ferdinand en zijn paarden betekent jezelf beter leren kennen en kansen zien voor verandering.

Zijn aanpak is o.a. geschikt voor teams waarin mensen vergeten zijn wie ze werkelijk zijn en naar elkaar de schijn ophouden. Doordat iedereen zijn eigen kracht weer vindt en leert te gebruiken wordt je weer een sterk team.”

 3pk

“Ferdinand verstaat de kunst om de deelnemer stevig te confronteren op een respectvolle en constructieve manier. Hij is scherp in zijn waarnemingen en maakt heldere vertalingen van de reactie van het paard naar het gedrag van de deelnemer. Mijn klanten zijn in vertrouwde handen bij Ferdinand en ik aarzel dan ook niet hem in te zetten voor opdrachten in het noorden van het land.”

Je InnerQi

Lees: je inner key of Chi, oftewel je innerlijke kracht en kwaliteit ontdekken. InnerQi staat voor je innerlijke kracht. En alleen jij hebt de ‘key” (sleutel) om dit te ontdekken. Leer meer over onze missie en wat dat met onze naam te maken heeft. Ik zou zeggen: Laten we met elkaar de innerlijke krachten en kwaliteiten van je ontdekken om met elkaar er een mooiere wereld van te maken.

 Ferdinand Aukes

Ja ik wil graag kennis met je maken

Ga direct naar:

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book