Cursus Gelaatkunde - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. %

Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

Cursus Gelaatkunde

Gelaatkunde: Is het gezicht inderdaad een open boek?

  1. Wat is boeiender dan het gezicht van een persoon?
  2. Kunnen we inderdaad zoveel zien aan het gezicht?
  3. Wat zien we aan het gezicht van een ander?
  4. Als je weet hoe je moet kijken dan is het gezicht een open boek!
  5. Wat zegt het gezicht over je karakter?

Naar een mens kijken blijft altijd boeiend. Een gezicht is boeiend, omdat het heel veel informatie geeft over de innerlijke belevingswereld van een persoon en het karakter dat men naar buiten wil laten zien.

Ik schrijf me in
Nieuwe data onderaan de pagina

Wat is Gelaatkunde

Gelaatkunde is een veelomvattend systeem; een systeem om dat wat we weten bewust te maken. De veelzijdigheid en de toepasbaarheid van Gelaatkunde zijn groot als die op een juiste manier worden ingezet.

In het kort: Kijken naar de buitenkant van lichaam en gezicht om iets over de binnenkant van de persoonlijkheid, talenten, sterktes en zwaktes te weten te komen. Gelaatkunde is praktische mensenkennis. Het is een boeiende, praktische doeltreffende leer om jezelf en een ander beter te begrijpen.

Hoe vaak hebben we een masker op?

Ongetwijfeld is het zo dat je als mens niet alles zo open en bloot wilt delen met de buitenwereld.

Is het niet zo dat wij bewust/onbewust regelmatig bezig zijn met het inschatten van de persoon en dat we informatie halen uit de uiterlijke vorm of wat wij horen hoe iemand spreekt? Zo kan overtuiging, opvoeding en of ervaringen een rol spelen bij de conclusie die gemaakt wordt. Gelaatkunde

Ieder mens verbergt zichzelf wel eens achter een masker. Emoties zoals verdriet en blijheid kunnen we wanneer de situatie het vraagt, voor een gedeelte bedwingen. We laten dan niet zien wat ons bezighoudt.

We zetten dan het masker op omdat we niet alle kaarten op tafel willen leggen. Als Gelaatkundige kijk je achter het masker.

Talenten ontdekken

Met behulp van de kennis van de leer van de gelaatkunde kun je de talenten, het karakter (de psychische eigenschappen) en de persoonlijkheid van mensen doorgronden. In de gelaatkunde is het gezicht een dynamische weerspiegeling van ons innerlijk. Het reageert vrijwel onmiddellijk op veranderingen in emotie en/of gezondheid. Je kunt zien of iemand gelukkig is of niet en in tijden van stress kan het gezicht subtiele, maar toch zeer duidelijke signalen afgeven.

Bovendien bouw je met de leer van de gelaatkunde een onbetaalbare schat aan mensenkennis op.

Elk zintuig vertelt een ander verhaal.

Heb je wel eens goed gekeken naar de neus, mond, kin, kaaklijn van iemand? Of naar de verkleuringen en lijntjes in het gezicht zonder het te beoordelen? Meestal kijken we oppervlakkig naar de gezichten van anderen. We kijken veel eerder naar dat wat mooi of lelijk is. Voor mij heeft het veel meer te zeggen. Het zijn de ervaringen die iemand heeft opgedaan. Het is hoe hij of zij het leven heeft verteerd. Je kunt veel van het gezicht van het individu aflezen door naar de vormen van de zintuigen te kijken, de verdeling van het gezicht in vlakken of mimiek.

Communicatie van het gezicht

Aan de mond en omgeving kunnen we veel aflezen. Bij de mond begint de vertering niet alleen de stoffelijke voeding, maar ook de geestelijke en de emotionele voeding. Zijn we open of hebben we onze gevoelens afgesloten? De opgeslagen emoties kunnen een weerslag hebben op onze organen. Communicatie is belangrijk. Via de communicatie vertellen we waar onze grenzen liggen, wat we fijn vinden of niet. Wanneer wij iets niet goed verteren kunnen we dit zien aan de omgeving van de mond.

De mond en zijn mimiek.

Een mimiek ontstaat niet zomaar. We weten dat iemand zuur kan kijken of verbitterd: De mimiek kan ontstaan door een kortstondige emotie van een depressie/vermoeidheid. Tevens kan het ook blijvend zijn door langdurige spierspanning ontstaan door verdriet of pijn. Een gezicht is veranderlijk door de ervaringen. Door de jaren heen krijgen we sterkere gelaatstrekken.

De orgaanzones

Rondom onze mond zijn veel orgaanzones te vinden. Pato-Physiognomisch kijken we naar verkleuringen en/of structuur veranderingen van de huid. Zo kan de energetische staat van de organen gezien worden. Maar ook kan het psychologisch vertaald worden hoe de vertering is van het leven.

De neus

De neus  staat voor o.a. je wil en  je standvastigheid. Ben je iemand die zijn neus volgt of laat je je meer leiden door gevoelens van meeleven en medeleven?

Ben je een doener die te snel in beweging komt of wacht je langer af? Heb je een zetje nodig en een duwtje in de rug of ben je al weg voordat je weet of je daar de tijd voor hebt?

Hoe wordt het leven opgesnoven? Heb je voldoende lucht om te kunnen communiceren? Neem je voldoende ruimte in beslag?

Het mooie van Gelaatkunde is:

Dat iedereen dit kan leren. Gelaatkunde is toepasbaar in elke denkbare situatie. Gelaatkunde helpt in het verkrijgen van inzichten en kan helpen bij het maken van keuzes.

Door deze leer herken je je eigen streven je eigen krachten die je aanzetten om je idealen na te volgen. Je herkent ook je eigen valkuilen en je minder sterke eigenschappen.

Kennis van gelaatstrekken

Gelaatkunde is een wetenschap die helpt om als ouder, pedagoog, coach, trainer therapeut, arts degenen te begrijpen die men op moet voeden, begeleiden, coachen of als patiënt moet kan helpen.

Men kan zonder voorkennis of gesprek, met de leer van Gelaatkunde bruikbare nuttige inlichtingen krijgen, die nodig zijn voor de vooruitgang van het individu. Men ziet aan de gelaatstrekken waar het individu vastloopt en hoe het benaderd wil worden.

Met deze nuttige informatie ziet men de geestelijke, emotionele en lichamelijke blokkades.

Hoe beter we het individu kennen, des te beter kunnen we deze helpen en begeleiden.

Joyce van der Voort

Gelaatkundig docent en spreker. Sinds 1996 geeft Joyce cursussen, workshops en lezingen zowel in Nederland als in België in de leer van de gelaatkunde.

Ze heeft haar opleiding afgerond met het behalen van haar diploma aan de docentenopleiding in Duitsland.

Joyce heeft haar kennis en inzichten beschreven in haar verschenen handboek “Zien geeft Inzicht” Gelaatkunde.

In haar boek wordt de wetenschap gelaatkunde overzichtelijk en met behulp van de vele illustraties en tal van praktijkvoorbeelden de theorie heel aanschouwelijk en goed “Verteerbaar” beschreven.

Ik schrijf me in

Locatie:  

vrijdag 16 oktober te Deventer

Duur: 1 dag van 9.30 uur tot 16.00 uur. 
Introductie prijs: €195,- incl. koffie, thee en uitgebreide lunch. Inclusief boek t.w.v. €36,- (Na deze eerste training wordt de prijs € 395,-)
Deelname: via open inschrijving.

Prijs: €195,- incl. koffie, thee en uitgebreide lunch. Inclusief boek t.w.v. €36,- (Na deze eerste training wordt de prijs € 395,-)

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
Average rating:  
 0 reviews

Inschrijven voor 2021 niet mogelijk.

Reviews

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
Average rating:  
 0 reviews

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.