Janna Giliam is een enthousiaste veelzijdige professional die op unieke wijze de wereld van het complexe gedrag van mensen en het magische (soms ook complexe) gedrag van paarden aan elkaar heeft weten te verbinden.
Middels de opleiding Social Work, kindercoach opleiding, haar opleiding interdisciplinaire samenwerking rondom personen met verward gedrag aan de Hanze Hogeschool en de opleiding Werken met jongens en mannen heeft zij zich gespecialiseerd naar behandelaar van voornamelijk mannen met complexe multi problematiek in de forensische zorg.

Opleiding tot coach met paarden

Met de opleiding NLP paardencoaching en de NLP practitioner bij Innerqi heeft zij de verbinding gemaakt tussen haar grote liefde en kennis van gedrag van paarden en haar specialisme in het complexe gedrag van mensen.

Praktijkonderzoek in samenwerking met Aeres hogeschool bij ex gedetineerden

Zij heeft zich als behandelaar en paardencoach verbonden aan het praktijkonderzoek project ‘Man en Paard’ in samenwerking met de Aeres Hogeschool Dronten. Tijdens dit onderzoek wordt zowel het effect van coachen met Koniks uit een semi wilde kudde bij ex-gedetineerden met verslavingsproblematiek gemeten, als het gedrag en welzijn van de paarden.

Equine Partnered Bodywork

Bovendien heeft zij zich verdiept in Equine Partnered Bodywork, Acupressuur bij paarden, de Masterson Method en heeft ze onlangs haar certificaat Introductie Sportmassage Paard behaald. Hiermee creëert zij een holistische benadering van welzijn voor zowel mens als coach paard.


Een toegewijde, veelzijdige maar vooral enthousiaste professional met een breed scala aan vaardigheden en kennis van gedrag van zowel mens als paard.

Janna Giliam, Paard en welzijn

Heb je vragen of wil je een Gratis NLP Experience?

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book