De voordelen van een NLP-opleiding voor jouw Carrière

Wil je gaag je carrière naar een hoger niveau tillen? Volg dan een NLP opleiding. NLP, Oftewel Neuro Linguïstisch Programmeren is een manier om je mindset aan te passen en te verbeteren. Ontdek hoe de opleiding precies werkt en hoe het je kan helpen bij het bereiken van je persoonlijke groei. 

NLP  is een techniek die zich richt op de manier waarop taal en gedrag met elkaar verbonden zijn. In dit artikel lees je meer over wat is een NLP opleiding,  wat houdt het in en wat de voordelen ervan kunnen zijn.

Wat zijn de voordelen van het volgen van een NLP opleiding?

Door een NLP opleiding te volgen, kun je het beste uit jezelf halen. De belangrijkste voordelen die je ervaart als je een NLP-opleiding volgt, zijn: je wordt beter in het creëren van duidelijke doelstellingen, je leert hoe je effectief problemen kunt oplossen en de meest efficiënte tactieken kunt gebruiken om success te behalen. Ook leer je communiceren met alle betrokken partijen op een positieve manier, waardoor het probleemoplossend vermogen verbetert.

Hoe kan een NLP-opleiding je carrière verbeteren?

Een NLP-opleiding verbetert je carrière op verschillende manieren. Ten eerste helpt deze je om veel meer inzicht te krijgen in jezelf en hoe je kunt samenwerken met anderen. De leerstof die gedurende de opleiding wordt aangeboden, zal ervoor zorgen dat je beter begrijpt welke patronen van communicatie en gedrag er bestaan. Daarnaast biedt het ook praktische vaardigheden zoals relatiegesprekken voeren, samenwerking promoten, feedback geven en ontvangen, deze vaardigheden helpen je om problemen effectief op te lossen. Hierdoor word jij meer efficiënt en productiever waardoor je carrière kans krijgt om naar een hoger niveau te groeien.

Welke mogelijkheden heb jij na het voltooien van een NLP-opleiding?

Na het voltooien van een NLP-opleiding zal je een verscheidenheid aan mogelijkheden hebben. Je persoonlijke vaardigheden en begrip van communicatie technieken worden versterkt na de opleiding, waardoor je in staat bent om wereldwijd te werken. Je leert ook hoe je effectief problemen kunt oplossen en meer assertief kunt worden in jouw interacties met anderen. Ook zal je betere werkrelaties ontwikkeleng doordat je beter begrijpt hoe mensen denken en reageren. Uiteindelijk kan dit ervoor zorgen dat je presteert op hoog niveau binnen jouw organisatie of bedrijf.

Hoe is NLP ontstaan?

Een aantal studenten aan de Universiteit van California, waaronder Richard Bandler en Frank Pucelick, vroegen zich af waardoor bepaalde mensen wel succesvol waren en anderen niet terwijl ze dezelfde opleiding hadden genoten.

NLP bandler, Grinder, Pucelik, wat is een NLP opleiding

Na een gesprek met John Grinder, docent Linguïstiek aan de universiteit, onderzochten ze het succes van therapeuten zoals Virginia Satir, Milton Erickson, Frits Perlz en vele andere.

Ze ontdekten dat deze mensen unieke communicatietechnieken toepasten waardoor ze hun cliënten tot inzichten konden brengen wat anderen niet voor elkaar kregen.

Deze specifieke technieken hebben ze volledig in kaart gebracht en modellen van gemaakt. Deze technieken die de desbetreffende therapeuten gebruikten gingen ze exact nadoen. Uit deze onderzoeken bleek dat ze vergelijkbare successen boekten.

Wat is een NLP opleiding?

Nadat ze al deze communicatietechnieken in kaart hadden gebracht hebben ze dit samengevoegd en er een opleiding van gemaakt.

In deze opleiding leer je daarom allerlei technieken die door honderdduizenden mensen wereldwijd inmiddels wordt toegepast waarmee ze meer successen behalen in de meest brede zin van het woord.

Hierbij kun je denken aan communicatie met je collega’s. In sommige situaties verloopt dit stroef waardoor irritaties ontstaan. Door bewust te worden van je eigen verbale en non-verbale communicatie bemerk je waardoor de ander zo reageert zoals hij/zij reageert.

Daarbij leer je wat je zelf kunt veranderen om een ander resultaat bij je gesprekspartner te verkrijgen.

In de NLP opleiding leer je het volgende:

  • Hoe communicatie werkt
  • Hoe we waarnemen
  • Welke filters ons brein toepast waardoor we niet alles waarnemen
  • Hoe we optimaal contact tot stand kunnen brengen
  • Vanuit welke waarden en drijfveren we keuzes en beslissingen maken
  • Unieke vraagtechnieken die je nergens anders tegenkomt.
  • Technieken die je helpen om met meer zelfvertrouwen iemand aan te spreken op zijn of haar gedrag
  • Je onbewuste processen die jouw gedrag activeren, zowel positief als negatief (denk aan boos of gefrustreerd worden).

Welke NLP opleidingen biedt InnerQi aan:

Allereerst bieden we de NLP Meesterschap in communicatie aan. Dit is een vierdaagse opleiding waarin je de basis en tevens de eerste vier dagen van de gehele opleiding volgt. Na deze vier dagen kun je de keuze maken om te stoppen of verder te gaan met de NLP Practitioner.

De NLP Practitioner is een jaaropleiding van 20 dagen verdeeld over een jaar. Iedere maand kom je bij elkaar voor theorie en praktijk. Na een examen ben je dan beoefenaar van NLP.

Een tussenvorm is de NLP Fundamentals. In deze negendaagse opleiding krijg je alle communicatietechnieken van NLP aangereikt. Echter ga je minder de verdieping in op persoonlijk vlak. Je komt dan minder over jezelf te weten wat je in bepaalde situaties tegenhoudt en wat je op bepaalde momenten triggert waardoor je bijvoorbeeld uit je slof schiet. De onbewuste processen gaan we tijdens deze opleiding niet op in.

Na de Practitioner is er de NLP Master Practitioner. Waar we in de Practitioner veel ingaan op onze gedachten, gevoelens en gedragingen gaan we op Masterniveau in op onze overtuigingen, waarden en onze identiteit als mens. En welke missie we in ons leven (willen) vervullen. Op dit niveau leer je welke (on)bewuste programma’s in je spelen die ervoor zorgen dat je handelt zoals je handelt. Naast deze inzichten leer je ook meer over onderhandelingstechnieken en bemiddelen. Maar ook de Strategieën die o.a. Walt Disney toepaste om zijn tekenseries tot een succes te brengen.

Zoals je ziet kun je in een NLP-opleiding veel leren om een succesvoller mens te worden. Het succes zal je niet meteen rijk maken maar geestelijke rijkdom en meer innerlijk geluk zul je meer en meer gaan ervaren nadat je één van de NLP-opleidingen hebt afgerond.

Wil je meer weten kom naar een gratis NLP informatieavond.

Doe je liever een online cursus? Dat kan ook. Ga naar: academy.innerqi.nlm

 

 

Heb je vragen of wil je een Gratis NLP Experience?

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book