Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

NLP is in de jaren ‘80 overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Een aantal studenten aan de Universiteit van California, waaronder Richard Bandler en Frank Pucelick, vroegen zich af waardoor bepaalde mensen wel succesvol waren en anderen niet terwijl ze dezelfde opleiding hadden genoten.

NLP bandler, Grinder, Pucelik, wat is een NLP opleiding

Na een gesprek met John Grinder, docent Linguïstiek aan de universiteit, onderzochten ze het succes van therapeuten zoals Virginia Satir, Milton Erickson, Frits Perlz en vele andere.

Ze ontdekten dat deze mensen unieke communicatietechnieken toepasten waardoor ze hun cliënten tot inzichten konden brengen wat anderen niet voor elkaar kregen.

Deze specifieke technieken hebben ze volledig in kaart gebracht en modellen van gemaakt. Deze technieken die de desbetreffende therapeuten gebruikten gingen ze exact nadoen. Uit deze onderzoeken bleek dat ze vergelijkbare successen boekten.

Wat is een NLP opleiding?

Nadat ze al deze communicatietechnieken in kaart hadden gebracht hebben ze dit samengevoegd en er een opleiding van gemaakt.

In deze opleiding leer je daarom allerlei technieken die door duizenden mensen inmiddels wordt toegepast waarmee ze meer successen behalen in de meest brede zin van het woord.

Hierbij kun je denken aan communicatie met je collega’s. In sommige situaties verloopt dit stroef waardoor irritaties ontstaan. Door bewust te worden van je eigen verbale en non-verbale communicatie bemerk waardoor de ander zo reageert zoals hij/zij reageert.

Daarbij leer je wat je zelf kunt veranderen om een ander resultaat bij je gesprekspartner te verkrijgen.

In de NLP opleiding leer je het volgende:

  • Hoe communicatie werkt
  • Hoe we waarnemen
  • Welke filters ons brein toepast waardoor we niet alles waarnemen
  • Hoe we optimaal contact tot stand kunnen brengen
  • Vanuit welke waarden en drijfveren we keuzes en beslissingen maken
  • Unieke vraagtechnieken die je nergens anders tegenkomt.
  • Technieken die je helpen om met meer zelfvertrouwen iemand aan te spreken op zijn of haar gedrag
  • Je onbewuste processen die jouw gedrag activeren, zowel positief als negatief (denk aan boos of gefrustreerd worden).

Welke NLP opleidingen biedt InnerQi aan:

Allereerst bieden we de NLP Meesterschap in communicatie aan. Dit is een vierdaagse opleiding waarin je de basis en tevens de eerste vier dagen van de gehele opleiding volgt. Na deze vier dagen kun je de keuze maken om te stoppen of verder te gaan met de NLP Practitioner.

De NLP Practitioner is een jaaropleiding van 20 dagen verdeeld over een jaar. Iedere maand kom je bij elkaar voor theorie en praktijk. Na een examen ben je dan beoefenaar van NLP.

Een tussenvorm is de NLP Fundamentals. In deze negendaagse opleiding krijg je alle communicatietechnieken van NLP aangereikt. Echter ga je minder de verdieping in op persoonlijk vlak. Je komt dan minder over jezelf te weten wat je in bepaalde situaties tegenhoudt en wat je op bepaalde momenten triggert waardoor je bijvoorbeeld uit je slof schiet. De onbewuste processen gaan we tijdens deze opleiding niet op in.

Na de Practitioner is er de NLP Master Practitioner. Waar we in de Practitioner veel ingaan op onze gedachten, gevoelens en gedragingen gaan we op Masterniveau in op onze overtuigingen, waarden en onze identiteit als mens. En welke missie we in ons leven (willen) vervullen. Op dit niveau leer je welke (on)bewuste programma’s in je spelen die ervoor zorgen dat je handelt zoals je handelt. Naast deze inzichten leer je ook meer over onderhandelingstechnieken en bemiddelen. Maar ook de Strategieën die o.a. Walt Disney toepaste om zijn tekenseries tot een succes te brengen.

Zoals je ziet kun je in een NLP-opleiding veel leren om een succesvoller mens te worden. Het succes zal je niet meteen rijk maken maar geestelijke rijkdom en meer innerlijk geluk zul je meer en meer gaan ervaren nadat je één van de NLP-opleidingen hebt afgerond.

Wil je meer weten kom naar een gratis NLP informatieavond.

Heb je vragen of wil je een gratis proefles NLP proberen?

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book