Opleiding paardencoach

De paarden coach opleiding helpt jou bij persoonlijke groei en professionele ontwikkeling

Google beoordeling

5

5/5
Inschrijven gratis informatieavond paardencoachopleiding

NLP-Paardencoach opleiding in 20 dagen

In de paardencoach opleiding van 20 dagen tot NLP-paardencoach leer je dat een paard een prachtige reflectie is van de mens. Je ontdekt welke inzichten het geeft voor de persoonlijke ontwikkeling van je cliënten. En met behulp van gesprekstechnieken uit het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) help je hen om vanuit een probleem naar de oplossing te komen.

Kom vrijblijvend naar een gratis info-avond om te zien of onze cursus iets voor jou is!

Data gratis info-avonden:

  • Donderdagavond 4 april | 19.30 uur – locatie Cornwerd
  • Donderdagavond 18 april | 19.30 uur – locatie Cornwerd
  • Donderdagavond 2 mei | 19:30 uur –  locatie Cornwerd
paardencoach in Friesland, waarom paardencoaching hoe werkt het, InnerQi

Barbara

"Ik heb het als een hele mooie ervaring ervaren. Het heeft mij rust, ruimte en groei gebracht niet alleen hier maar ook in het dagelijks leven komt dat terug. Ik heb een mooie persoonlijke ontwikkeling doorgaan wat ik mee kan nemen naar mijn privé en werk leven.

Gea

"De paardencoach opleiding heeft mij meer persoonlijke ontwikkeling in combinatie met de paarden gegeven. De opleiding heeft een goede basis in een omgeving met fijne mensen met veel enthousiasme en positiviteit."

Over de opleiding

Herken jij jezelf hierin?

  • Je droomt van een beroep waarin je kan werken met paarden en mensen.
  • Je bent coach, houdt van paarden en wil jezelf onderscheiden van andere coaches.
  • Je wil anderen laten ervaren wat paarden vertellen over hun gedrag en gevoel.

Bezoek onze gratis introductietraining​

Wil jij erachter komen of de opleiding NLP-paardencoach iets voor jou is? Meld je dan aan voor onze gratis introductietraining. In één avond ervaar je zelf het spiegelen met paarden en krijg je meer informatie over onze opleiding.

Bezoek onze GRATIS introductietraining

Wil jij erachter komen of de opleiding NLP-paardencoach iets voor jou is? Meld je dan aan voor onze gratis introductietraining. In één avond ervaar je zelf het spiegelen met paarden en krijg je meer informatie over onze opleiding.

Reviews

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Opleiding NLP paardencoaching
Average rating:  
 15 reviews
 by Joek Andringa

Leren door te doen !!!
De Innerqi paardencoach opleiding heeft mij veel gebracht. Door de NLP vraagtechnieken en vele oefeningen die we met de groep deden , ervoer ik steeds meer mijn eigen patroon. Dit ging vaak gepaard met weerstand. In mijn achterhoofd wetende dat dit goed was, want hierdoor stond ik open voor verandering, wat ervoor zorgde dat ik dichter bij mijn gewenste doel kwam, nl. een zelfverzekerde ‘geaarde’ paardencoach zijn, die intuïtief kan inspelen op wat de coachee aan oefeningen en vragen nodig heeft. Dit was af en toe best stoeien, want midden in mijn eigen proces stond ik dan een oefensessie te geven, want die 30 oefensessies met een paard en coachee moesten zo snel mogelijk worden behaald. Wat was ik trots op mijzelf dat ik mijn gewenste coachhouding de laatste examendagen kon laten zien. De grootste ontdekking was dat als ik iets spannend vind, ik mezelf dan toesta goed voor mijzelf te zorgen, mijn eigen invloed uitoefen, zodat ik het kan doen op mijn persoonlijke manier. Het meest verhelderende inzicht is nu dat ik, wanneer ik mij klein en onzeker voel over mijn kunnen, bv. door prestatiedruk of als er een emotie opzit, ik dit in kleine stapjes kan omvormen naar een zelfverzekerde en ontspannen presentatie. Een open en positieve houding, soms provocerend, met het doel mij uit mijn ‘model van de wereld ‘ te lokken. Ferdinand en zijn assistenten Janna en Wilma hebben eraan bijgedragen dat ik dit bij mijzelf kon ontdekken. Ik ben het Innerqi team innig dankbaar. Daarnaast was het prachtig te ervaren om de groep afgelopen jaar te zien openbloeien als een lotusbloem. Voor mijn gevoel zijn we als een kudde paarden met zijn allen bij de bron aangekomen ✨. Toen ik laatst zelf in een paardencoach sessie zat, kwam op het moment dat ik mijn tranen over mijn wangen voelde stromen, het paard recht op mij af en dichtbij mij staan. Het gevoel dat mij dat gaf was magisch. Ik voelde mij één met het paard worden en ontroerd en krachtig tegelijk. Het is geweldig mooi de schakel tussen mens en paard te mogen zijn. En door een innerlijke roeping hieraan bij te kunnen dragen in mijn leven.🪶

 by Bianca Hendriks
Waardevolle herstart

Na vele, vele jaren uit de schoolbanken te zijn geweest, koos ik voor de opleiding NLP Paardencoach bij Innerqi. Vanaf dag een voelde ik me er helemaal thuis. Door de manier van opleiden; het samenwerken, de band die je met elkaar opbouwt door het oefenen van de stof met de paarden. De opleidingsdagen vlogen voorbij. Door NLP ben ik een ander persoon geworden. Na jaren ben ik uit mijn schulp gekropen en durf ik mezelf te laten zien. Ik geloof weer in mezelf en ben zelfs de opleiding NLP Practitioner ernaast gaan volgen.
13 juli 2022 ben ik geslaagd voor de opleiding NLP Paardencoach en nu wil ik een praktijk gaan starten als NLP Paardencoach voor mensen met Epilepsie en hun partners, zodat zij inzichten krijgen om op andere manieren tegen hun ziektebeeld aan te kijken. Zij hebben deze ziekte, maar zij zijn niet hun ziekte. Ik als ervaringsdeskundige met dezelfde ziekte, zal kunnen bijdragen in mooie inzichten in hun situatie met behulp van mijn 3 Friese paarden. Ook naar dit pad heeft Innerqi mij geholpen. Bianca.

 by Eline

Een waardevolle opleiding, waarbij je naar jezelf kijkt en de ander daarbij kan coachen tot nieuwe inzichten. De paarden worden op een bijzondere wijze ingezet en zorgen voor de welbesproken spiegel. Een fijne afwisseling tussen theorie en praktijkdagen die met de volle passie door Ferdinand, Brigitte en Agnes gegeven zijn. Zeker een aanrader!

Maart 2022 ben ik geslaagd voor de paardencoachopleiding en wil ik er binnen mijn werk met de kinderen mee aan de slag gaan.
- Eline -

 by Margaret
Mijn InnerQi reis

Een fragment uit mijn innerlijke reis die ik in een veilige setting mocht opdoen tijdens mijn opleiding voor NLP paardencoach bij InnerQi.

Onze trainer staat in de ring, hij doet een join-up en een follow-up met tekst en uitleg. Terwijl ik daar sta, voel ik mij onverklaarbaar emotioneel geraakt. Er komt een brok in mijn keel. Het liefst wil ik huilen, niet van verdriet, maar van ontroering en betovering. Is het dit, de interactie, de samenwerking met dit mooie wezen, waar mijn hart zo naar verlangt?

Even later mag ik de oefening zelf uitvoeren met een mooie merrie. Ik laat haar, zoals uitgelegd, alle windrichtingen zien en bij 10 voor 2 laat ik haar los. Ik loop naar het midden. Ze loopt rustig, gaat even liggen en dan begin ik aan de join-up. In de andere ring gebeurt van alles, deze energie waait over. Aandrijven met de longeerlijn is overbodig. De merrie rent ongecontroleerd rond. Alsof we in een draaimolen terecht zijn gekomen, draait de wereld om ons heen. De emoties hebben de overhand. Weer die brok in mijn keel. Nu vanuit onmacht. Ik wil, ik moet, leiderschap nemen…maar ik wil vriendelijk zijn, vriendelijk overkomen, niet dominant zijn….en dan baf, kom ik tot een realisatie…dat mijn vriendelijk willen zijn, willen pleasen, de ander tegemoet komen, leidt tot onduidelijkheid…en dat duidelijk zijn vooral niets te maken heeft met dominantie.
Terwijl de merrie door raast, ik het gevoel heb dat er totaal geen contact is, zij geen enkel signaal geeft om zich bij mij te voegen, ik radeloos boos begin te worden, besluit ik heel impulsief om in mijn stilte kracht te gaan staan. Ik verander mijn lichaamshouding en mijn ademhaling wordt diep en krachtig. Verwonderd en alert staat de merrie opeens stil. Haar neusgaten wagenwijd open, briesend loopt ze op me af. Ik schrik van verbazing en ik voel mij opeens gezien. Ik hou vol, blijf in mijn stilte kracht, draai haar mijn rug toe en begin te lopen….zij volgt. Ik stop, en ook zij stopt. Ik beloon haar en toon haar mijn dankbaarheid voor haar interventie op mijn model van de wereld en het ontsluiten van mijn innerlijke bron. Ik blijf nog even bij haar schuilen, ik huil, ik durf mijn diepe ontroering haar te tonen…()

Met dank aan de paarden en onze trainers Ferdinand, Agnes en Brigitte voor deze mooie reis

 by Tineke Nobel
paardencoaching

Ook ik heb op 22 maart 2022 de paarden coach opleiding bij innerqi afgerond.
Wat was dit en prachtige opleiding. Wat heb ik veel geleerd. Veel nieuwe dingen geleerd die ik heel mooi kan toepassen op ons bedrijf, maar ook gewoon in het dagelijkse leven.
Prachtig om te zien wat er gebeurd tijdens een sessie met het paard en de coachee. En wat voor effect dit kan hebben.
Ook door de fijne groep, maar ook door de prachtige manier waarop deze opleiding gegeven werd wil ik Ferdinand Brigitte en Agnes bedanken.
Maar natuurlijk ook mijn mede cursisten , bedankt !!
Ik ga hier op ons bedrijf zeker mee aan de slag.

 by Gerbrich

In 2021/2022 mocht ik de opleiding NLP Paardencoaching volgen. Een bijzondere opleiding waarbij ik veel heb geleerd over het menselijke brein en de wijze waarop wij geconditioneerd zijn. Daarnaast heb ik veel inzicht gekregen over het paardengedrag en de wonderlijke wijze waarop zij onderling communiceren maar ook hoe zij met ons communiceren. Ik ben me bewust geworden van mijn eigen houding, communicatie en het effect daarvan op anderen als ook op paarden. De combinatie van NLP en paardencoaching is fantastisch omdat je daarmee sneller tot de essentie kunt komen en daarmee eerder je leerdoel kan bereiken.

 by Bernadette Kolthof
Opleiding NLP Paardencoaching

Het coachen van kinderen en pubers deed ik al vanuit mijn coachingspraktijk en hoe mooi is het om paarden in te zetten tijdens het coachen. Op zoek naar een opleiding die mij zou inspireren, uitdagen, uit mijn comfort zone zou halen en mijn kennis zou verdiepen, kwam ik uit bij de opleiding NLP Paardencoaching van InnerQi.
Deze opleiding heeft mij gegeven waar ik naar op zoek was. Een goede combinatie tussen de theorie, gebaseerd op NLP, en de praktijk. In twee opvolgende dagen hadden wij eerst een dag theorie, welke wij meteen de dag daarna in praktijk konden brengen met behulp van de paarden. De trainers Ferdinand en Sita laten je op een inspirerende en opbouwende wijze verschillende coachingsmethodieken eerst zelf ervaren voordat je deze uit gaat proberen bij proef-klanten zowel tijdens de opleiding als tussen de opleidingsdagen door.
De opleiding NLP Paardencoaching heeft mij nieuwe inzichten gegeven, mijn passie met paarden verder aangewakkerd en geïnspireerd om paardencoaching te integreren in mijn coachingspraktijk.

 by Elaine Olde Riekerink
Opleiding NLP Paardencoaching

De opleiding NLP Paardencoaching gaan volgen is één van de beste beslissingen die ik de laatste jaren heb genomen en een echt cadeau voor mezelf. Het was een prachtige ontwikkelingsreis. Ik heb veel geleerd, over mezelf, over werken met kinderen, volwassenen en teams, over paarden spiegelen, over NLP en ook over dingen niet meer of anders aanpakken. De opleiding wordt gegeven vol respect en in een veilige setting. De trainers zijn super en ik heb waardevolle feedback mogen ontvangen. Zowel tijdens de theoriedagen als de praktijkdagen wordt er veel geoefend. Dit maakt dat de opleiding goede handvatten biedt om tussen de opleidingsdagen door samen met anderen te werken aan je ontwikkeling. Tegelijkertijd heb ik hele fijne nieuwe mensen leren kennen waarmee een vriendschapsband is ontwikkeld. InnerQi heeft de mogelijkheden gefaciliteerd om me te kunnen bekwamen in het vak van Paardencoaching en ik ben enorm blij dat ik me sinds vorige week donderdag officieel NLP Paardencoach mag noemen.
Om me nog verder te bekwamen ben ik ook gestart met de NLP Practitioner bij InnerQi. Dit bedrijf is een echte aanrader als je vol enthousiasme wilt worden begeleid op jouw reis!

 by Ellen van den Oudenrijn

Ik ben superblij en trots dat ik afgelopen donderdag 28 maart 2018 de InnerQi opleiding NLP Paardencoaching met goed resultaat heb afgerond. Door het volgen van deze opleiding kan ik mijn passie voor paarden en het werken met mensen, kinderen en teams met elkaar verbinden. Hoe mooi is dat? Doen wat je leuk vindt!
Met alle aangereikte tools ben ik nu beter in staat om mijn werk als manager succesvol uit te voeren, maar kan ik ook meer betekenen voor mensen, kinderen en teams die vastgelopen zijn of die willen groeien en ontwikkelen. Zo kan ik invulling geven aan mijn missie: een bijdrage leveren om de wereld een stukje mooier te maken.
In een mooie, veilige omgeving heb ik veel geleerd maar zeker net zo veel afgeleerd. Deze opleiding heb ik als heel prettig en goed ervaren. Goede combinatie van theorie, praktijk en ervaringen uitwisselen met elkaar, dit samen met de trainers en de medecursisten. Ik weet dat ik nog lang niet uitgeleerd ben en dat er nog veel te ontdekken valt, en dat is een leuk vooruitzicht!
Kort samengevat: ben je op zoek naar een goede opleiding waarbij NLP en coaching met/zonder paard toegepast wordt? Dan ben je bij InnerQi op het juiste adres. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

 by Keimpe

Met de InnerQi opleiding begon voor mij een reis van het heden door het verleden en terug. Het leren te verstaan en dan het geleerde om te zetten geeft zoveel kracht en verlangen naar meer en meer input .
En dit alles kun je ook nog verder geven aan andere mensen.
We hadden een hele mooie groep. Er zijn geen woorden voor wat we zoal met elkaar beleeft hebben.
Ik bedank me bij allen die met ons in de oefen / examen samen gewerkt hebben. En natuurlijk de gastvrijheid van de manege`s.
Ferdinand & Sita jullie hebben ons heel wat inzicht gegeven in zo`n korte tijd. Top Top. Heel veel dank Keimpe.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book