Wat is teambuilding?

Teams of samenwerking, op heel veel momenten in het dagelijks leven hebben wij daar in bepaalde mate mee te maken. Teambuilding en samenwerken zijn daarin een erg belangrijk onderdeel. In deze blog gaan wij verder in wat teambuilding is en wat je ermee kunt bereiken.

Teambuilden

Het woord ‘teambuilding’ kan worden opgedeeld in twee woorden: team en building. Een team staat, volgens de Van Dale, voor een ‘groep samenwerkende personen’ en building kan gedefinieerd worden als ‘het bouwen van/aan’. Als beide woorden samengevoegd worden naar teambuilding, blijft er ‘het bouwen van een groep samenwerkende personen’ over. Het goed functioneren als een team is van essentieel belang om de gewenste resultaten te behalen. Shuffler, DiazGranados & Salas hebben dit mooi verwoord in onderstaande:

“Een team bestaat uit een groep onderling afhankelijke individuele leden die met elkaar communiceren en de verantwoordelijkheid delen voor het behalen van resultaten. Binnen deze organisaties wordt succes sterk bepaald door de manier waarop men zich als een team gedraagt.”

Samen werken of samenwerken

Een spatie maakt in dit geval een wereld van verschil. Voor ieder team is belangrijk om goed te kunnen samenwerken. Veel mensen zien het jaarlijkse bedrijfsuitje ook als teambuilding. Het is natuurlijk gezellig en zorgt voor een goede sfeer, dus tot op zekere hoogte draagt het ook zeker bij aan het werken als team. Voor het echt werken als een team komt echter nog veel meer kijken en zal er een duidelijk en helder doel gesteld moeten worden. Door de teambuilding leer je wat je aan de andere teamgenoten hebt en leren de andere teamgenoten wat zij aan jou hebben. Op die manier kunnen de sterktes optimaal benut worden en kunnen de mindere punten van de één gecompenseerd worden door de sterktes van een ander.

Soorten teambuilding

Er zijn verschillende soorten teambuilding met hierin elk een eigen invalshoek. Je kunt kiezen voor teambuilding gericht op de groep. Jouw rol als teamlid wordt hierbij belicht en zo ontstaat er een goed beeld van de sterktes en zwaktes. Dit is vooral effectief voor groepen die elkaar nog niet zo goed kennen.
De tweede manier is om te focussen op de inhoud. Hierbij zal één vraagstuk centraal staan en tijdens de teambuilding zal gewerkt worden naar teambuilding activiteiten, teamcoaching, InnerQi

een antwoord of oplossing van dit vraagstuk. De laatste manier, is de meest toegankelijke manier. De focus ligt tijdens deze teambuilding voornamelijk op het ontspannen en de sfeer binnen de groep. Wil je specifieke doelstellingen bereiken met je team dan is deze optie tevens geschikt.

Wat is teambuilding bij InnerQi?

Teambuilding met paarden bij InnerQi zorgt ervoor dat er een goed beeld gevormd wordt van de verschillende teamleden. Wat zijn jouw sterke punten en hoe kun je deze het beste inzetten? Wat doe jij van nature graag en wat zijn jouw valkuilen bij het samenwerken? Een paard is naast een ontzettend eerlijk dier ook nog eens een kuddedier en valt dus altijd terug op een samenwerking. Ideaal om jou en je team een spiegel voor te houden en inzicht te krijgen in jullie team.

Neem contact met mij op

Heb je vragen of wil je een Gratis NLP Experience?

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book