Heb jij het in je om coach te worden? Stel jezelf deze 4 vragen

Heb jij het in je om coach te worden? Stel jezelf deze 4 vragen

Ontslagen en denk je erover om dan maar coach te worden? Of juist al veel langer met anderen bezig en ben je van plan dat nu professioneler aan te gaan pakken? Twee totaal verschillende motivaties om coach te worden. En de één heeft dat in zich, terwijl de ander daarmee veel meer moeite zal hebben. Wellicht voel je al aankomen wie van de twee de meeste kans van slagen maakt, bijvoorbeeld tijdens een opleiding paardencoach.

Om coach te worden dien je over de juiste instelling en motivatie te beschikken. Maar, hoe kom je erachter of dat het geval is? Stel jezelf de volgende 4 vragen:

  • Help je graag anderen?
  • Ben je bereid te investeren?
  • Houd je van mensen (en van paarden)?
  • Waarom wil je coach worden?

Help je graag anderen?

Onze beste coaches helpen al veel langer anderen. Als ze moeite hebben een nieuwe baan te vinden, als ze met zichzelf in de knoop zitten of als het ze niet lukt om goed te functioneren binnen een team. Door goed naar anderen te kijken en goed te luisteren zorg jij er als coach voor dat je ze verder kunt helpen. Zelfs al zonder de specifieke vakkennis die je daarvoor nodig hebt. Laat staan nadat je een opleiding hebt gevolgd.

Ben je bereid te investeren?

Goede coaches hebben daar enorm veel trainingsuren inzitten. Het kost tijd en geld om een goede coach te maken. Gemiddeld genomen kost het ons 10.000 uur om ergens expert in te worden. Dat betekent dat je zal moeten investeren, ook als je de opleiding paardencoach succesvol wilt volgen en afronden. De training duurt geen 10.000 uur, maar dat betekent wel dat je voor en ook na de opleiding veel tijd zal besteden aan je eigen ontwikkeling.

Houd je van mensen (en van paarden)?

Goede coaches houden van mensen. Om met ze te werken, ze te laten groeien en ervoor te zorgen dat je het beste in ze naar boven kunt halen. Belangrijke eigenschappen van een coach, om succesvol te zijn voor anderen. En wil je de opleiding tot paardencoach volgen? Dan houd je natuurlijk van mensen, maar net zo goed van de paarden. Om er goed mee te kunnen werken.

opleiding paardencoach

Waarom wil je coach worden?

Tenslotte, weet je waarom je coach wilt worden? Een lastige vraag soms, omdat er allerlei onbewuste motivaties mee kunnen spelen. Probeer de vraag toch te beantwoorden, eventueel aan de hand van de eerdere vragen hierboven. Des te beter je hierop een antwoord kunt formuleren, des te groter de kans dat je een goede coach zal zijn.

En dat de opleiding tot paardencoach iets voor jou is. Heb je vragen over de opleiding of de eigenschappen van onze andere coaches? Neem dan contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.

Wil je weten wanneer de volgende paardencoach opleiding van start gaat? Kijk dan bij onze agenda.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

weerbaarheid, angst

5 essentiële stappen om je weerbaarheid te vergroten

Jouw weerbaarheid vergroten? Veerkracht betekent niet dat je een doetje bent, maar dat je op een gezonde manier voor jezelf opkomt en je eigen behoeften begrijpt. Het gaat erom dat je het vertrouwen hebt om je duidelijk uit te drukken en ervoor te zorgen dat je rechten worden gerespecteerd. Stressfactoren In onze huidige wereld is

Lees verder »
https://innerqi.nl/wat-is-non-verbale-communicatie-en-hoe-kun-je-dit-toepassen-als-leidinggevende

Hoe je als leider non-verbale communicatie toepast

Non-verbale communicatie, zoals gebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal, is een belangrijk onderdeel van effectief leidinggeven. Door non-verbale communicatie te gebruiken kunnen managers en leidinggevenden hun boodschap duidelijker overbrengen, de atmosfeer verbeteren en beter contact maken met hun teamleden. In dit artikel lees je tips voor het toepassen van non-verbale communicatie als leidinggevende. Communiceren doen we altijd.

Lees verder »
welke NLP opleiding kiezen

Welke NLP opleiding kiezen?

Welke NLP-opleiding kiezen, drie eenvoudige stappen Welke nlp opleiding kiezen Ferdinand? Wordt mij vaak gevraagd. Dan stel ik graag een wedervraag; Wat wil je leren en waarvoor wil je het gebruiken? Stap 1: waarvoor wil je het gebruiken? : Voor werk om makkelijker een gesprek aan te gaan en beter aan te sluiten bij de

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book