Heb jij het in je om coach te worden? Stel jezelf deze 4 vragen

Heb jij het in je om coach te worden? Stel jezelf deze 4 vragen

Ontslagen en denk je erover om dan maar coach te worden? Of juist al veel langer met anderen bezig en ben je van plan dat nu professioneler aan te gaan pakken? Twee totaal verschillende motivaties om coach te worden. En de één heeft dat in zich, terwijl de ander daarmee veel meer moeite zal hebben. Wellicht voel je al aankomen wie van de twee de meeste kans van slagen maakt, bijvoorbeeld tijdens een opleiding paardencoach.

Om coach te worden dien je over de juiste instelling en motivatie te beschikken. Maar, hoe kom je erachter of dat het geval is? Stel jezelf de volgende 4 vragen:

  • Help je graag anderen?
  • Ben je bereid te investeren?
  • Houd je van mensen (en van paarden)?
  • Waarom wil je coach worden?

Help je graag anderen?

Onze beste coaches helpen al veel langer anderen. Als ze moeite hebben een nieuwe baan te vinden, als ze met zichzelf in de knoop zitten of als het ze niet lukt om goed te functioneren binnen een team. Door goed naar anderen te kijken en goed te luisteren zorg jij er als coach voor dat je ze verder kunt helpen. Zelfs al zonder de specifieke vakkennis die je daarvoor nodig hebt. Laat staan nadat je een opleiding hebt gevolgd.

Ben je bereid te investeren?

Goede coaches hebben daar enorm veel trainingsuren inzitten. Het kost tijd en geld om een goede coach te maken. Gemiddeld genomen kost het ons 10.000 uur om ergens expert in te worden. Dat betekent dat je zal moeten investeren, ook als je de opleiding paardencoach succesvol wilt volgen en afronden. De training duurt geen 10.000 uur, maar dat betekent wel dat je voor en ook na de opleiding veel tijd zal besteden aan je eigen ontwikkeling.

Houd je van mensen (en van paarden)?

Goede coaches houden van mensen. Om met ze te werken, ze te laten groeien en ervoor te zorgen dat je het beste in ze naar boven kunt halen. Belangrijke eigenschappen van een coach, om succesvol te zijn voor anderen. En wil je de opleiding tot paardencoach volgen? Dan houd je natuurlijk van mensen, maar net zo goed van de paarden. Om er goed mee te kunnen werken.

opleiding paardencoach

Waarom wil je coach worden?

Tenslotte, weet je waarom je coach wilt worden? Een lastige vraag soms, omdat er allerlei onbewuste motivaties mee kunnen spelen. Probeer de vraag toch te beantwoorden, eventueel aan de hand van de eerdere vragen hierboven. Des te beter je hierop een antwoord kunt formuleren, des te groter de kans dat je een goede coach zal zijn.

En dat de opleiding tot paardencoach iets voor jou is. Heb je vragen over de opleiding of de eigenschappen van onze andere coaches? Neem dan contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.

Wil je weten wanneer de volgende paardencoach opleiding van start gaat? Kijk dan bij onze agenda.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Ben jij een controlfreak? 7 tips om los te laten

Ben jij een controlfreak  7 tips om los te laten. Als je een controlfreak bent kan het best zo zijn dat je regelmatig op je teentjes loopt. En de grens van je kunnen is bereikt. Althans dat denk je. Een control freak zorgt er namelijk voor dat alles geregeld is en aan alles is gedacht.

Lees verder »
Salsa inspiratie

Inspiratie met Salsa

Let’s swing and do the Salsa voor inspiratie Waar anderen dit weekend naar Het Formule 1 zaten te kijken hoe Max Verstappen het deed, daar zaten wij heerlijk op het terras in Wijk bij Duurstede genietend van Blues in Wijk. Onder het genot van een biertje en wijntje met kennissen en vrienden op het terras

Lees verder »
liever assertiever

Ben jij liever assertiever? 7 praktische tips

Word je liever assertiever? Zijn andere mensen assertiever dan dat jij bent? Vraag jij je weleens af, hoe word ik assertiever? En is assertiviteit aan te leren? Zomaar een aantal vragen die jij wellicht hebt over assertiviteit. En om maar met het goede nieuws te beginnen: jij kunt ook assertiever worden, ondanks dat je misschien

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book