Kijk door maskers heen: volg een cursus gelaatkunde. - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei. Kijk door maskers heen: volg een cursus gelaatkunde. - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.

Kijk door maskers heen: volg een cursus gelaatkunde.

Kijk door maskers heen: volg een cursus gelaatkunde

Communicatie: de beste smeerolie op de werkvloer en in persoonlijke relaties. Door open met anderen te communiceren ontdekken we wat ze belangrijk vinden, waar ze mee zitten of last van hebben en wat ze willen bereiken. Moeite om goed te communiceren met anderen of heb je het idee dat ze zich verbaal niet zo makkelijk openstellen? Met een cursus gelaatkunde leer je door maskers heen te kijken. Ons gelaat vertelt veel meer over hoe we ons voelen en wat we belangrijk vinden dan je zou denken.

Wat onze zintuigen vertellen

Wist je bijvoorbeeld dat onze zintuigen hun eigen verhaal vertellen? We kunnen verbaal aangeven dat het goed met ons gaat, maar soms ‘weet’ je dat dit niet het geval is. Je kunt er de vinger niet meteen op leggen, maar je gevoel zegt iets anders. Binnen de gelaatkunde leer je goed te letten op het daadwerkelijke verhaal dat de zintuigen vertellen.

De mimiek in het gezicht kan aangeven of het daadwerkelijk goed met iemand gaat of dat iemand er vooral snel vanaf wil zijn. Of het wellicht helemaal niet zo goed gaat met iemand. Onze zintuigen liegen niet, waardoor die een veel meer waardevolle bron zijn voor open communicatie als smeerolie op de werkvloer en in persoonlijke relaties.

Non-verbale communicatie met ons gelaat

We gebruiken ons gelaat doorlopend om non-verbaal te communiceren. Dat gebeurt volledig onbewust. We hoeven er geen moeite voor te doen. En beter nog, we kunnen het ook niet uitschakelen. Tijdens een cursus gelaatkunde leer je het gezicht van de ander te lezen, om ook die non-verbale communicatie op te vangen. Op te vangen, te verwerken en vooral te begrijpen.

Dat helpt je om bij de ander gemakkelijker te achterhalen wat hij of zij werkelijk wil vertellen en je zelf bewust te worden van wat je uitstraalt. Die bewustwording is belangrijk, aangezien het net als tijdens het spiegelen met paarden de absolute sleutel is naar succes.

De neus, mond, kin en kaaklijn

Wist je bijvoorbeeld dat de neus staat voor bijvoorbeeld je wil en je standvastigheid? Iemand die precies weet wat hij of zij wil volgt zijn of haar neus. Andersom kan iemand zich ook meer laten leiden door de gevoelens van meeleven en medeleven naar anderen toe. Doeners en afwachters gebruiken hun neus op een heel andere manier en laten dat zien in hun gezicht.

Ook de mond is een mooie bron van informatie, net als de kin en de kaaklijn. De mond kan bijvoorbeeld opwinding en plezier laten zien, maar ook tekenen van een depressie of een kortstondige tegenvaller. Op die manier helpt gelaatkunde om het werkelijke verhaal te achterhalen, zodat je leert om door maskers heen te kijken.

Interesse en meer weten over de cursus gelaatkunde? Neem contact op, we horen graag van je.

Wil je effectiever leren communiceren met NLP?

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.