In een maand tijd 4x persoonlijk groeien: wij nemen je aan de hand

In een maand tijd 4x persoonlijk groeien: wij nemen je aan de hand

Persoonlijke groei is de sleutel tot meer succes. Door jezelf goed te leren kennen, regelmatig tijd voor jezelf te nemen en te werken aapersoonlijke groein je eigen ontwikkeling. Het liefst elke dag, maar we begrijpen het ook dat je het iets rustiger aan wilt doen om het onder de knie te krijgen.

Daarom, 4 tips om de komende maand iedere week een beetje persoonlijke groei te boeken. Met relatief eenvoudige dingen, waarvan je zal merken dat ze je daadwerkelijk verder helpen. Gebruik steeds één week om een tip in de praktijk te brengen.

Tip: schrijf het voor jezelf nog eens op wat je van plan bent en vertel het iemand die dichtbij je staat. Met de afspraak om de week erop te controleren of je het gedaan hebt.

Vertel mensen dat ze je energie kosten

Sommige mensen geven ons energie, terwijl anderen ons energie kosten. Het is niet nodig om de banden meteen te verbreken, maar vertel het minstens één iemand dat hij of zij je meer energie kost dan die je ervan krijgt. En probeer samen na te gaan waar dat door komt. Vervolgens kun je zelf besluiten of je het contact wilt aanhouden, aanpassen of verbreken. Zolang je er maar voor zorgt dat het je geen energie meer kost. Maar energie gaat opleveren.

Zet de TV uit en lees een boek of magazine

Gebruik de week erop om de TV helemaal uit te zetten. En er ook niet naar te kijken. Ook niet een half uurtje. Lees een boek of een magazine. Of ga gewoon eens in een lekkere stoel zitten om na te denken. Over wie je eigenlijk bent.

Tip: je hoeft er niet hard over na te denken. Laat je gedachten gewoon maar eens gaan. Je zal merken dat je veel vrijer bent om te denken als er niet steeds een TV is die invult waaraan je ‘moet’ denken.

Maak twee avonden vrij voor jouw passie en doel

De week erop mag je best weer een keertje TV kijken. Maak desalniettemin minimaal twee avonden vrij. Om te doen waar jij een passie voor hebt. Om te werken aan een doel dat je graag wilt bereiken, maar waar je eigenlijk nooit aan toekomt. Pak het op, om er in ieder geval mee te beginnen.

Vertel mensen over jouw doel voor volgende maand

Gebruik de vierde week in de maand om minstens 2 mensen te vertellen over de passie waar je aan werkte. En het doel dat jij jezelf hebt gesteld. Om opnieuw een stok achter de deur te creëren, zodat je ermee door kunt gaan.

Op die manier kun je zelf bouwen aan persoonlijke groei, gewoon door het stap voor stap aan te pakken. En heb je de smaak te pakken of kun je wel een beetje ondersteuning gebruiken? Wij helpen je graag persoonlijke groei te bereiken, zodat je het beste uit jezelf kunt halen.

Wat is jouw doel voor volgende maand? Laat een bericht hieronder achter.

​Heeft dit artikel je geholpen? Deel het dan op social media. Het kan dan ook voor anderen interessant en behulpzaam zijn.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

mismatcher in je team

Hoe ga je om met een ‘mismatcher’ in je team?

Ben jij een mismatcher net als Omtzigt? Of heb je een ‘Pieter’ in je team? Er is momenteel veel ophef rondom Pieter Omtzigt. In de Tweede Kamer is het geen populaire politicus en hij wordt bepaald niet als oogappeltje van het kabinet gezien. Nee, Pieter is een echte mismatcher. Een mismatcher? Wat is dat? Het

Lees verder »

Klap jij ook wel eens dicht tijdens een gesprek?

Heb jij een vlotte babbel? Of knoop je niet zo makkelijk een gesprek aan? Hoe dan ook, het kan iedereen zo af en toe overkomen: je klapt dicht en staat met je mond vol tanden. Wat de oorzaak hier ook van is. Zo ook Pieter. Hij is accountmanager en bezoekt dagelijks klanten. Iemand die al jaren

Lees verder »
grens

Iemand gaat over mijn grens: wat nu?

Hallo, goedemorgen! Jij gaat óók over grenzen. ‘Pardon?’ Ja, we gaan allemaal over de grens van een ander zónder dit door te hebben. En ja, er wordt ook over jóuw grenzen gegaan. Dat proces begint al op jonge leeftijd. Wellicht herken je het in je omgeving. Leuk, zo’n baby’tje dat lief ligt te zijn. Je

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top