Zakelijk en privé in evenwicht: 3 tips van een ervaren business coach

Het evenwicht tussen privé en zakelijk kwijt? Zowel zelfstandigen, managers als eigenaren en directeuren van grotere ondernemingen worstelen hiermee. Het is één van de belangrijkste uitdagingen voor veel ondernemers, die ze niet gemakkelijk onder de knie krijgen.

Zakelijke kansen zitten het privé-leven in de weg, terwijl dat ook zeer belangrijk is voor een goede balans. Met een paar handige tips van onze business coaches maak je het jezelf een stukje gemakkelijker. Zet een paar stappen in de goede richting, bijvoorbeeld met een lijstje met jouw waarden.

Maak een lijstje met jouw waarden

We nemen beslissingen op basis van onze waarden. Zakelijk kiezen we de uitdagingen en kansen, op basis van de manier waarop we ons bedrijf willen voeren. Of waarop we werkzaam willen zijn voor de organisatie.

Het is de kunst om vergelijkbare waarden te gebruiken bij keuzes voor privé. Of keuzes om zakelijke kansen en uitdagingen een keer niet aan te gaan. Maak daarom een lijstje met waarden, die duidelijk beschrijven waar jij voor staat en wat je belangrijk vindt. Moet je vervolgens kiezen voor zakelijk of privé? Zorg ervoor dat dit in balans is met de waarden die je hebt opgesteld.

Tip: schrijf je lijstje met waarden op, deel die met iemand anders en licht ze toe. Je verhoogt daarmee de psychologische drempel om er aan voorbij te gaan als zich een lastige situatie voordoet.

persoonlijke business coaching

Maak van ‘nee’-zeggen een uitdaging

Meer omzet, nieuwe klanten of succesvolle nieuwe producten in nieuwe markten: geweldige uitdagingen, waar je je volledig voor kunt inzetten. Maak van ‘nee’-zeggen ook zo’n uitdaging. Laat de komende 3 maanden zien dat je ‘nee’ kunt zeggen, door het daadwerkelijk aan te tonen. Vertel iemand anders over de uitdaging en spreek evaluatiemomenten. Zoals je dat zakelijk ook zou doen, maar dan om je privéleven meer kansen te bieden.

Plan de week vooruit

Plan op zondag (of op maand) de rest van de week vooruit. Zorg ervoor dat je de zakelijke afspraken inplant en ook ruimte maakt voor privézaken. Controleer op voorhand of de balans in orde is. Zo niet? Zorg er dan voor dat privé (of zakelijk) meer aandacht krijgt. Door dit vooraf te plannen (en je daaraan te houden) voorkom je dat je in het heetst van het ondernemen ineens voor je privéleven moet kiezen.

Persoonlijke business coaching

En wil je op een meer uitgebreide manier aan de slag met dergelijke personal business coaching? Het kan je helpen om zakelijk en privé beter in balans te krijgen. Door middel van handige tips, net als meer inzicht in je eigen functioneren. En meer inzicht in de voor jou belangrijke waarden, zodat je daar naar kunt handelen. Kies voor personal business coaching. Voor een betere werk- en privébalans, waardoor je zowel privé als zakelijk beter zal presteren.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

weerbaarheid, angst

5 essentiële stappen om je weerbaarheid te vergroten

Jouw weerbaarheid vergroten? Veerkracht betekent niet dat je een doetje bent, maar dat je op een gezonde manier voor jezelf opkomt en je eigen behoeften begrijpt. Het gaat erom dat je het vertrouwen hebt om je duidelijk uit te drukken en ervoor te zorgen dat je rechten worden gerespecteerd. Stressfactoren In onze huidige wereld is

Lees verder »
https://innerqi.nl/wat-is-non-verbale-communicatie-en-hoe-kun-je-dit-toepassen-als-leidinggevende

Hoe je als leider non-verbale communicatie toepast

Non-verbale communicatie, zoals gebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal, is een belangrijk onderdeel van effectief leidinggeven. Door non-verbale communicatie te gebruiken kunnen managers en leidinggevenden hun boodschap duidelijker overbrengen, de atmosfeer verbeteren en beter contact maken met hun teamleden. In dit artikel lees je tips voor het toepassen van non-verbale communicatie als leidinggevende. Communiceren doen we altijd.

Lees verder »
welke NLP opleiding kiezen

Welke NLP opleiding kiezen?

Welke NLP-opleiding kiezen, drie eenvoudige stappen Welke nlp opleiding kiezen Ferdinand? Wordt mij vaak gevraagd. Dan stel ik graag een wedervraag; Wat wil je leren en waarvoor wil je het gebruiken? Stap 1: waarvoor wil je het gebruiken? : Voor werk om makkelijker een gesprek aan te gaan en beter aan te sluiten bij de

Lees verder »

Reageer

2 gedachten over “Zakelijk en privé in evenwicht: 3 tips van een ervaren business coach”

  1. Bedankt voor het delen van deze coaching tips op zakelijk gebied. Ik ga in ieder geval beginnen met het opstellen van een plan waarin ik mijn waarden en wensen zal opnemen. Hopelijk helpt dit mij bij het krijgen van een beter inzicht in mijn carrière ontwikkeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book