Zakelijk en privé in evenwicht: 3 tips van een ervaren business coach

Het evenwicht tussen privé en zakelijk kwijt? Zowel zelfstandigen, managers als eigenaren en directeuren van grotere ondernemingen worstelen hiermee. Het is één van de belangrijkste uitdagingen voor veel ondernemers, die ze niet gemakkelijk onder de knie krijgen.

Zakelijke kansen zitten het privé-leven in de weg, terwijl dat ook zeer belangrijk is voor een goede balans. Met een paar handige tips van onze business coaches maak je het jezelf een stukje gemakkelijker. Zet een paar stappen in de goede richting, bijvoorbeeld met een lijstje met jouw waarden.

Maak een lijstje met jouw waarden

We nemen beslissingen op basis van onze waarden. Zakelijk kiezen we de uitdagingen en kansen, op basis van de manier waarop we ons bedrijf willen voeren. Of waarop we werkzaam willen zijn voor de organisatie.

Het is de kunst om vergelijkbare waarden te gebruiken bij keuzes voor privé. Of keuzes om zakelijke kansen en uitdagingen een keer niet aan te gaan. Maak daarom een lijstje met waarden, die duidelijk beschrijven waar jij voor staat en wat je belangrijk vindt. Moet je vervolgens kiezen voor zakelijk of privé? Zorg ervoor dat dit in balans is met de waarden die je hebt opgesteld.

Tip: schrijf je lijstje met waarden op, deel die met iemand anders en licht ze toe. Je verhoogt daarmee de psychologische drempel om er aan voorbij te gaan als zich een lastige situatie voordoet.

persoonlijke business coaching

Maak van ‘nee’-zeggen een uitdaging

Meer omzet, nieuwe klanten of succesvolle nieuwe producten in nieuwe markten: geweldige uitdagingen, waar je je volledig voor kunt inzetten. Maak van ‘nee’-zeggen ook zo’n uitdaging. Laat de komende 3 maanden zien dat je ‘nee’ kunt zeggen, door het daadwerkelijk aan te tonen. Vertel iemand anders over de uitdaging en spreek evaluatiemomenten. Zoals je dat zakelijk ook zou doen, maar dan om je privéleven meer kansen te bieden.

Plan de week vooruit

Plan op zondag (of op maand) de rest van de week vooruit. Zorg ervoor dat je de zakelijke afspraken inplant en ook ruimte maakt voor privézaken. Controleer op voorhand of de balans in orde is. Zo niet? Zorg er dan voor dat privé (of zakelijk) meer aandacht krijgt. Door dit vooraf te plannen (en je daaraan te houden) voorkom je dat je in het heetst van het ondernemen ineens voor je privéleven moet kiezen.

Persoonlijke business coaching

En wil je op een meer uitgebreide manier aan de slag met dergelijke personal business coaching? Het kan je helpen om zakelijk en privé beter in balans te krijgen. Door middel van handige tips, net als meer inzicht in je eigen functioneren. En meer inzicht in de voor jou belangrijke waarden, zodat je daar naar kunt handelen. Kies voor personal business coaching. Voor een betere werk- en privébalans, waardoor je zowel privé als zakelijk beter zal presteren.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Situationeel leiderschap

Leidinggeven met precisie: Ontdek de geheimen van situationeel leiderschap en verbeter de teamprestaties”. Wil jij je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Wil je de teamprestaties verbeteren en meer succes boeken? Zoek dan niet verder! In dit dynamische en inzichtelijke artikel duiken we in de wereld van situationeel leiderschap en onthullen we de geheimen van

Lees verder »

Artikel INZICHT – Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie

Artikel INZICHT: Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie Al (er)kennen en gebruiken we de kracht van non-verbale communicatie binnen NLP, voor trainer Ferdinand Aukes mogen we daar nog veel meer aandacht aan geven. In combinatie met paardencoaching bijvoorbeeld. Het grote voordeel? Het maakt lichaamstaal en het onbewuste heel snel helder….  Lees de rest van dit

Lees verder »

Reageer

2 gedachten over “Zakelijk en privé in evenwicht: 3 tips van een ervaren business coach”

  1. Bedankt voor het delen van deze coaching tips op zakelijk gebied. Ik ga in ieder geval beginnen met het opstellen van een plan waarin ik mijn waarden en wensen zal opnemen. Hopelijk helpt dit mij bij het krijgen van een beter inzicht in mijn carrière ontwikkeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book