Persoonlijke groei in people-skills: ontwikkel je relaties met deze 3 tips

Persoonlijke groei in people-skills: ontwikkel je relaties met deze 3 tips

Persoonlijke groei en ontwikkeling kun je bereiken op tal van verschillende vlakken. Waaronder in gesprekken die je met anderen voert. Met een paar handige tips ontwikkel je jouw people-skills, zodat je beter met anderen door één deur kunt. Sterker nog, zodat ze jou gaan helpen om je doelen te bereiken.

Zorg ervoor dat je goed wordt in small-talk en toon daadwerkelijke interesse in de ander. En pas op met jouw projecties van verwachtingen op anderen, want daarmee kun je jouw persoonlijke groei behoorlijk in de weg zitten. Een paar handige tips, waarmee je jezelf kunt ontwikkelen in relaties.

Word een echte small-talker

De ontwikkeling van je relatie-skills begint met small-talk. Zoals zoveel is het de kunst om klein te beginnen en dit vervolgens uit te bouwen. Dus ook met een klein gesprekje, zodat je aan je persoonlijke groei kunt werken.

Geef je gesprekspartner de hoogste prioriteit. Zorg ervoor dat het om hem of haar gaat. Laat zien dat je volledige aandacht hebt voor de ander. Zoek in iedere zin naar eventuele onduidelijkheden en mogelijkheden tot verdieping. Zodat je door kunt vragen en er gemakkelijk een gesprek op gang komt.

Tip: zoek naar overeenkomsten. Daar kunnen jullie het gemakkelijk even over hebben.

Toon interesse en wees attent

We zoeken allemaal naar erkenning en waardering. Dus, hoe kan je dat de ander kunt bieden? Door daadwerkelijke interesse te tonen. En door attent te zijn. Onthoud wat de ander je vertelt en kom er een tweede keer op terug. Bereik persoonlijke groei door interesse te tonen in de ander. Een van de meest eenvoudige en tegelijkertijd belangrijke tips. Belangrijk voor jouw ontwikkeling, omdat het de sociale smeerolie met anderen is, die jou daardoor graag verder helpen.

Projecteer je verwachtingen alleen op jezelf

Pas tenslotte op met het projecteren van jouw verwachtingen op anderen. Jij bent zoals je bent en zij zijn zoals zij zijn. Bereik persoonlijke groei door iedereen te accepteren zoals hij of zij is. Anders dan jij, maar daardoor niet beter of slechter. Probeer te begrijpen waarom de ander is zoals hij of zij is. Dat helpt je weg te blijven van verwachtingen op basis van jouw eigen projectie. Zodat je persoonlijke groei kunt bereiken door jouw relaties met anderen te ontwikkelen.

Werken aan je persoonlijke groei

Effectief werken aan je persoonlijke groei en daarvoor op zoek naar meer praktische handvatten? Daar helpen we je graag mee op weg. We zorgen er tijdens een cursus of training voor dat jij je beter bewust kunt worden van wie je bent en wat je doet. We zorgen er samen voor dat je persoonlijke groei kunt bereiken, bijvoorbeeld door te werken aan de relaties die je hebt met anderen om je heen.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

weerbaarheid, angst

5 essentiële stappen om je weerbaarheid te vergroten

Jouw weerbaarheid vergroten? Veerkracht betekent niet dat je een doetje bent, maar dat je op een gezonde manier voor jezelf opkomt en je eigen behoeften begrijpt. Het gaat erom dat je het vertrouwen hebt om je duidelijk uit te drukken en ervoor te zorgen dat je rechten worden gerespecteerd. Stressfactoren In onze huidige wereld is

Lees verder »
https://innerqi.nl/wat-is-non-verbale-communicatie-en-hoe-kun-je-dit-toepassen-als-leidinggevende

Hoe je als leider non-verbale communicatie toepast

Non-verbale communicatie, zoals gebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal, is een belangrijk onderdeel van effectief leidinggeven. Door non-verbale communicatie te gebruiken kunnen managers en leidinggevenden hun boodschap duidelijker overbrengen, de atmosfeer verbeteren en beter contact maken met hun teamleden. In dit artikel lees je tips voor het toepassen van non-verbale communicatie als leidinggevende. Communiceren doen we altijd.

Lees verder »
welke NLP opleiding kiezen

Welke NLP opleiding kiezen?

Welke NLP-opleiding kiezen, drie eenvoudige stappen Welke nlp opleiding kiezen Ferdinand? Wordt mij vaak gevraagd. Dan stel ik graag een wedervraag; Wat wil je leren en waarvoor wil je het gebruiken? Stap 1: waarvoor wil je het gebruiken? : Voor werk om makkelijker een gesprek aan te gaan en beter aan te sluiten bij de

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book