Persoonlijke groei in people-skills: ontwikkel je relaties met deze 3 tips

Persoonlijke groei in people-skills: ontwikkel je relaties met deze 3 tips

Persoonlijke groei in people-skills: ontwikkel je relaties met deze 3 tips

Persoonlijke groei en ontwikkeling kun je bereiken op tal van verschillende vlakken. Waaronder in gesprekken die je met anderen voert. Met een paar handige tips ontwikkel je jouw people-skills, zodat je beter met anderen door één deur kunt. Sterker nog, zodat ze jou gaan helpen om je doelen te bereiken.

Zorg ervoor dat je goed wordt in small-talk en toon daadwerkelijke interesse in de ander. En pas op met jouw projecties van verwachtingen op anderen, want daarmee kun je jouw persoonlijke groei behoorlijk in de weg zitten. Een paar handige tips, waarmee je jezelf kunt ontwikkelen in relaties.

Word een echte small-talker

De ontwikkeling van je relatie-skills begint met small-talk. Zoals zoveel is het de kunst om klein te beginnen en dit vervolgens uit te bouwen. Dus ook met een klein gesprekje, zodat je aan je persoonlijke groei kunt werken.

Geef je gesprekspartner de hoogste prioriteit. Zorg ervoor dat het om hem of haar gaat. Laat zien dat je volledige aandacht hebt voor de ander. Zoek in iedere zin naar eventuele onduidelijkheden en mogelijkheden tot verdieping. Zodat je door kunt vragen en er gemakkelijk een gesprek op gang komt.

Tip: zoek naar overeenkomsten. Daar kunnen jullie het gemakkelijk even over hebben.

Toon interesse en wees attent

We zoeken allemaal naar erkenning en waardering. Dus, hoe kan je dat de ander kunt bieden? Door daadwerkelijke interesse te tonen. En door attent te zijn. Onthoud wat de ander je vertelt en kom er een tweede keer op terug. Bereik persoonlijke groei door interesse te tonen in de ander. Een van de meest eenvoudige en tegelijkertijd belangrijke tips. Belangrijk voor jouw ontwikkeling, omdat het de sociale smeerolie met anderen is, die jou daardoor graag verder helpen.

Projecteer je verwachtingen alleen op jezelf

Pas tenslotte op met het projecteren van jouw verwachtingen op anderen. Jij bent zoals je bent en zij zijn zoals zij zijn. Bereik persoonlijke groei door iedereen te accepteren zoals hij of zij is. Anders dan jij, maar daardoor niet beter of slechter. Probeer te begrijpen waarom de ander is zoals hij of zij is. Dat helpt je weg te blijven van verwachtingen op basis van jouw eigen projectie. Zodat je persoonlijke groei kunt bereiken door jouw relaties met anderen te ontwikkelen.

Werken aan je persoonlijke groei

Effectief werken aan je persoonlijke groei en daarvoor op zoek naar meer praktische handvatten? Daar helpen we je graag mee op weg. We zorgen er tijdens een cursus of training voor dat jij je beter bewust kunt worden van wie je bent en wat je doet. We zorgen er samen voor dat je persoonlijke groei kunt bereiken, bijvoorbeeld door te werken aan de relaties die je hebt met anderen om je heen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

mismatcher in je team

Hoe ga je om met een ‘mismatcher’ in je team?

Ben jij een mismatcher net als Omtzigt? Of heb je een ‘Pieter’ in je team? Er is momenteel veel ophef rondom Pieter Omtzigt. In de Tweede Kamer is het geen populaire politicus en hij wordt bepaald niet als oogappeltje van het kabinet gezien. Nee, Pieter is een echte mismatcher. Een mismatcher? Wat is dat? Het

Lees verder »

Klap jij ook wel eens dicht tijdens een gesprek?

Heb jij een vlotte babbel? Of knoop je niet zo makkelijk een gesprek aan? Hoe dan ook, het kan iedereen zo af en toe overkomen: je klapt dicht en staat met je mond vol tanden. Wat de oorzaak hier ook van is. Zo ook Pieter. Hij is accountmanager en bezoekt dagelijks klanten. Iemand die al jaren

Lees verder »
grens

Iemand gaat over mijn grens: wat nu?

Hallo, goedemorgen! Jij gaat óók over grenzen. ‘Pardon?’ Ja, we gaan allemaal over de grens van een ander zónder dit door te hebben. En ja, er wordt ook over jóuw grenzen gegaan. Dat proces begint al op jonge leeftijd. Wellicht herken je het in je omgeving. Leuk, zo’n baby’tje dat lief ligt te zijn. Je

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top