Communicatieve vaardigheden voor als je krachtig over willen komen.

Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

Communicatieve vaardigheden

Tweedaagse training Communicatieve Vaardigheden

Wil jij graag je communicatieve vaardigheden verbeteren en op een prettige wijze assertief leren communiceren? Dan is deze praktijkgerichte tweedaagse training Communicatieve Vaardigheden echt iets voor jou!


Bewust en effectief communiceren is een belangrijke basis voor succes. Je kunt nog zulke goede ideeën hebben, maar als je ze niet kunt overbrengen is het moeilijk om ze te realiseren.
Maar hoe communiceer je bewust en effectief? Die vaardigheden leer je tijdens deze tweedaagse training. Onze trainers hebben ruime ervaring en nemen uitgebreid de tijd voor jou om samen te oefenen.
Door bewust te werken aan je communicatie vaardigheden investeer je direct in je persoonlijke en professionele ontwikkeling en dus in je persoonlijke succes!
Naast de open inschrijving verzorgen we deze training ook graag helemaal op maat.

Communiceren doe je de hele dag

We communiceren om onze belangen, ideeën en gevoelens aan anderen kenbaar te maken. Het zorgt ervoor dat we elkaar begrijpen en dat we kunnen samenwerken.
We communiceren de hele dag en zijn ons vaak niet eens bewust van hoe we overkomen op onze omgeving. Bewust worden van je persoonlijke manier van verbale en non-verbale communicatie, is de eerste stap. Daarna ga je werken aan je communicatieve vaardigheden. Goede communicatieve vaardigheden zijn namelijk essentieel om op een prettige en effectieve manier contact te hebben met anderen als we bijvoorbeeld telefoneren, vergaderen, presenteren, coachen of verkopen.

Effectieve communicatie is niet vanzelfsprekend

De één gaat het heel gemakkelijk af. Spontaan, vriendelijk, met een lach en een knipoog krijgt zo’n persoon alles van een ander gedaan.
Maar niet bij iedereen gaat het vanzelf. Hoe komen boodschappen over op gesprekspartners? Welk effect hebben verschillende manieren van communiceren op anderen? Je bent bijvoorbeeld een gesloten type. Mensen vinden jou nors of lomp, terwijl je dat helemaal niet zo bedoelt. Je wordt wel gewaardeerd om je resultaten op je werk, maar je merkt dat het tijdens het proces wel vaak botst met anderen.
Allemaal voorbeelden van situaties waarin de problemen terug te voeren zijn op communicatie. Als één schakeltje ontbreekt in de keten, gaat het onnodig moeizaam, elke keer opnieuw.

ondernemers, communicatieve vaardigheden, NLP, InnerQi

Als het over communicatieve vaardigheden gaat raak je nooit uitgeleerd

Misschien is dit de eerste keer dat je overweegt bewust te gaan werken aan je communicatieve vaardigheden, of misschien heb je al eens een communicatie training gevolgd en wil je je vaardigheden verder verdiepen. Een goed voornemen want met communicatie raak je nooit uitgeleerd!
In deze training Communicatieve Vaardigheden krijgt je helder inzicht in je huidige manier van communiceren. Je leert hoe je gesprekken optimaal kunt sturen door diverse vraagtechnieken toe te passen. Je leert bovendien hoe je je belangen helder verwoordt, hoe je eenvoudig omgaat met weerstand en tegenwerpingen en hoe je een sterke gesprekspartner kunt zijn in diverse soorten gesprekken.
We geven je inzichten die je in de dagelijkse praktijk zowel zakelijk als privé kunt gaan benutten.

Uiteraard heeft iedereen heeft zijn eigen communicatiestijl. InnerQi hecht veel waarde aan het optimaliseren van jouw persoonlijke stijl in plaats van deze helemaal te veranderen.
Het is een intensieve training waar je moet durven je bloot te geven. Want je blijft natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces.

Doelgroep
Deze training communicatieve vaardigheden is geschikt voor deelnemers die het gevoel hebben dat hun boodschap zoals zij deze bedoelen niet overkomt bij de ander zoals ze zouden willen. Voor iedereen die graag zijn of haar communicatieve vaardigheden wil verbeteren.

Voorkennis
Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze training.

Ik heb vooral geleerd om beter naar mezelf te luisteren, beter voor mezelf op te komen en mijn grenzen aan te geven. Daarnaast heb ik veel gesprekstechnieken geleerd en dat maakt de communicatie in verschillende situaties een stuk duidelijker.”  Joke Gröneveld

Resultaat van de cursus communicatieve vaardigheden

En wat blijkt aan het eind?
Je raakt nooit uitgeleerd met dit onderwerp. Met deze training kun je weer jaren vooruit. Je investeert in jezelf en dat is het zeker waard! Na deze training:

 • Heb je inzicht in jouw communicatiestijl.
 • Zijn je communicatieve vaardigheden sterk verbeterd.
 • Weet je hoe je op een zeer prettige wijze assertief kunt communiceren.
 • Ben je in staat om tijdens gesprekken en bijeenkomsten je belangen, ideeën en gevoelens op een heldere manier naar voren te brengen.
 • Heb je helder inzicht gekregen in je verbale en non-verbale communicatie.
 • Ben je in staat de essentie in een verhaal of gesprek te achterhalen.
 • Kun je goed luisteren, samenvatten en door vragen.
 • Heb je geleerd om te gaan met tegenwerpingen en weerstanden.
 • Kun je jezelf sterker profileren.

Certificaat
Na afronding van deze cursus communicatieve vaardigheden ontvang je bij 100% aanwezigheid een InnerQi-certificaat als bewijs van deelname.

‘Dank je wel, maar dit gaat bij mij echt niet werken’

Zelfs deelnemers die met enige tegenzin door hun baas naar ons verwezen werden, draaien om als een blad aan de boom. We horen vaak dat ze zich aan het eind van de training een stuk zelfverzekerder voelen. Dat komt omdat we luisteren naar jouw verhaal en daar op inspelen.

Programma Communicatieve Vaardigheden

Deze training Communicatieve Vaardigheden bestaat uit twee trainingsdagen van 09.30 uur tot 17.00 uur, die verspreid over een periode van twee tot vier weken worden gegeven. Tijdens de trainingsdagen ga je met een ervaren trainer concreet aan de slag in een veilige leeromgeving.
Ongeveer vier weken na de training, mag je gratis deelnemen aan een Coachingscall met je trainer.


Onderwerpen die aan bod komen

 • Hoe werk het communicatiemodel?
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Jouw persoonlijke voorkeursstijl in communicatie
 • Luistervaardigheidstechnieken
 • Samenvatten en doorvragen
 • Vraagtechnieken inzetten en de juiste vragen stellen
 • Feitelijk waarnemen of interpreteren
 • Feedback geven en ontvangen

 

Lesmethodiek

Tijdens de training wisselen we af tussen theorie en praktijk. We gaan o.a. concreet ervaren, reflecteren en experimenteren met gedrag en technieken.
Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er is veel ruimte voor oefenen tijdens de training. Je ervaart wat het effect is van nieuw gedrag, waardoor je begrijpt en beleeft wat succesvolle communicatie inhoudt.
Het programma is zo opgezet dat je niet alleen veel leert over je eigen communicatie en hoe anderen daarop reageren, maar ook dat de cursisten veel van elkaar leren.

Ben jij ook in voor een goed gesprek waardoor anderen je beter begrijpen? Maak een afspraak voor meer informatie.

Trainers

Wil je alvast kennis maken met onze trainers? Hier stellen ze zich kort voor. Zodra bekend is in welke groep je gaat deelnemen, krijg je van ons door wie jouw trainer wordt.


Jouw investering
Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal, lunch en de coachingscall.

Duur
2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)
€ 325,-

Subtotaal
€ 650,-

btw 21%
€ 136,50,-

Totaal incl. btw
€ 786,50

Meld je nu aan

Kijk in de agenda  voor de beschikbare data en plaatsen. Aanmelden kan via het aanmeldformulier of telefonisch op 085-7605010.

Vragen?
Heb je nog vragen. Stel ze gerust. Via ons contactformulier of bel ons op 085-7605010. Je mag je vraag ook in de chat stellen.

Klik hiernaast en laat ons terugbellen

Klik hier en we bellen je zo spoedig mogelijk terug

Alternatieve programma’s

Vind je 2 dagen te kort?
De NLP Meesterschap in communicatie gaat in vier dagen nog veel dieper in op deze interessante materie.

Maatwerk
Deze tweedaagse training Communicatieve Vaardigheden kan als maatwerk training aangeboden worden. Vooraf bespreken we wat de leerdoelen zijn en welke probleemstelling er is. Vervolgens besluiten we gezamenlijk wat het resultaat moet worden. Praktisch van opzet zodat je veel leert en direct kunt toepassen. Bel 085-7605010 en vraag naar de mogelijkheden.

Aanmelden

Duur
2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)
€ 325,-

Subtotaal
€ 650,-

btw 21%
€ 136,50,-

Totaal incl. btw
€ 786,50

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
Average rating:  
 0 reviews

Reviews

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.
Average rating:  
 0 reviews

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.