Hoe ga je om met een ‘mismatcher’ in je team?

Ben jij een mismatcher net als Omtzigt? Of heb je een ‘Pieter’ in je team?

Er is momenteel veel ophef rondom Pieter Omtzigt. In de Tweede Kamer is het geen populaire politicus en hij wordt bepaald niet als oogappeltje van het kabinet gezien. Nee, Pieter is een echte mismatcher. Een mismatcher? Wat is dat?

Het ‘ja, maar’ figuur

Je kent ze vast wel uit je eigen omgeving: mensen die altijd met vragen komen zodra jij een goed plan hebt. En jij denkt weer: Nee hè, heb je Pieter weer. Het ‘ja, maar…’ figuur. Die jouw hele motivatie opslurpt en bij de rest van je team ook vraagtekens creëert. Je ergert je vast en zeker net zo als Rutte, met zo’n figuur in je team.

Maar dit type is dus megabelangrijk in je team. Deze persoon zorgt ervoor dat alle neuzen uiteindelijk de goede kant op wijzen. Dat je niets en niemand vergeet die door het systeem uitgemolken wordt. Dat je alle puntjes juist op de ‘i’ krijgt. Er juist aan – in jouw ogen alle pietluttige – details wordt nagedacht en het totale plan voor iedereen werkt.

Ik gun jou een mismatcher

Daarom gun ik ook jouw team een ‘Omtzigt’.

Vind je het lastig om met dit soort types om te gaan? 
Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan voor teamcoaching: zodat alle neuzen weer de goede kant op komen te staan.

Want weet je, bij een grote meerderheid is Pieter toch maar heel populair. Waarom? Omdat hij ervoor zorgt dat jouw organisatie betrouwbaar overkomt bij het grote publiek. Ofwel: hij zorgt voor klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid.

En dat wil jij toch óók uitstralen met je bedrijf?

Klik hier om je aan te melden voor een vrijblijvend gesprek.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Ben jij een controlfreak? 7 tips om los te laten

Ben jij een controlfreak  7 tips om los te laten. Als je een controlfreak bent kan het best zo zijn dat je regelmatig op je teentjes loopt. En de grens van je kunnen is bereikt. Althans dat denk je. Een control freak zorgt er namelijk voor dat alles geregeld is en aan alles is gedacht.

Lees verder »
Salsa inspiratie

Inspiratie met Salsa

Let’s swing and do the Salsa voor inspiratie Waar anderen dit weekend naar Het Formule 1 zaten te kijken hoe Max Verstappen het deed, daar zaten wij heerlijk op het terras in Wijk bij Duurstede genietend van Blues in Wijk. Onder het genot van een biertje en wijntje met kennissen en vrienden op het terras

Lees verder »
succesvol team

Wil jij weer een succesvol team na corona?

De weg naar een succesvol team is minder lang dan je denkt! Als je maar de juiste afslag neemt. Het is de eerste werkdag op kantoor, na een lange periode van thuiswerken. Zo ook voor Ciska. Zij heeft in de tussentijd zelfs nieuwe collega’s gekregen die ze nog nooit in real life heeft ontmoet. Wat

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in en ontvang '7 tips voor krachtig leiderschap' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book