Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

InnerQi en het STAP-budget

Sinds 2022 investeert de overheid jaarlijks €1000,- in jouw scholing door middel van het STAP-budget. Deze subsidie kun jij gebruiken voor een opleiding waarmee jij jezelf verder ontwikkelt en je positie op de arbeidsmarkt versterkt, dus ook voor een NLP-opleiding. Je kunt het STAP-budget voortaan ook aanvragen voor de opleidingen van InnerQi, omdat we ook opgenomen zijn in het officiële scholingsregister. Daar zijn we heel blij mee, want dat betekent dat je onze NLP-opleidingen en -trainingen én onze paardencoachopleiding nu met €1000,- korting kunt volgen. Hoe dat werkt en wat je hiervoor moet doen vind je op deze pagina.

Veelgestelde vragen over het STAP-budget

Je kunt het STAP-budget aanvragen voor al onze NLP-opleidingen. We zijn als opleider namelijk geaccrediteerd en al onze opleidingen zijn opgenomen in het scholingsregister. Je kunt €1000,- korting aanvragen voor de:

 • NLP Practitioner:  3300,-  2300,-
 • NLP Fundamentals: 1.950,-  950,-
 • NLP Meesterschap in Communicatie: 1.297,-  0,-
 • NLP Master Practitioner:  2.795,- 1.795,-
 • NLP Opleiding tot paardencoach: 4500,-  3500,- 

Om voor het STAP-budget in aanmerking te komen moet je je eerst inschrijven voor onze opleiding. Eenmaal ingeschreven ontvang je van ons een aanmeldingsbewijs. Hiermee kun jij in het UWV portaal met je DigiD een aanvraag doen. Het aanmeldbewijs kun je daar uploaden. Het UWV beoordeelt vervolgens je aanvraag en laat je weten of jij het budget van €1000,- ontvangt voor de gekozen opleiding. 

Let op: het jaarlijkse budget vanuit de overheid wordt verspreid over verschillende aanvraagvakken verdeeld over een jaar. Hierbij geldt: op = op! We adviseren de aanvraag zo snel mogelijk te doen. Op de website van het STAP-budget kun je zien wanneer er een nieuw budget beschikbaar wordt gesteld. 

Elke twee maanden (de oneven maanden) wordt er een nieuw budget beschikbaar gesteld. Hierbij geldt op = op. Wees er dus op tijd bij met het aanvragen van jouw budget en dien op de eerste van de betreffende maand jouw aanvraag in. Hierbij heb je ook jouw aanmeldbewijs nodig, deze verstrekken wij na jouw aanmelding. 
Tip: nen je alvast benieuwd wanneer er opnieuw budget beschikbaar wordt gesteld? Kijk dan op de website van het STAP-budget en zet dit alvast in je agenda!

In het overzicht hieronder zie je eenvoudig wanneer jij het STAP-Budget kunt aanvragen.

 • Aanvraagperiodes

  Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget. Is het budget nu op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

  Het STAP-budget is succesvol, dus wees er snel bij. Op = op.

  • 28 februari 2023 om 10:00 uur. 
  • 1 mei 2023 om 10:00 uur.
  • 3 juli 2023 om 10:00 uur.
  • 4 september 2023 om 10:00 uur.
  • 1 november 2023 om 10:00 uur.

Mocht je om welke reden dan ook geen STAP-budget ontvangen voor de opleiding bij InnerQi, dan kun jij tot de start van de opleiding je inschrijving kosteloos annuleren. Is de aanvraag afgewezen, omdat er geen budget meer beschikbaar was voor het tijdvak? Dan ben je uiteraard in de toekomst welkom zodra er een nieuwe groep start.

Het budget wordt na goedkeuring uitbetaald aan InnerQi. Wij regelen dit rechtstreeks met het UWV waardoor jij hier geen omkijken meer naar hebt. Voor de overige kosten (boven de €1000,-) sturen we jouw een factuur. Deze kunnen we ook naar je werkgever sturen, mocht deze de resterende kosten voor zijn rekening nemen.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het STAP-budget kan uitsluitend aangevraagd worden voor opleidingen die in de toekomst starten. Voor een eventuele vervolgopleiding bij InnerQi kun je uiteraard wél budget aanvragen, zoals voor de NLP Master Practitioner.

Het deel boven de €1000,- betaal je zelf. Je kunt ook je werkgever vragen om mee te betalen, aangezien een NLP-opleiding van grote waarde is op de werkvloer en in je persoonlijke ontwikkeling.

Voorbeeld:
Stel je schrijft je in voor de NLP Meesterschap in communicatie van €1.297 en je aanvraag voor het STAP-budget om deze training te volgen wordt goedgekeurd. Je ontvangt van ons dan alleen een factuur van €297. Die kun je zelf voldoen of doorsturen naar je werkgever, mocht deze meebetalen. De €1000,-  factureren wij rechtstreeks aan het UWV.

Als particulier kun je €1000,- scholingsbudget ontvangen als:

 • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant).
 • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
 • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.

Heb je vragen of wil je een gratis proefles NLP proberen?

Vul je e-mailadres in en ontvang '7 tips voor krachtig leiderschap' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book