NLP opleiding als sleutel in je persoonlijke ontwikkeling!

Effectiever communiceren

Doelen bereiken

Oordeelloos luisteren

Meer grip op je emoties

Herken je deze situaties?

Dan is een NLP-opleiding een passende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling. Het is zelfs een veel gekozen aanpak: al 3.000 deelnemers hebben bij InnerQi zich verdiept in de wereld van Neuro Linguïstisch Programmeren. Een grote groep daarvan zijn leidinggevenden, coaches en communicatiemedewerkers.

Met NLP kies je voor een oplossingsgerichte aanpak om eigen blokkades te doorbreken

Je krijgt meer zelfinzicht en weet hoe je beperkende gedachtes verandert zodat je succesvol je doelen behaalt. Na een NLP-opleiding voel jij je meer jezelf, ben je zelfverzekerder én beheers je gesprekstechnieken waarmee je betere connectie maakt met anderen. Kortom: je leert vaardigheden waarvan je levenslang plezier hebt. Tijdens je werk én in je privéleven.

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro linguïstisch Programmeren en kan aan de hand van deze drie termen uitgelegd worden.

– De term neuro omvat alles wat met je brein te maken heeft. Vanaf je geboorte maakt dat brein patronen aan. Deze patronen kunnen bevorderlijk zijn (bv. je weet dat je soep het beste met een lepel kunt eten), maar sommige werken belemmerend op je functioneren (bv. je durft niet je mening te geven uit angst om afgewezen te worden).
– Het woord linguïstisch gaat over taal, dus hoe communiceer je met jezelf en anderen zowel verbaal als non-verbaal.
– De definitie van programmeren is letterlijk ‘het plannen en vaststellen van een reeks of een systeem van handelingen, gebeurtenissen of instructies’. Bij mensen resulteert dit in het vertonen van bepaald (herhaal)gedrag en het ontwikkelen van patronen.

NLP draait dus om het transformeren van belemmerende patronen naar effectieve patronen, waarbij zowel verbale als non-verbale communicatie een grote rol speelt.

Wat heb je aan NLP?

Het is voor iedereen heel persoonlijk voor welke uitdaging NLP toegepast wordt. Je leert tijdens de NLP opleidingen aspecten die in vele uiteenlopende situaties effectief zijn.

Het is voor iedereen heel persoonlijk hoe en wanneer je de nieuwe inzichten gebruikt. Het kán op elke situatie worden toegepast: privé en zakelijk. Bijvoorbeeld om er als leidinggevende voor te zorgen dat het team beter luistert. Of zet het in tijdens je baan als coach om de pijnpunten van je cliënt positief te benaderen. Wat voor werk je ook doet, je communicatieskills verbeteren dankzij de NLP-gesprekstechnieken en je kan beter je grenzen bepalen en voor jezelf opkomen.

 Grip op je emoties

Je leert tijdens de NLP opleiding hoe je je eigen emoties kunt herkennen en onder controle krijgt. Pas dan kun je je emotie effectief inzetten, zonder dat ze je blokkeren.

 Oordeelloos luisteren

Je leert om met NLP ‘puur’ te luisteren, zonder dat je eigen aannames ruis veroorzaken. Hierdoor kun je je beter inleven in een ander, voelt je gesprekspartner zich meer gehoord, waardoor hij/zij ook meer open gaat staan voor jouw boodschap.

 Handleiding voor je brein

Doordat je tijdens de NLP opleiding enorm veel inzichten krijgt in jezelf, je emoties en je gedrag heb je als het ware een handleiding voor je eigen brein gecreëerd, zodat je weet hoe je in elkaar zit en waarom je doet zoals je doet.

 Effectiever communiceren

Je leert gedurende de NLP opleiding concrete technieken waarmee je bewuster – en dus effectiever – kunt communiceren. Zowel met anderen (in een groep of één op één) als met jezelf: luisteren naar jezelf is essentieel om goed in je vel te zitten.

 Doelen bereiken

Tijdens de NLP opleiding ga je concreet aan de slag met je persoonlijke doelen en langgekoesterde dromen. Het maakt daarbij niet uit of je al helder hebt wat je doel is of juist nog zoekende bent naar waar jij naar verlangt.

 Jezelf durven zijn

Je leert NLP in te zetten om naar jezelf te luisteren en je eigen geluk te creëren. Je ontdekt wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten, zodat je meer plezier uit het dagelijkse leven haalt.

Eerst een gratis infoavond NLP?

Heb je interesse in NLP of zoek je een opleiding waarbij je maximaal aan je persoonlijke ontwikkeling werkt? Dan is onze gratis infoavond over NLP ideaal voor jou! Waarom we dat zeggen? Tijdens de infoavond krijg je een introductie op NLP en kom je erachter of het daadwerkelijk de opleiding voor jou is op dit moment.

NLP opleiding bij InnerQi

Tijdens de NLP opleiding van InnerQi duik je in de wondere wereld van effectief communiceren. Je leert alles over de verschillende NLP-technieken en krijgt praktische tools aangereikt waarmee je in het dagelijkse leven aan de slag kunt: zowel privé als op het werk.

InnerQi NLP training met Ferdinand

Kleine groepen en persoonlijke aandacht
 Jouw leerdoelen staan centraal
 Betaling in termijnen mogelijk
Gratis parkeren en bereikbaar met OV
 Direct toepasbaar en veel praktijkoefening
 Les in een veilige en fijne omgeving
 Cursisten beoordelen ons met een 9.3

nlp-practitioner-opleiding

Meer dan 15 jaar ervaring in NLP

InnerQi leidt al meer dan 15 jaar professionals op op het gebied van NLP.

nlp-practitioner-opleiding

Persoonlijke aanpak

Iedereen heeft een innerlijke kracht. Wij hanteren kleine groepen, zodat iedereen de ruimte voelt om zijn/haar kracht te ontdekken.

nlp-practitioner-opleiding

Erkende opleidingen

Geaccrediteerd door CRKBO, NVNLP, KNGF, NRTO

Wat anderen zeggen

“Voor mij was de NLP Practitioner een enorm waardevolle opleiding om mij als coach te ontwikkelen naar een hoger (onbewust) niveau. Het heeft me handvatten gegeven om met meer zelfvertrouwen én kennis mensen te kunnen begeleiden.”


Marion Steinkamp 
Interim Business Consultant

“Ik heb vooral geleerd om beter naar mezelf te luisteren, om voor mezelf op te komen en mijn grenzen duidelijk aan te geven. Daarnaast heb ik veel gesprekstechnieken geleerd en dat maakt de communicatie in verschillende situaties nu een stuk effectiever”

Joke Groneveld
Coördinator planning

“Een heldere en kritische blik op mijn manier van handelen, waardoor ik stappen heb kunnen zetten om veranderingen door te voeren. ‘De excuusjes’ om dingen op een bepaalde manier te doen werden snel onderuit gehaald en samen werd er gekeken naar een oplossing.”

Lisette Cornelissen
Docent Engels

Wat leer je bij de NLP opleidingen?

We nemen onze omgeving waar door middel van onze zintuigen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Vanuit dat perspectief ervaren wij de wereld zoals we denken dat hij is. Via NLP word je hier bewust van en leren we je zintuiglijk scherper te worden. Je leert ook hoe je dit in de communicatie met anderen kunt inzetten.

Hoe creëer je nu werkelijk contact? Dat zit volgens NLP in het optimaal afstemmen op de ander middels verbale en non-verbale communicatievaardigheden. Elkaars wereldbeeld respecteren, een sfeer van harmonie en vertrouwen creëren. Als je een echte ‘klik’ met iemand hebt, zal er verbaal en non-verbaal veel overeenstemming zijn.

Taal is een belangrijk communicatiemiddel en door de beperkingen van taal kan er veel mis gaan. Woorden en zinnen zijn een abstracte uitdrukking van onze gevoelens en emoties. Veel in onze taal wordt weggelaten, gegeneraliseerd en vervormd. De NLP Practitioner opleiding leert je de juiste antwoorden te krijgen door de juiste vragen te stellen.

Bij alles wat we doen gebruiken we bewuste of onbewuste patronen. Tijdens de NLP Practitioner opleiding ontwikkel je handvatten om inzicht te krijgen in jouw patronen. Effecten van onbewuste patronen kunnen emoties zijn die je niet kunt plaatsen of reacties zijn die tegen je eigen gevoel in gaan. Je leert de oorzaken daarvan te begrijpen en je leert veranderingsprocedures waarmee je gewenste veranderingen teweeg kan brengen bij jezelf.

Bij alles wat we doen gebruiken we bewuste of onbewuste patronen. Tijdens de NLP Practitioner opleiding ontwikkel je handvatten om inzicht te krijgen in jouw patronen. Effecten van onbewuste patronen kunnen emoties zijn die je niet kunt plaatsen of reacties zijn die tegen je eigen gevoel in gaan. Je leert de oorzaken daarvan te begrijpen en je leert veranderingsprocedures waarmee je gewenste veranderingen teweeg kan brengen bij jezelf.

Ankeren is een NLP techniek waarmee we snel invloed kunnen uitoefenen op onze stemming door prettige stemmingen, zoals humor, motivatie, liefde en zelfvertrouwen op te roepen. In reclames wordt veelvuldig gebruik gemaakt van deze techniek. Denk maar aan: “Heerlijk, helder…” Grote kans dat je hier automatisch een biermerk invulde. Ankers ontstaan dus vaak spontaan, maar we kunnen ze ook doelbewust installeren om zo meer emotionele vrijheid te verkrijgen. Binnen de opleiding leer je diverse bestaande ankers herkennen. Tevens leer je hoe je krachtige ankers kan installeren bij jezelf en anderen om zo gedrag te beïnvloeden.

Bij een conflict zijn altijd twee partijen betrokken. Bij NLP leer je vanuit hoe emoties en non-verbaal gedrag meespeelt tijdens de interactie tussen personen én wat je kunt doen om eventuele conflicten constructief op te lossen.

Hier leer je hoe we onze tijd ordenen, hoe tijd gecodeerd wordt in je hersenen, hoe je dit kunt veranderen en hoe je omgaat met gebeurtenissen uit het verleden en de toekomst.

0
mensen getraind
0
jaar ervaring
0
op Springest
0
locaties

Aanbod NLP opleidingen

NLP Fundamentals

9-daagse opleiding
1950
 • Alle gesprekstechnieken van NLP
 • Optimaal contact leren maken met een ander
 • Het geheim van succesvol doelen stellen (en bereiken)
 • De kracht van lichaamstaal
 • Leren denken in mogelijkheden en kansen
 • Oefenen in kleine groepjes
 • Inclusief koffie, thee en lunch
 • Met toegang tot online Academy
 • Eigen syllabus
 • NLP bewijs van deelname
 • Geaccrediteerde opleiding
 • Coachvaardigheden
 • Doorbreken van emotionele reactiepatronen
 • Jezelf verankeren in kracht
 • Onbewuste, beperkende gedachten veranderen
 • Oplossen van oude trauma's
 • Werken met delen (je innerlijke stemmen)
 • Vijf 1-op-1 gesprekken
 • Twee feedbacksessies op praktijkoefeningen

NLP Practitioner PRO

20-daagse opleiding + individuele coach sessies
4350
 • Alle gesprekstechnieken van NLP
 • Optimaal contact leren maken met een ander
 • Het geheim van succesvol doelen stellen (en bereiken)
 • De kracht van lichaamstaal
 • Leren denken in mogelijkheden en kansen
 • Oefenen in kleine groepjes
 • Inclusief koffie, thee en lunch
 • Met toegang tot online Academy
 • Eigen syllabus
 • NLP certificaat
 • Geaccrediteerde opleiding
 • Coachvaardigheden
 • Doorbreken van emotionele reactiepatronen
 • Jezelf verankeren in kracht
 • Onbewuste, beperkende gedachten veranderen
 • Oplossen van oude trauma's
 • Werken met delen (je innerlijke stemmen)
 • Vijf 1-op-1 gesprekken
 • Twee feedbacksessies op praktijkoefeningen

Een investering in de rest van je leven

Een leven lang profijt

Tijdens de NLP opleidingen maak je je de kennis echt eigen, zodat dit helemaal onderdeel van jezelf wordt. Dat zorgt ervoor dat je aan het eind van het opleidingsjaar niet alleen het certificaat hebt, maar ook het zelfvertrouwen om NLP echt toe te passen. Hier heb je de rest van je leven profijt van.

Tips voor de financiering

Er zijn verschillende mogelijkheden om je NLP opleiding (deels) mee te financieren, afhankelijk van jouw specifieke situatie en of je zelfstandig of in loondienst bent. Met NLP werk je namelijk aan je persoonlijke ontwikkeling waar je ook op je werk voordeel van hebt. Bekijk hier onze tips.

Jouw droom. Onze missie.

Wij geloven in jouw innerlijke kracht!

Anderen in hun kracht zetten, daar draait het om bij InnerQi.  Wij vinden het onze grote taak op deze wereld om eraan bij te dragen dat iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn. 

Dat doen wij door op te leiden, te coachen, te trainen en samen te werken. De rode draad hierin is het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

Innerlijke kracht

Wij geloven erin dat elk individu een innerlijke kracht heeft. Die willen wij aanboren, aanwakkeren, stimuleren en laten bloeien.

Dromen en doelen

Alles doen wij met het doel om onze medemens in zijn kracht te zetten, iemands kwaliteiten naar boven te halen en te laten floreren én dromen uit te laten komen.

Inspiratie

Want als je doet waar je passie ligt en waar je plezier uithaalt, word je niet alleen een gelukkiger mens, maar inspireer je de mensen om je heen.

Ga je mee?

Ben jij er klaar voor om je eigen kracht te ontdekken? Om erachter te komen waar jij nu écht gelukkig van wordt? En eindelijk die diepgewortelde droom waar te maken? Schrijf je dan in voor één van onze NLP opleidingen!

Agenda NLP opleidingen

NLP Fundamentals - najaar 2023 - Grou

Dag 1+2    7 en 8 september 2023

Dag 3 + 4     5 en 6 oktober

Dag 5         2 november

Dag 6         11 januari

Dag 7+8     1 en 2 februari

Dag 9         15 maart praktijkexamen + certificering

NLP Practitioner /NLP Practitioner PRO - najaar 2023 - Grou

Blok 1     7 en 8 september.

Blok 2     5 en 6 oktober

Blok 3     2 en 3 november

Blok 4     7 en 8 december

Blok 5     11 en 12  januari

Blok 6     1 en 2 februari

Blok 7     7 en 8 maart

Blok 8     4 en 5 april

Blok 9     2 en 3 mei 

Blok 10   6 juni praktijkexamen
            20 juni certificering

Veelgestelde vragen

..én de antwoorden!

Wij onderscheiden ons door onze persoonlijke aanpak en kleine groepen. Juist vanwege de kleine groepen kunnen wij iedereen voldoende aandacht en begeleiding geven. Onze opleidingsgroepen bestaan daarom uit maximaal 20 personen.

 

Je hoeft je geen zorgen te maken! Wij geven de nodige begeleiding en ondersteuning. Daarbij kijken we altijd samen met jou wat je nodig hebt. Door onze kleine groepen, kunnen wij de opleiding zo persoonlijk inrichten.

InnerQi geeft al meer dan 15 jaar NLP opleidingen en trainingen. Sindsdien hebben we al meer dan 3000 opgeleid (en we zijn stiekem heel trots op hun gemiddelde beoordeling van 9.3). Wij onderscheiden ons door een persoonlijke aanpak en onze kleine groepen gericht op persoonlijke groei en communicatie. Hierdoor krijgen onze cursisten meer energie, kracht, verbinding en vertrouwen in zichzelf en de ander. De opleidingen zorgen voor meer geloof in jezelf en een sterke bewustwording van wie je bent én helpen je om oordeelloos te kunnen communiceren en beter leiding te kunnen nemen.

Ja, bij onze trainingslocaties in Grou en Deventer kun je gratis parkeren.

Bovendien is de locatie Grou goed bereikbaar met het OV. Vanaf station Grou-Jirnsum is het 6 minuten (500 meter) lopen naar ons pand.

Ook in Deventer kun je vanaf de trein met de bus richting onze locatie verder.

Ons hoofdkwartier is gevestigd in Grou (Friesland) en daar geven wij ook onze NLP-opleidingen.

Daarnaast geven we in Deventer de opleiding aan de Zutphenseweg 55.

Voor trainingen op maat, zoals bedrijfstrainingen, komen wij ook regelmatig op locatie door het hele land.

Voor de meeste opleiding kun je het tarief ook in termijnen betalen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met ons. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om je opleiding (deels) mee te financieren, afhankelijk van jouw specifieke situatie.
Betaal je de opleiding zelf…

 • ..als werknemer?
  Dan kan, en wil,  je werkgever in veel gevallen meebetalen. Vaak is er een opleidingsbudget beschikbaar en zijn er andere potjes waar jouw opleiding (deels) mee gefinancierd kan worden. Win-win, want zo hoef jij niet voor alle kosten op te draaien en komt jouw persoonlijke ontwikkeling de organisatie weer ten goede. Het kan dus zeker zinvol zijn om hierover in gesprek te gaan met je werkgever. Vraag dit dus gerust na bij je leidinggevende of de HR-afdeling. 
 • ..als ondernemer?
  Voor ondernemers zijn er vaak subsidieregelingen voor opleidingen/trainingen. Daarnaast zijn de studiekosten voor ondernemers belastingtechnisch aftrekbaar. We raden dus zeker aan om de mogelijkheden met je accountant te bespreken of contact op te nemen met de Belastingdienst. 

Ook interessant voor jou?

NLP Master Practitioner

Master opleiding NLP

Je hebt tijdens de NLP Practitioner kennisgemaakt met NLP; je hebt ervaren hoe praktisch, leerzaam en gemakkelijk de theorie is toe te passen in het dagelijks leven. Tijdens de Master NLP gaan we aan de slag met Metaprogramma’s: de ‘filters’ van hoe jij kijkt naar de wereld en jouw ervaringen.

Lees meer over deze opleiding →

Teamcoaching

NLP Teamcoaching

Programma op maat

Door de toepassing van diverse trainingsvormen, theoretische achtergronden en praktische oefeningen wordt jouw team een superteam.
Jouw team zal voor altijd anders met elkaar samenwerken om tot ultieme prestaties te komen.

Lees meer over de mogelijkheden →

NLP Paardencoaching opleiding

Opleiding tot NLP Paardencoach

Heb je zelf een paard of wil je gaan werken met paarden? Wil je hiervan je beroep maken? Wil je anderen laten ervaren wat paarden je kunnen leren over je eigen gedrag en gevoel? Dan is de opleiding NLP Paarden coaching wellicht iets voor jou.

Lees meer over deze opleiding →

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

InnerQi - NLP opleidingen
Average rating:  
 0 reviews

Heb je vragen of wil je een Gratis NLP Experience?

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book