Opleiding NLP paardencoaching. Zelf coach met paarden worden?

Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

Opleiding NLP Paardencoaching

  • Friesland (Cornwerd + Grou)
  • Overijssel (Bornerbroek + Deventer)

Onze opleiding tot paardencoach in Friesland vindt deels plaats bij Hippisch Centrum Boeyenkamp in Cornwerd en deels op onze trainingslocatie in Grou. De manege ligt vlakbij Makkum naast de afsluitdijk en is goed te bereiken met de auto. Je kunt er ook gratis parkeren op het terrein. Op de dagen dat we niet met de paarden werken, vindt de opleiding plaats op onze vaste trainingslocatie in Grou. Deze locatie ligt pal naast de snelweg - en ook hier kun je gratis parkeren - en op vijf minuten lopen van station Grou-Jirnsum.

Aanmelden voor onze gratis introductietraining in Friesland? Schrijf je hier in!

Sindskort geven wij de opleiding tot paardencoach ook in Overijssel! Deze opleiding vindt deels in Twente plaats in Bornerbroek en deels op onze trainingslocatie in Deventer. De manege ligt vlakbij Almelo/Hengelo/Rijssen en is goed te bereiken met de auto. Je kunt er ook gratis parkeren op het terrein. Op de dagen dat we niet met de paarden werken, vindt de opleiding plaats op onze vaste trainingslocatie in Deventer. Deze locatie ligt dichtbij de snelweg en ook hier kun je gratis parkeren.

Onze gratis introductietraining in Overijssel/Twente volgen? Meld je hier aan. 

 

Ervaringen en reacties van deelnemers

Barbara:

Ik heb het als een hele mooie ervaring ervaren. Het heeft mij rust, ruimte en groei gebracht niet alleen hier maar ook in het dagelijks leven komt dat terug. Ik heb een mooie persoonlijke ontwikkeling doorgaan wat ik mee kan nemen naar mijn privé en werk leven.
Aan de opbouw van de opleiding met name de oefeningen daar heb ik heel veel aan gehad. Juist de praktische oefeningen in verschillende vormen zelfs ook zonder paarden maakt dat je terug gaat in je gevoel en niet in je hoofd blijft zitten. Heeft zeker indruk op mij gemaakt en blijft beter hangen dan als je in de schoolbank zit en de informatie met een flip-over gepresenteerd krijgt.
De opleiding is laagdrempelig en geeft je vrijheid, veiligheid met veel humor en gezelligheid.

Margreet V.:

De opleiding nlp paardencoaching is heerlijk! Dit had ik veel eerder moeten doen. Al jarenlang ben ik coach en in contact met paarden. Ik heb zelf ook een eigen paard en heb vaak gedacht het coachen en paarden te combineren maar ik wist niet hoe. Ook ben ik wel bij andere workshops geweest en heb naar verschillende opleidingen gekeken. Maar deze opleiding NLP paardencoaching is praktisch en lekker to the point!
Ik kan nu heel praktisch een eigen coachsessie opzetten. Maar vooral bij het paard zien wat voor gedrag hij vertoond en vul ik het dan niet in! Dus heb vooral geleerd niet in te vullen en veel geoefend door anders te kijken naar dingen en mensen om mij heen. Leren waarnemen!

Gea:

De opleiding heeft mij meer persoonlijke ontwikkeling in combinatie met de paarden gegeven. De opleiding heeft een goede basis in een omgeving met fijne mensen met veel enthousiasme en positiviteit.

Wieneke:

Het was een bijzondere, leuke en leerzame opleiding! De onderlinge interactie gaf mij een vertrouwd gevoel met de groep.Ik merk dat ik meer naar zachtheid kan gaan in mezelf en daardoor in mijn kracht kom te staan!
De opleiding geeft veel coachvaardigheden. Je leert goed te coachen en wat belangrijk is vooral niet in te vullen. Voor je eigen ontwikkeling is het een hele leerzame opleiding die vooral praktisch is want door het coachen te oefenen leer je! Leren door te doen!!!
De opleiding is voor mensen die interesse hebben in coachen en iets met paarden willen. Maar ook instructeurs die wat meer coachingsvaardigheden erbij willen leren.Want wat voor wonderlijks hier telkens gebeurt met de paarden is werkelijk magisch!!!

Wietske:

Het belangrijkste wat ik als hulpverlener heb geleerd tijdens een sessie open vragen te stellen en dat je zelf niet invult. Dat je de ander kan leren wat hij of zij wil werkt vanuit wat de ander wil. Ik ben een gevoelsmens dus als de ander spanning heeft had ik dat ook en klapte meestal dicht maar dat kan ik  nu loslaten. Nu kan ik de vertaalslag maken tussen mens – paard – coach en er mogen zijn!!!
Ik zou InnerQi zeker aanbevelen aan mensen die ook coachen en dat ze leren om vanuit een ander perspectief te kunnen kijken.
InnerQi richt zich op de communicatie en is zeker niet zweverig. InnerQi geeft de ander de vrijheid om zichzelf te zijn en te groeien.

Ik schrijf me in

 

Reviews

Deel je ervaring
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Deel je ervaring

Opleiding NLP paardencoaching
Average rating:  
 9 reviews
 by Bernadette Kolthof
Opleiding NLP Paardencoaching

Het coachen van kinderen en pubers deed ik al vanuit mijn coachingspraktijk en hoe mooi is het om paarden in te zetten tijdens het coachen. Op zoek naar een opleiding die mij zou inspireren, uitdagen, uit mijn comfort zone zou halen en mijn kennis zou verdiepen, kwam ik uit bij de opleiding NLP Paardencoaching van InnerQi.
Deze opleiding heeft mij gegeven waar ik naar op zoek was. Een goede combinatie tussen de theorie, gebaseerd op NLP, en de praktijk. In twee opvolgende dagen hadden wij eerst een dag theorie, welke wij meteen de dag daarna in praktijk konden brengen met behulp van de paarden. De trainers Ferdinand en Sita laten je op een inspirerende en opbouwende wijze verschillende coachingsmethodieken eerst zelf ervaren voordat je deze uit gaat proberen bij proef-klanten zowel tijdens de opleiding als tussen de opleidingsdagen door.
De opleiding NLP Paardencoaching heeft mij nieuwe inzichten gegeven, mijn passie met paarden verder aangewakkerd en geïnspireerd om paardencoaching te integreren in mijn coachingspraktijk.

 by Elaine Olde Riekerink
Opleiding NLP Paardencoaching

De opleiding NLP Paardencoaching gaan volgen is één van de beste beslissingen die ik de laatste jaren heb genomen en een echt cadeau voor mezelf. Het was een prachtige ontwikkelingsreis. Ik heb veel geleerd, over mezelf, over werken met kinderen, volwassenen en teams, over paarden spiegelen, over NLP en ook over dingen niet meer of anders aanpakken. De opleiding wordt gegeven vol respect en in een veilige setting. De trainers zijn super en ik heb waardevolle feedback mogen ontvangen. Zowel tijdens de theoriedagen als de praktijkdagen wordt er veel geoefend. Dit maakt dat de opleiding goede handvatten biedt om tussen de opleidingsdagen door samen met anderen te werken aan je ontwikkeling. Tegelijkertijd heb ik hele fijne nieuwe mensen leren kennen waarmee een vriendschapsband is ontwikkeld. InnerQi heeft de mogelijkheden gefaciliteerd om me te kunnen bekwamen in het vak van Paardencoaching en ik ben enorm blij dat ik me sinds vorige week donderdag officieel NLP Paardencoach mag noemen.
Om me nog verder te bekwamen ben ik ook gestart met de NLP Practitioner bij InnerQi. Dit bedrijf is een echte aanrader als je vol enthousiasme wilt worden begeleid op jouw reis!

 by Ellen van den Oudenrijn

Ik ben superblij en trots dat ik afgelopen donderdag 28 maart 2018 de InnerQi opleiding NLP Paardencoaching met goed resultaat heb afgerond. Door het volgen van deze opleiding kan ik mijn passie voor paarden en het werken met mensen, kinderen en teams met elkaar verbinden. Hoe mooi is dat? Doen wat je leuk vindt!
Met alle aangereikte tools ben ik nu beter in staat om mijn werk als manager succesvol uit te voeren, maar kan ik ook meer betekenen voor mensen, kinderen en teams die vastgelopen zijn of die willen groeien en ontwikkelen. Zo kan ik invulling geven aan mijn missie: een bijdrage leveren om de wereld een stukje mooier te maken.
In een mooie, veilige omgeving heb ik veel geleerd maar zeker net zo veel afgeleerd. Deze opleiding heb ik als heel prettig en goed ervaren. Goede combinatie van theorie, praktijk en ervaringen uitwisselen met elkaar, dit samen met de trainers en de medecursisten. Ik weet dat ik nog lang niet uitgeleerd ben en dat er nog veel te ontdekken valt, en dat is een leuk vooruitzicht!
Kort samengevat: ben je op zoek naar een goede opleiding waarbij NLP en coaching met/zonder paard toegepast wordt? Dan ben je bij InnerQi op het juiste adres. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

 by Keimpe

Met de InnerQi opleiding begon voor mij een reis van het heden door het verleden en terug. Het leren te verstaan en dan het geleerde om te zetten geeft zoveel kracht en verlangen naar meer en meer input .
En dit alles kun je ook nog verder geven aan andere mensen.
We hadden een hele mooie groep. Er zijn geen woorden voor wat we zoal met elkaar beleeft hebben.
Ik bedank me bij allen die met ons in de oefen / examen samen gewerkt hebben. En natuurlijk de gastvrijheid van de manege`s.
Ferdinand & Sita jullie hebben ons heel wat inzicht gegeven in zo`n korte tijd. Top Top. Heel veel dank Keimpe.

 by Connect met paarden
Thank you for your part in my yourney

Zoals de titel van mijn bericht al weergeeft heb ik deze opleiding als een reis ervaren. Een bijzondere reis, met veel ruimte voor rust, kracht en het leren van keuzes maken met bijzondere mensen en hele mooie inzichten. Paarden spiegelen prachtig, zijn niet bevooroordeeld.
Zelf heb ik een groei doorgemaakt waar ik Ferdinand enorm dankbaar voor ben (ik hoef niet alles direct ;-)).
EN Sita..wat een persoonlijkheid..co-trainer met een gouden hart. Nu ga ik deze weg vervolgen met mijn eigen bedrijf; connect met paarden. Dat is me mooi gelukt door te KIEZEN voor de connectie met InnerQi!

 by Willem Bijlsma

Ik heb op 24 juni de opleiding paardencoaching bij innerQi afgerond.
Ik vond het een zeer waardevolle reis in mijzelf.
De opleiding werd op een mooie integere manier neergezet.
Daarmee bedoel ik, dat er ook ruimte was voor innerlijke processen, die in een veilige omgeving konden plaats vinden .
De opleiding werd op een duidelijke manier neergezet en uitgelegd door Ferdinand en Sita .
En ik werd altijd weer liefdevol naar mezelf gestuurd als dat nodig was .
Wat ik fijn vond was, dat er goed ruimte werd geboden om je eigen manier te ontdekken, binnen de geboden structuren van NLP en de oefeningen met paarden, met het coachen in de praktijk .
Voor mijzelf, vind ik het altijd weer ontroerend te zien wat er altijd weer gebeurd tijdens een sessie met de paarden en de coachee, en wat voor effect dat heeft.
Het heeft mij geïnspireerd om er mee verder te gaan .
Al met al , vond ik het een hele mooie opleiding .
Ik gun iedereen deze reis , ongeacht of je er mee verder gaat en wilt of niet .

Dank jullie wel , Ferdinand en Sita .

Willem Bijlsma .

 by Sonja Oosterdijk

Door deze opleiding heb ik persoonlijk een enorme groei ervaren. Het heeft mij handvatten gegeven om dit door te geven en te mogen genieten om ook anderen dit te laten ervaren. De opleiding voelde vanaf dag 1 als thuiskomen. Het was zeer gezellig en leerzaam. Ik kan het iedereen aanraden.

 by Christine
Prachtige reis

De opleiding NLP paardencoaching is voor mij een prachtige reis geweest. Ik heb mezelf als mens, als coach en als manager verder ontwikkeld op een hele mooie manier. Onder deskundige begeleiding van Ferdinand en Sita, met beide eigen kwalititeiten die elkaar goed aanvullen. In een groep waarvan ik elke keer weer onder de indruk was, kwetsbaar, warm, en steeds meer open naar elkaar toe. Ik heb tijdens de opleiding dat wat ik leerde meteen in praktijk kunnen brengen in mijn werk als interimmanager en als coach. Door oefensessies te doen met het paard tijdens de opleiding kon ik dat wat ik leerde snel internaliseren. En wat een effecten op coachees heb ik mee mogen ervaren in die sessies! Elke keer weer ervaar ik het als bijzonder hoe snel inzichten komen door de spiegel van het paard. Ik beveel de opleiding van harte aan!

 by Marieke
Mijn ervaring met Innerqi

Deze opleiding heeft me innerlijke kracht, rust, ruimte en meer verbinding met mezelf gebracht! Het is een hele mooie en sterke opleiding. Het is niet zomaar coachen met paarden of het paard als spiegel. Doordat het in combinatie is met NLP bereik je veel met een coachée. En dat zonder in te vullen of te oordelen. Na vier jaar een eigen zorginstelling te hebben gehad, weet ik nu dat het anders kan. De doelen worden zichtbaar, bereikbaar en er worden daadwerkelijk stappen gezet na een sessie zodat het doel behaald kan worden. Het is een prachtig systeem. Ook in mijn persoonlijke proces heb ik enorme stappen gemaakt tijdens deze opleiding. En wat hadden (hebben) we een warme en liefdevolle groep. Ik ben dankbaar voor al wat ik heb mogen leren! Ferdinand en Sita wil ik enorm bedanken voor de fantastische begeleiding tijdens de opleiding. Ik kan deze opleiding aan iedereen aanraden!

Liefs, Marieke

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top