Opleiding NLP paardencoaching. Zelf coach met paarden worden?

Trainingen, coaching & opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en samenwerken

Opleiding NLP Paardencoaching

Heb je zelf een paard of wil je gaan werken met paarden? Wil je van werken met paarden en mensen je beroep maken? Wil je anderen laten ervaren wat paarden je kunnen leren over je eigen gedrag en gevoel? Dan is de opleiding NLP Paardencoaching wellicht iets voor jou.

Aanmelden gratis informatie avond

Data gratis informatieavonden:

Kijk in onze agenda:

De trainers van InnerQi waren in 1998 één van de eerste Nederlanders die naar Amerika gingen om te leren werken met paarden van de enige echte paardenfluisteraar: Monty Roberts.

Onze ervaring met paardenspiegelen

In de afgelopen jaren hebben we veel met paarden gewerkt om deelnemers in onze trainingen te laten spiegelen, zowel in bedrijfstrainingen als voor particulieren. Met behulp van paarden bleken we in staat heel snel en met heel veel impact inzicht te geven in je eigen gedrag.

Een zuivere basis voor paardentaal naar mensentaal

Dan is het belangrijk dat je zuiver leert vertalen. Van paardentaal naar mensentaal, zonder je eigen invulling eraan te geven.

We hebben een praktische Opleiding NLP Paardencoaching, welke bestaat uit diverse onderdelen, die jou de beste kennis en technieken aanreikt om het vak van paardencoach goed uit te voeren. Afhankelijk van je opleiding en achtergrond kan je meedoen of instromen.

Opleiding NLP paardencoaching

Een geheel verzorgde opleiding waarin alle facetten van de paarden en het coachen terugkomen.

In dit programma werk je tevens aan jezelf als persoon, als startende coach en als startende ondernemer. We nemen je als het ware op reis naar een nieuwe wereld. Een wereld waarin je anders leert kijken, voelen en doen. Je wordt je bewust van je eigen rol en je eigen positie in interactie met de ander.

Naast de 20 opleidingsdagen heb je intervisiebijeenkomsten met je medestudenten en schrijf je een reflectieverslag over je eigen ontwikkeling als coach en schrijf je evaluaties over coachsessies met proefklanten.

opleiding paardencoaching

Spiegelen met Paarden

In de eerste dagen van de opleiding leren wij je de basis van het spiegelen met de paarden. Je leert over het natuurlijke gedrag van paarden en de manier waarop zij communiceren. Het gaat hier over de taal van het paard ofwel paardentaal. Je leert over hun signalen en herkent hoe zij leiding geven en hun positie verkrijgen binnen de kudde.

In deze opleidingsdagen leren we je vervolgens de vertaalslag te maken. Je ervaart welke oefeningen impact hebben op leiderschap, op zelfvertrouwen en/of samenwerking. Je leert observeren en vertalen.

Als je in staat bent:

 • de signalen van het paard te lezen en te begrijpen wat dit in de natuur betekent;
 • te begrijpen hoe paarden positie nemen en leiding krijgen;
 • zelf de leiding over het paard kunt krijgen;
 • kennis over ethiek, veiligheid en gezondheid van paarden kan toepassen,

dan ben je tevens klaar voor de volgende stap om de paardentaal om te zetten naar mensentaal.

paardencoach opleiding, Innerqi

Communicatie en Paardencoaching

Communiceren doen we allemaal, echter gaat dit vaak fout. In deze opleidingsdagen gaan we dieper op communicatie en coachvaardigheden in. Het is belangrijk de taal van het paard goed te vertalen naar mensen. Wat zie je bij het paard en hoe geef je daar een goede vertaling aan. Hoe doe je dit goed? Geef je jouw invulling er aan of laat je dit bij de persoon in kwestie? Als je jouw invulling overdraagt ben je niet meer zuiver als coach.
In deze dagen van de opleiding NLP Paardencoaching leer je communicatie te analyseren en vanuit een ander perspectief er naar te kijken en te benoemen. Een essentieel onderdeel als je andere mensen wilt coachen.

Doelvraag of probleem vraag analyseren

Je leert hoe je je klant of deelnemers goed kan ondervragen, zodat je snel tot de kern van hun daadwerkelijke vraag komt. Daarnaast leer je te werken met verandermodellen en hoe je op een juiste manier doelen stelt.
We gebruiken veel technieken uit de NLP (neuro linguistisch programmeren) gecombineerd met onze praktijkervaringen. Zie bijvoorbeeld onze NLP practitioner opleiding. Naast didactiek zal ook casuïstiek een belangrijk onderdeel vormen om goed “coachvaardig” te worden.

Ben je “paard- en coachvaardig” dan is het mogelijk tijd om voor jezelf te beginnen of je eigen bedrijf verder uit te bouwen.

Paarden vertellen, paardencoachopleiding, Innerqi, Spiegelen met paardenThuis en tussendoor opdrachten:

 • Samen met medestudenten intervisie bijeenkomsten verzorgen
 • Het maken van eventueel opgegeven opdrachten na een lesdag
 • Bijhouden van je eigen portfolio
 • Oefenen met (proef)klanten; met verslaglegging en evaluatie
 • Lezen van aanbevolen literatuur

Na- en bijscholing paardencoaching

Naast de opleiding verzorg je samen met je medestudenten intervisie dagen, waar je gaat oefenen met elkaar. Ook ga je tijdens de opleiding met echte cliënten werken. Daarnaast zoek je een stageplek voor een of twee dagen bij oud cursisten van InnerQi. Zelf hebben we ook geregeld bedrijfstrainingen voor teams en voor leidinggevenden of een individuele sessie.

‘Maar er zijn al zoveel paardencoaches…’

Of mensen die zich zo noemen. Precies! Daarom is het belangrijk dat je het vak leert van professionals met veel kennis en ervaring. We werken al jaren met communicatie en kozen paarden vanwege hun impact.
Wil jij werk maken van je hobby of passie en wil je dat wel goed doen, dan vind je bij ons de juiste expertise over mensen en coaching. Overigens zonder dat we iets afdoen aan onze bevlogenheid met paarden, want die delen we met jou!

OK, ik wil les van ervaren professionals!

Nieuwe opleiding: start februari 2021    Zie voor meer informatie onze agenda.                                  

Tijden: van 9.30 uur tot 17.00 uur

MBO+ niveau.

Deelnamekosten aan de opleiding NLP Paardencoaching

€ 3850,–  inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch. Je kunt betalen in één of meerdere termijnen. (Je hoeft geen boeken aan te schaffen, wel hebben we een lijst met aanbevolen literatuur). Tussendoor is het noodzakelijk zelf thuis te oefenen.
Studiebelasting voor de gehele opleiding is 20 dagen. Naast de 20 trainingsdagen kost het je per week enkele uren aan zelfstudie en oefensessies.

Examen

De opleiding NLP Paardencoaching wordt afgerond met een examen. Dit examen omvat de volgende onderdelen:

 • Presentatie eigen leerproces.
 • Praktijktest je gaat zelf een coachsessie geven en deze wordt door ons geëvalueerd.

Mocht je het examen niet halen, dan wordt er een herkansing aangeboden.

 

Ervaringen en reactie’s van deelnemers

Barbara:

Ik heb het als een hele mooie ervaring ervaren. Het heeft mij rust, ruimte en groei gebracht niet alleen hier maar ook in het dagelijks leven komt dat terug. Ik heb een mooie persoonlijke ontwikkeling doorgaan wat ik mee kan nemen naar mijn privé en werk leven.
Aan de opbouw van de opleiding met name de oefeningen daar heb ik heel veel aan gehad. Juist de praktische oefeningen in verschillende vormen zelfs ook zonder paarden maakt dat je terug gaat in je gevoel en niet in je hoofd blijft zitten. Heeft zeker indruk op mij gemaakt en blijft beter hangen dan als je in de schoolbank zit en de informatie met een flip-over gepresenteerd krijgt.
De opleiding is laagdrempelig en geeft je vrijheid, veiligheid met veel humor en gezelligheid.

Margreet V.:

De opleiding nlp paardencoaching is heerlijk! Dit had ik veel eerder moeten doen. Al jarenlang ben ik coach en in contact met paarden. Ik heb zelf ook een eigen paard en heb vaak gedacht het coachen en paarden te combineren maar ik wist niet hoe. Ook ben ik wel bij andere workshops geweest en heb naar verschillende opleidingen gekeken. Maar deze opleiding NLP paardencoaching is praktisch en lekker to the point!
Ik kan nu heel praktisch een eigen coachsessie opzetten. Maar vooral bij het paard zien wat voor gedrag hij vertoond en vul ik het dan niet in! Dus heb vooral geleerd niet in te vullen en veel geoefend door anders te kijken naar dingen en mensen om mij heen. Leren waarnemen!

Gea:

De opleiding heeft mij meer persoonlijke ontwikkeling in combinatie met de paarden gegeven. De opleiding heeft een goede basis in een omgeving met fijne mensen met veel enthousiasme en positiviteit.

Wieneke:

Het was een bijzondere, leuke en leerzame opleiding! De onderlinge interactie gaf mij een vertrouwd gevoel met de groep.Ik merk dat ik meer naar zachtheid kan gaan in mezelf en daardoor in mijn kracht kom te staan!
De opleiding geeft veel coachvaardigheden. Je leert goed te coachen en wat belangrijk is vooral niet in te vullen. Voor je eigen ontwikkeling is het een hele leerzame opleiding die vooral praktisch is want door het coachen te oefenen leer je! Leren door te doen!!!
De opleiding is voor mensen die interesse hebben in coachen en iets met paarden willen. Maar ook instructeurs die wat meer coachingsvaardigheden erbij willen leren.Want wat voor wonderlijks hier telkens gebeurt met de paarden is werkelijk magisch!!!

Wietske:

Het belangrijkste wat ik als hulpverlener heb geleerd tijdens een sessie open vragen te stellen en dat je zelf niet invult. Dat je de ander kan leren wat hij of zij wil werkt vanuit wat de ander wil. Ik ben een gevoelsmens dus als de ander spanning heeft had ik dat ook en klapte meestal dicht maar dat kan ik  nu loslaten. Nu kan ik de vertaalslag maken tussen mens – paard – coach en er mogen zijn!!!
Ik zou InnerQi zeker aanbevelen aan mensen die ook coachen en dat ze leren om vanuit een ander perspectief te kunnen kijken.
InnerQi richt zich op de communicatie en is zeker niet zweverig. InnerQi geeft de ander de vrijheid om zichzelf te zijn en te groeien.

Ik schrijf me in

 

NLP Paardencoaching Opleiding PC11 Grou voorjaar 2021

Blok 1       20 en 21 april 2021 Grou/Cornwerd

Blok 2       25 en 26 mei 2021 Grou/Cornwerd

Blok 3       15 en 16 juni 2021 Grou/Cornwerd

Blok 4       6 en 7 juli 2021 Grou/Cornwerd

Blok 5       24 en 25 augustus 2021 Grou/Cornwerd

Blok 6      14 en 15 september 2021 Grou/Cornwerd

Blok 7      12 en 13 oktober Grou/Cornwerd

Blok 8      16 en 17 november 2021 Grou/Cornwerd

Blok 9      14 en 15 december 2021 Grou/Cornwerd 

Blok 10    18 en 19 januari 2022 Grou/Cornwerd examen

NLP Paardencoaching Opleiding PC12 Grou najaar 2021

Blok 1     23 en 24 september

Blok 2     21 en 22 oktober

Blok 3     11 en 12 november

Blok 4     9 en 10 december

Blok 5     20 en 21 januari 

Blok 6     17 en 18 februari

Blok 7     17 en 18 maart

Blok 8     21 en 22 april

Blok 9     19 en 20 mei

Blok 10   16 en 17 juni

De investering in de gehele opleiding is € 3850,–  inclusief lesmateriaal, koffie/ thee en lunch. Je kunt betalen in één of meerdere termijnen. (Bel voor overleg) Je hoeft geen boeken aan te schaffen, wel hebben we een lijst met aanbevolen literatuur. Tussendoor is het noodzakelijk zelf thuis te oefenen.
Studiebelasting voor de gehele opleiding is 20 dagen. Naast de 20 trainingsdagen kost het je per week enkele uren aan zelfstudie en oefensessies

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

Opleiding NLP paardencoaching
Average rating:  
 9 reviews
by Bernadette Kolthof on Opleiding NLP paardencoaching
Opleiding NLP Paardencoaching

Het coachen van kinderen en pubers deed ik al vanuit mijn coachingspraktijk en hoe mooi is het om paarden in te zetten tijdens het coachen. Op zoek naar een opleiding die mij zou inspireren, uitdagen, uit mijn comfort zone zou halen en mijn kennis zou verdiepen, kwam ik uit bij de opleiding NLP Paardencoaching van InnerQi.
Deze opleiding heeft mij gegeven waar ik naar op zoek was. Een goede combinatie tussen de theorie, gebaseerd op NLP, en de praktijk. In twee opvolgende dagen hadden wij eerst een dag theorie, welke wij meteen de dag daarna in praktijk konden brengen met behulp van de paarden. De trainers Ferdinand en Sita laten je op een inspirerende en opbouwende wijze verschillende coachingsmethodieken eerst zelf ervaren voordat je deze uit gaat proberen bij proef-klanten zowel tijdens de opleiding als tussen de opleidingsdagen door.
De opleiding NLP Paardencoaching heeft mij nieuwe inzichten gegeven, mijn passie met paarden verder aangewakkerd en geïnspireerd om paardencoaching te integreren in mijn coachingspraktijk.

by Elaine Olde Riekerink on Opleiding NLP paardencoaching
Opleiding NLP Paardencoaching

De opleiding NLP Paardencoaching gaan volgen is één van de beste beslissingen die ik de laatste jaren heb genomen en een echt cadeau voor mezelf. Het was een prachtige ontwikkelingsreis. Ik heb veel geleerd, over mezelf, over werken met kinderen, volwassenen en teams, over paarden spiegelen, over NLP en ook over dingen niet meer of anders aanpakken. De opleiding wordt gegeven vol respect en in een veilige setting. De trainers zijn super en ik heb waardevolle feedback mogen ontvangen. Zowel tijdens de theoriedagen als de praktijkdagen wordt er veel geoefend. Dit maakt dat de opleiding goede handvatten biedt om tussen de opleidingsdagen door samen met anderen te werken aan je ontwikkeling. Tegelijkertijd heb ik hele fijne nieuwe mensen leren kennen waarmee een vriendschapsband is ontwikkeld. InnerQi heeft de mogelijkheden gefaciliteerd om me te kunnen bekwamen in het vak van Paardencoaching en ik ben enorm blij dat ik me sinds vorige week donderdag officieel NLP Paardencoach mag noemen.
Om me nog verder te bekwamen ben ik ook gestart met de NLP Practitioner bij InnerQi. Dit bedrijf is een echte aanrader als je vol enthousiasme wilt worden begeleid op jouw reis!

by Ellen van den Oudenrijn on Opleiding NLP paardencoaching

Ik ben superblij en trots dat ik afgelopen donderdag 28 maart 2018 de InnerQi opleiding NLP Paardencoaching met goed resultaat heb afgerond. Door het volgen van deze opleiding kan ik mijn passie voor paarden en het werken met mensen, kinderen en teams met elkaar verbinden. Hoe mooi is dat? Doen wat je leuk vindt!
Met alle aangereikte tools ben ik nu beter in staat om mijn werk als manager succesvol uit te voeren, maar kan ik ook meer betekenen voor mensen, kinderen en teams die vastgelopen zijn of die willen groeien en ontwikkelen. Zo kan ik invulling geven aan mijn missie: een bijdrage leveren om de wereld een stukje mooier te maken.
In een mooie, veilige omgeving heb ik veel geleerd maar zeker net zo veel afgeleerd. Deze opleiding heb ik als heel prettig en goed ervaren. Goede combinatie van theorie, praktijk en ervaringen uitwisselen met elkaar, dit samen met de trainers en de medecursisten. Ik weet dat ik nog lang niet uitgeleerd ben en dat er nog veel te ontdekken valt, en dat is een leuk vooruitzicht!
Kort samengevat: ben je op zoek naar een goede opleiding waarbij NLP en coaching met/zonder paard toegepast wordt? Dan ben je bij InnerQi op het juiste adres. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

by Keimpe on Opleiding NLP paardencoaching

Met de InnerQi opleiding begon voor mij een reis van het heden door het verleden en terug. Het leren te verstaan en dan het geleerde om te zetten geeft zoveel kracht en verlangen naar meer en meer input .
En dit alles kun je ook nog verder geven aan andere mensen.
We hadden een hele mooie groep. Er zijn geen woorden voor wat we zoal met elkaar beleeft hebben.
Ik bedank me bij allen die met ons in de oefen / examen samen gewerkt hebben. En natuurlijk de gastvrijheid van de manege`s.
Ferdinand & Sita jullie hebben ons heel wat inzicht gegeven in zo`n korte tijd. Top Top. Heel veel dank Keimpe.

by Connect met paarden on Opleiding NLP paardencoaching
Thank you for your part in my yourney

Zoals de titel van mijn bericht al weergeeft heb ik deze opleiding als een reis ervaren. Een bijzondere reis, met veel ruimte voor rust, kracht en het leren van keuzes maken met bijzondere mensen en hele mooie inzichten. Paarden spiegelen prachtig, zijn niet bevooroordeeld.
Zelf heb ik een groei doorgemaakt waar ik Ferdinand enorm dankbaar voor ben (ik hoef niet alles direct ;-)).
EN Sita..wat een persoonlijkheid..co-trainer met een gouden hart. Nu ga ik deze weg vervolgen met mijn eigen bedrijf; connect met paarden. Dat is me mooi gelukt door te KIEZEN voor de connectie met InnerQi!

by Willem Bijlsma on Opleiding NLP paardencoaching

Ik heb op 24 juni de opleiding paardencoaching bij innerQi afgerond.
Ik vond het een zeer waardevolle reis in mijzelf.
De opleiding werd op een mooie integere manier neergezet.
Daarmee bedoel ik, dat er ook ruimte was voor innerlijke processen, die in een veilige omgeving konden plaats vinden .
De opleiding werd op een duidelijke manier neergezet en uitgelegd door Ferdinand en Sita .
En ik werd altijd weer liefdevol naar mezelf gestuurd als dat nodig was .
Wat ik fijn vond was, dat er goed ruimte werd geboden om je eigen manier te ontdekken, binnen de geboden structuren van NLP en de oefeningen met paarden, met het coachen in de praktijk .
Voor mijzelf, vind ik het altijd weer ontroerend te zien wat er altijd weer gebeurd tijdens een sessie met de paarden en de coachee, en wat voor effect dat heeft.
Het heeft mij geïnspireerd om er mee verder te gaan .
Al met al , vond ik het een hele mooie opleiding .
Ik gun iedereen deze reis , ongeacht of je er mee verder gaat en wilt of niet .

Dank jullie wel , Ferdinand en Sita .

Willem Bijlsma .

by Sonja Oosterdijk on Opleiding NLP paardencoaching

Door deze opleiding heb ik persoonlijk een enorme groei ervaren. Het heeft mij handvatten gegeven om dit door te geven en te mogen genieten om ook anderen dit te laten ervaren. De opleiding voelde vanaf dag 1 als thuiskomen. Het was zeer gezellig en leerzaam. Ik kan het iedereen aanraden.

by Christine on Opleiding NLP paardencoaching
Prachtige reis

De opleiding NLP paardencoaching is voor mij een prachtige reis geweest. Ik heb mezelf als mens, als coach en als manager verder ontwikkeld op een hele mooie manier. Onder deskundige begeleiding van Ferdinand en Sita, met beide eigen kwalititeiten die elkaar goed aanvullen. In een groep waarvan ik elke keer weer onder de indruk was, kwetsbaar, warm, en steeds meer open naar elkaar toe. Ik heb tijdens de opleiding dat wat ik leerde meteen in praktijk kunnen brengen in mijn werk als interimmanager en als coach. Door oefensessies te doen met het paard tijdens de opleiding kon ik dat wat ik leerde snel internaliseren. En wat een effecten op coachees heb ik mee mogen ervaren in die sessies! Elke keer weer ervaar ik het als bijzonder hoe snel inzichten komen door de spiegel van het paard. Ik beveel de opleiding van harte aan!

by Marieke on Opleiding NLP paardencoaching
Mijn ervaring met Innerqi

Deze opleiding heeft me innerlijke kracht, rust, ruimte en meer verbinding met mezelf gebracht! Het is een hele mooie en sterke opleiding. Het is niet zomaar coachen met paarden of het paard als spiegel. Doordat het in combinatie is met NLP bereik je veel met een coachée. En dat zonder in te vullen of te oordelen. Na vier jaar een eigen zorginstelling te hebben gehad, weet ik nu dat het anders kan. De doelen worden zichtbaar, bereikbaar en er worden daadwerkelijk stappen gezet na een sessie zodat het doel behaald kan worden. Het is een prachtig systeem. Ook in mijn persoonlijke proces heb ik enorme stappen gemaakt tijdens deze opleiding. En wat hadden (hebben) we een warme en liefdevolle groep. Ik ben dankbaar voor al wat ik heb mogen leren! Ferdinand en Sita wil ik enorm bedanken voor de fantastische begeleiding tijdens de opleiding. Ik kan deze opleiding aan iedereen aanraden!

Liefs, Marieke

Reviews

Schrijf een review over InnerQi
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf een review

Opleiding NLP paardencoaching
Average rating:  
 9 reviews
by Bernadette Kolthof on Opleiding NLP paardencoaching
Opleiding NLP Paardencoaching

Het coachen van kinderen en pubers deed ik al vanuit mijn coachingspraktijk en hoe mooi is het om paarden in te zetten tijdens het coachen. Op zoek naar een opleiding die mij zou inspireren, uitdagen, uit mijn comfort zone zou halen en mijn kennis zou verdiepen, kwam ik uit bij de opleiding NLP Paardencoaching van InnerQi.
Deze opleiding heeft mij gegeven waar ik naar op zoek was. Een goede combinatie tussen de theorie, gebaseerd op NLP, en de praktijk. In twee opvolgende dagen hadden wij eerst een dag theorie, welke wij meteen de dag daarna in praktijk konden brengen met behulp van de paarden. De trainers Ferdinand en Sita laten je op een inspirerende en opbouwende wijze verschillende coachingsmethodieken eerst zelf ervaren voordat je deze uit gaat proberen bij proef-klanten zowel tijdens de opleiding als tussen de opleidingsdagen door.
De opleiding NLP Paardencoaching heeft mij nieuwe inzichten gegeven, mijn passie met paarden verder aangewakkerd en geïnspireerd om paardencoaching te integreren in mijn coachingspraktijk.

by Elaine Olde Riekerink on Opleiding NLP paardencoaching
Opleiding NLP Paardencoaching

De opleiding NLP Paardencoaching gaan volgen is één van de beste beslissingen die ik de laatste jaren heb genomen en een echt cadeau voor mezelf. Het was een prachtige ontwikkelingsreis. Ik heb veel geleerd, over mezelf, over werken met kinderen, volwassenen en teams, over paarden spiegelen, over NLP en ook over dingen niet meer of anders aanpakken. De opleiding wordt gegeven vol respect en in een veilige setting. De trainers zijn super en ik heb waardevolle feedback mogen ontvangen. Zowel tijdens de theoriedagen als de praktijkdagen wordt er veel geoefend. Dit maakt dat de opleiding goede handvatten biedt om tussen de opleidingsdagen door samen met anderen te werken aan je ontwikkeling. Tegelijkertijd heb ik hele fijne nieuwe mensen leren kennen waarmee een vriendschapsband is ontwikkeld. InnerQi heeft de mogelijkheden gefaciliteerd om me te kunnen bekwamen in het vak van Paardencoaching en ik ben enorm blij dat ik me sinds vorige week donderdag officieel NLP Paardencoach mag noemen.
Om me nog verder te bekwamen ben ik ook gestart met de NLP Practitioner bij InnerQi. Dit bedrijf is een echte aanrader als je vol enthousiasme wilt worden begeleid op jouw reis!

by Ellen van den Oudenrijn on Opleiding NLP paardencoaching

Ik ben superblij en trots dat ik afgelopen donderdag 28 maart 2018 de InnerQi opleiding NLP Paardencoaching met goed resultaat heb afgerond. Door het volgen van deze opleiding kan ik mijn passie voor paarden en het werken met mensen, kinderen en teams met elkaar verbinden. Hoe mooi is dat? Doen wat je leuk vindt!
Met alle aangereikte tools ben ik nu beter in staat om mijn werk als manager succesvol uit te voeren, maar kan ik ook meer betekenen voor mensen, kinderen en teams die vastgelopen zijn of die willen groeien en ontwikkelen. Zo kan ik invulling geven aan mijn missie: een bijdrage leveren om de wereld een stukje mooier te maken.
In een mooie, veilige omgeving heb ik veel geleerd maar zeker net zo veel afgeleerd. Deze opleiding heb ik als heel prettig en goed ervaren. Goede combinatie van theorie, praktijk en ervaringen uitwisselen met elkaar, dit samen met de trainers en de medecursisten. Ik weet dat ik nog lang niet uitgeleerd ben en dat er nog veel te ontdekken valt, en dat is een leuk vooruitzicht!
Kort samengevat: ben je op zoek naar een goede opleiding waarbij NLP en coaching met/zonder paard toegepast wordt? Dan ben je bij InnerQi op het juiste adres. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt.

by Keimpe on Opleiding NLP paardencoaching

Met de InnerQi opleiding begon voor mij een reis van het heden door het verleden en terug. Het leren te verstaan en dan het geleerde om te zetten geeft zoveel kracht en verlangen naar meer en meer input .
En dit alles kun je ook nog verder geven aan andere mensen.
We hadden een hele mooie groep. Er zijn geen woorden voor wat we zoal met elkaar beleeft hebben.
Ik bedank me bij allen die met ons in de oefen / examen samen gewerkt hebben. En natuurlijk de gastvrijheid van de manege`s.
Ferdinand & Sita jullie hebben ons heel wat inzicht gegeven in zo`n korte tijd. Top Top. Heel veel dank Keimpe.

by Connect met paarden on Opleiding NLP paardencoaching
Thank you for your part in my yourney

Zoals de titel van mijn bericht al weergeeft heb ik deze opleiding als een reis ervaren. Een bijzondere reis, met veel ruimte voor rust, kracht en het leren van keuzes maken met bijzondere mensen en hele mooie inzichten. Paarden spiegelen prachtig, zijn niet bevooroordeeld.
Zelf heb ik een groei doorgemaakt waar ik Ferdinand enorm dankbaar voor ben (ik hoef niet alles direct ;-)).
EN Sita..wat een persoonlijkheid..co-trainer met een gouden hart. Nu ga ik deze weg vervolgen met mijn eigen bedrijf; connect met paarden. Dat is me mooi gelukt door te KIEZEN voor de connectie met InnerQi!

by Willem Bijlsma on Opleiding NLP paardencoaching

Ik heb op 24 juni de opleiding paardencoaching bij innerQi afgerond.
Ik vond het een zeer waardevolle reis in mijzelf.
De opleiding werd op een mooie integere manier neergezet.
Daarmee bedoel ik, dat er ook ruimte was voor innerlijke processen, die in een veilige omgeving konden plaats vinden .
De opleiding werd op een duidelijke manier neergezet en uitgelegd door Ferdinand en Sita .
En ik werd altijd weer liefdevol naar mezelf gestuurd als dat nodig was .
Wat ik fijn vond was, dat er goed ruimte werd geboden om je eigen manier te ontdekken, binnen de geboden structuren van NLP en de oefeningen met paarden, met het coachen in de praktijk .
Voor mijzelf, vind ik het altijd weer ontroerend te zien wat er altijd weer gebeurd tijdens een sessie met de paarden en de coachee, en wat voor effect dat heeft.
Het heeft mij geïnspireerd om er mee verder te gaan .
Al met al , vond ik het een hele mooie opleiding .
Ik gun iedereen deze reis , ongeacht of je er mee verder gaat en wilt of niet .

Dank jullie wel , Ferdinand en Sita .

Willem Bijlsma .

by Sonja Oosterdijk on Opleiding NLP paardencoaching

Door deze opleiding heb ik persoonlijk een enorme groei ervaren. Het heeft mij handvatten gegeven om dit door te geven en te mogen genieten om ook anderen dit te laten ervaren. De opleiding voelde vanaf dag 1 als thuiskomen. Het was zeer gezellig en leerzaam. Ik kan het iedereen aanraden.

by Christine on Opleiding NLP paardencoaching
Prachtige reis

De opleiding NLP paardencoaching is voor mij een prachtige reis geweest. Ik heb mezelf als mens, als coach en als manager verder ontwikkeld op een hele mooie manier. Onder deskundige begeleiding van Ferdinand en Sita, met beide eigen kwalititeiten die elkaar goed aanvullen. In een groep waarvan ik elke keer weer onder de indruk was, kwetsbaar, warm, en steeds meer open naar elkaar toe. Ik heb tijdens de opleiding dat wat ik leerde meteen in praktijk kunnen brengen in mijn werk als interimmanager en als coach. Door oefensessies te doen met het paard tijdens de opleiding kon ik dat wat ik leerde snel internaliseren. En wat een effecten op coachees heb ik mee mogen ervaren in die sessies! Elke keer weer ervaar ik het als bijzonder hoe snel inzichten komen door de spiegel van het paard. Ik beveel de opleiding van harte aan!

by Marieke on Opleiding NLP paardencoaching
Mijn ervaring met Innerqi

Deze opleiding heeft me innerlijke kracht, rust, ruimte en meer verbinding met mezelf gebracht! Het is een hele mooie en sterke opleiding. Het is niet zomaar coachen met paarden of het paard als spiegel. Doordat het in combinatie is met NLP bereik je veel met een coachée. En dat zonder in te vullen of te oordelen. Na vier jaar een eigen zorginstelling te hebben gehad, weet ik nu dat het anders kan. De doelen worden zichtbaar, bereikbaar en er worden daadwerkelijk stappen gezet na een sessie zodat het doel behaald kan worden. Het is een prachtig systeem. Ook in mijn persoonlijke proces heb ik enorme stappen gemaakt tijdens deze opleiding. En wat hadden (hebben) we een warme en liefdevolle groep. Ik ben dankbaar voor al wat ik heb mogen leren! Ferdinand en Sita wil ik enorm bedanken voor de fantastische begeleiding tijdens de opleiding. Ik kan deze opleiding aan iedereen aanraden!

Liefs, Marieke

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.