Presenteren met storytelling, laat jezelf zien

Het wordt vaak zo makkelijk gezegd. Wees jezelf. Laat je niet beïnvloeden door wat anderen zeggen. Geloof in jezelf. In je eigen kunnen. In je eigen kracht. Wees onafhankelijk van anderen. Laat zien waar je voor staat. En dat laatste is vrij letterlijk, zeker als het om presenteren gaat. Want dat doe je meestal staand.

Authentiek presenteren: Vergelijk jezelf niet meer met anderen.

Vaak zie ik dat mensen tijdens de training authentiek presenteren met storytelling, in een bepaald kader over zichzelf denken. Of een vast omlijnd denkkader hebben over wat een presentatie dient te zijn. Of zichzelf steeds met iemand anders vergelijken die het volgens hen beter kan. Er wordt gehoopt op goede tips, op heldere feedback, goede formats en creatieve invalshoeken. Uiteraard.. dat zit allemaal in de training. Maar het allerbelangrijkste waar we in de training aan werken, is dat je het denkkader over jezelf verruimt. Dat het geloof in jezelf toeneemt en dat je je eigen talenten helder voor de bril hebt. En dat je vanuit je eigen passie en overtuiging leert vertellen.

Storytelling, start bij het verhaal dat je jezelf vertelt

Presenteren met storytelling gaat juist ook over het verhaal dat je over jezelf vertelt. Hoe dat ooit is begonnen en waar je nu staat. En hoeveel geloof je hebt in je eigen kunnen. Als het geloof in jezelf groter wordt, luisteren mensen vanzelf naar je. Dan kun je pitchen, vrijuit vertellen en mensen meenemen in je enthousiasme voor je plannen. En spreekt je verhaal voor zich.

Authentiek presenteren met storytelling, hoe werkt het?

Om de lijn van je talenten en passie weer te pakken te krijgen, kijken we in de training naar de lessen en successen in je leven. Waar je hart sneller van gaat slaan en wat je inspiratiebronnen zijn. Daarnaast kijken we ook, wat jouw persoonlijke binding is met de onderwerpen waar je over vertelt. Het lijkt zo simpel, een bakker bakt brood omdat hij bakker is. Maar wat maakt dat die bakker elke ochtend om 04:00 uur opstaat? Waar zit de liefde voor het vak? Welke mooie momenten heeft hij allemaal meegemaakt? Wat is het unieke van zijn bakkerij? Door al deze ingrediënten bij jezelf langs te lopen in de training ontstaat een verhaal. Een verhaal achter je product, dienst of plan. Waarmee je de harten van mensen weet te raken. Ontspannen en vanuit kracht gesprekken weet aan te gaan. En mensen weet te overtuigen, zonder ze te overtuigen.

Het verhaal van de trainer van Authentiek Presenteren met storytelling

Mijn verhaal is, dat ik ben opgegroeid in een dorpje waar je kop boven het maaiveld uitsteken not done was. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. In de loop der jaren heb ik die overtuiging veranderd en heb ik gezien dat er juist prachtige dingen ontstaan als mensen zichzelf wel laten zien. In het theater heb ik dat gezien, maar juist ook in allerlei werkcontexten van vergaderingen en netwerk gesprekken tot pitches (voor het MT). Ik heb mezelf de kunst eigen gemaakt, ieders talent snel boven tafel te krijgen en te benoemen. In de training gaan die verder uitbouwen tezamen met het verhaal over je product / dienst en jezelf. Om vanuit daar vervolgens met vertrouwen en plezier te kunnen presenteren of vertellen. Ik werk daarin graag  intuïtief en doelgericht met een combinatie van training en coaching.

Ontdek je authenticiteit, pak je kans dit voorjaar!

Wil jij je eigen kracht ontdekken? Aan anderen helder en duidelijk over weten te brengen, wat jouw boodschap is? Wat jou drijft in je werk? Wil je nieuwe energie, invalshoeken en creativiteiten vinden? Niet meer bang zijn voor je grootsheid maar erin durven stappen en het aan mensen laten zien? Stoppen met jezelf te vergelijken met anderen? Je bent van harte welkom tijdens de 2-daagse training Authentiek presenteren en Storytelling.

Hartelijke InnerQi groet, Brenda Vrieze

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Situationeel leiderschap

Leidinggeven met precisie: Ontdek de geheimen van situationeel leiderschap en verbeter de teamprestaties”. Wil jij je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Wil je de teamprestaties verbeteren en meer succes boeken? Zoek dan niet verder! In dit dynamische en inzichtelijke artikel duiken we in de wereld van situationeel leiderschap en onthullen we de geheimen van

Lees verder »

Artikel INZICHT – Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie

Artikel INZICHT: Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie Al (er)kennen en gebruiken we de kracht van non-verbale communicatie binnen NLP, voor trainer Ferdinand Aukes mogen we daar nog veel meer aandacht aan geven. In combinatie met paardencoaching bijvoorbeeld. Het grote voordeel? Het maakt lichaamstaal en het onbewuste heel snel helder….  Lees de rest van dit

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book