Training Authentiek Presenteren met storytelling

 • Wil je presentaties geven die mensen raken en onthouden?
 • Zoek je naar de link tussen het presenteren van jezelf en je producten en diensten?
 • Of hoort presenteren gewoon bij je functie en is het niet helemaal je ding. Maar wil je er wel goed mee voor de dag komen?

Dan is de training Authentiek presenteren met storytelling echt iets voor jou.

Authentiek Presenteren: iedereen kan dat leren, want iedereen heeft een verhaal.

In de training Authentiek Presenteren werk je aan het neerzetten jouw verhaal. Geen gelikte presentaties meer, of uit het hoofd gestudeerde zinnen. Of powerpoint presentaties vol slides. Maar jouw eigen unieke verhaal leren vertellen op zo’n manier dat je het publiek blijft boeien. Waarin je kunt vertrouwen op jezelf. Of dat nu voor een kleine groep is of het voorstellen van jezelf aan nieuwe mensen. Na deze training heb je meer grip op het presenteren (van jezelf) en zet je de boodschap treffend neer. Je presentaties worden leuker om te doen, omdat we bekijken welke manier het beste bij jou als persoon past. Het moeten en de zenuwen gaan eraf en het plezier komt er voor in de plaats. En het belangrijkste van alles: je leert je eigenheid neerzetten.

Authentiek presenteren in welke situaties?
Boeiend je verhaal leren vertellen, op een manier die bij jou past.

 • Je wordt gevraagd een kort praatje te houden over jezelf en je product of je bedrijf. Of je gaat op een beurs staan. Bij voorbaat ben je al zenuwachtig..wat zal je gaan vertellen? Wat is de moeite waard om te vertellen? –> Met de training authentiek presenteren: weet jij heel goed welk verhaal je neer wilt zetten. Kun je een gesprek op gang houden en heb je vertrouwen in dat wat jij overbrengt duidelijk is voor anderen.
 • Je hebt een prachtig rapport geschreven, maar dan het moment.. dat je het dient toe te lichten. Je bereidt een Powerpoint presentatie voor en toch heb je na afloop niet het idee dat je de toeschouwers hebt weten in te pakken met je verhaal. –>  Tijdens deze training ontdek je nieuwe presentatievormen, weet je hoe je ervoor zorgt dat mensen je verhaal onthouden en hoe je een verhaal boeiend opbouwt van begin tot eind.
 • Regelmatig sta je voor groepen of voor de klas. Maar je doet dit al heel lang op dezelfde manier, je draait op routine. Met de training authentiek presenteren ontdek je je sterke kanten in presenteren, doe je inspiratie op en krijg je veel feedback hoe je je verhaal nog krachtiger neer kunt zetten.

De opzet van de training:  5 avonden, 5 thema’s, 1 terugkomavond en tussen de trainingsavonden tijd om de theorie in praktijk te brengen.  

De training Authentiek Presenteren bestaat uit  5 avonden om de 2 of 3 weken. Zo heb je tussen de trainingsavonden door tijd om de inzichten toe te passen in de praktijk. Daarnaast vindt 2,5 maand na afloop van de training een terugkomavond plaats.

Tijdens elke trainingsavond staat een ander onderwerp centraal:

 • 1e avond: Jezelf en je onderwerp presenteren. Wanneer luisteren en onthouden mensen het beste? De kracht van storytelling en praktisch toepasbare psychologie in presentaties.
 • 2e avond: Mix & match: hoe laat je je verbale en non-verbale communicatie elkaar optimaal ondersteunen, zodat je mensen weet te binden en boeien met je verhaal.
 • 3e avond: Mythes over presenteren. Welke heb jij jezelf wijs gemaakt? En hoe kom je er vanaf?
 • 4e avond: Nooit meer een anti climax in je verhaal, hoe doe je dat? Met dit model lukt elke presentatie.
 • 5e avond: Succesvol presenteren als je weinig tijd hebt. Je eigen elevator pitch neerzetten in 1 minuut.
 • 6e avond: Terugkomavond: intervisie en praktijkcases.

Waarom deze presenteer training anders is?

In de meeste presenteertrainingen krijg je veel theorie en ben je met groot aantal mensen in de groep, waardoor je zelf vrij weinig oefent en ervaring op doet. Deze training is anders. In een groep van maximaal 8 mensen werk je in 6 avonden aan je persoonlijke presenteerdoelen, die we de eerste avond vast gaan stellen. Vervolgens ga je elke avond, na een korte introductie van het onderwerp, meteen zelf aan de slag.  Dat betekent veel oefenen en veel feedback. En ruimte voor persoonlijke coaching op jouw vragen over presenteren. Het betekent leren van en met elkaar in een ontspannen, veilige en plezierige setting. Waarin je op “fouten” mag maken en eindeloos de kans krijgt voor take two – take three – take four.. net zo lang totdat je gezien en ervaren hebt dat je het kunt en je eigen vorm hebt gevonden. Zodat jij na afloop van de training: een presentatie kunt geven waarin je jezelf kwijt kunt en je erop kunt vertrouwen dat je boodschap is overgekomen.

Authentiek presenteren, Voor wie?

De training is voor alle professionals die regelmatig presentaties of voorlichting geven op het werk, voor sollicitanten, voor eigen ondernemers en verder voor iedereen die eigenheid, zelfvertrouwen, zekerheid,  creativiteit, overtuigingskracht en inspiratie in presenteren wil ontwikkelen. En hiervoor op zoek is naar een setting met humor, resultaatgerichtheid, diepgang en interactie.

Data, investering en trainer, gehele training
De training start in voorjaar 2018 en wordt gegeven door Brenda Vrieze. Met haar levendige, doelgerichte en opbouwende manier van werken, zullen plezier en zelfontwikkeling hand in hand gaan. Alle data van de training zullen later dit jaar nog bekend worden gemaakt. 

Nu tijdelijk voor EUR 695,-*  (*inclusief BTW) .

Ja, ik schrijf me in voor deze training.

Ontwikkeling in de organisatie

Ontdek wat past bij jouw organisatie