Dromen, doelen en goede gesprekken

Durft te dromen. Laatst zag ik een prachtige TED talk, over Big Talk. Een jonge vrouw uit Amerika was ermee begonnen toen ze nieuw kwam op een campus in Amerika en zich alleen voelde, die eerste week. Ze plaatste met al haar moed een berichtje op het Intranet: “Ik ben nieuw, ik ken niemand en ik wil graag in contact komen met anderen”.  Ze kreeg tot haar verbazing heel veel reacties. Vele eerstejaars studenten, waren net als zij, op zoek naar nieuwe waardevolle contacten en goede gesprekken. De vrouw organiseerde een avond om elkaar te ontmoeten met maar 1 doel, dromen delen en in verbinding komen met elkaar.

Doelen en dromen delen met elkaar

Hiervoor skipte ze, de small talk met gesprekken als: waar kom je vandaan? Of welke vakken volg je? Maar ze startte meteen met de Big Talk. Ze vroeg aan mensen: Wat is je droom? Wat wil je graag bereiken in je leven? Waarvoor kunnen we je ’s nachts wakker maken? Wat wil je als terugkijkt op je leven zeker hebben bereikt? Etc. etc. Want zo had ze ontdekt, Big Talk zorgt meteen voor een diepere connectie. Ook met mensen, die je nog maar net kent. En dat was ook zo.  De basis voor vriendschappen werden gelegd die avond en iedereen voelde zich voldaan na afloop.

Dromen en doelen praat jij er nog over?

Als je zo’n verhaal hoort, denk je meteen aan je eigen leven. Je vraagt je af: Hoe zit het eigenlijk in mijn leven? Goede gesprekken, kom ik er nog aan toe? Vast wel gesprekken over de auto, het huis, de kinderen, wat je nog wilt gaan kopen, waar je naar toe wilt op vakantie of over je baan. Maar wanneer voer jij nog de gesprekken over wat je wilt bereiken in je leven? Waar je voor staat? Wat belangrijk voor je is? En waar je van droomt, of vaak beter gezegd.. waar je van droomde. In de online training ! Van je doelen dromen, naar je dromen doen, voeren we ook Big Talk gesprekken met elkaar. Gesprekken van hart tot hart. En ook tot je eigen hart. Want we kunnen zo hard zijn tegen onszelf en ons veel druk opleggen. Waardoor we wat echt belangrijk voor ons is, uit het oog verliezen en er niet meer over praten.

Van doelen en dromen naar beginnen

In de online training doelen realiseren , doe je dat juist wel. Je staat weer stil bij wat belangrijk voor jou is in je leven en daarom ook voor de mensen om je heen. Dat begint soms door te delen, waar je ’s ochtends nu echt graag je bed voor uit komt. En wat je werkelijk plezier geeft in het leven. Wat je drijfveren zijn en motivatoren en what keeps you going zeg maar.. Los van de dagelijkse stroom van activiteiten, die je altijd doet. Soms komen mensen ook om te werken aan een concreet doel. Wat begint met de droom te delen, om vanuit daar in de actie te komen. En bij dromen, denken we al heel snel aan reizen, iets voor jezelf beginnen..

Maar het kunnen ook kleinere dromen zijn, die je uiteindelijk brengen waar je wilt zijn. Zoals meer liefde voor jezelf, assertiever worden, gezonder leven, je leven meer betekenis gaan geven, een betere ouder zijn,  etc. etc.

Think big – act big – talk big

Telkens heb ik tijdens de training mensen enorm zien opleven. Niet alleen omdat ze aan hun eigen doelen werkten, maar ook omdat ze de dromen van anderen hoorden. En weer goede gesprekken hadden. En het mooie is, de training is maar 5 avonden. Daarmee kom je al terug tot het Begin en de inzichten die je nodig hebt om te stappen te gaan zetten. Want vaak, heb ik gemerkt is wel de vraag: Hoe begin je? En hoe je ervoor zorgt dat je trouw blijft aan je doel en je waarden. Daarvoor geeft de training je heel veel theoretische inzichten, een stukje coaching, inspiratie en vele waardevolle gesprekken met anderen. Gun jezelf ook de reis, te gaan wat belangrijk is voor jou in je leven. Think big – act big – talk big.

De eerste stap,
Op weg naar je doel.
Die eerste stap.
Geeft soms een onbestemd gevoel.

De eerste stap
Bij je vertrouwde plek vandaan.
Kan zo groot lijken,
Dat je liever stil blijft staan.

Die eerste stap,
Ach houd je adem even in.
En zeg dan.. ik doe het.
Ja, ik Begin.

Ik zie je graag bij de online training doelen en dromen realiseren. Je kunt je hier opgeven.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Erna maakt haar droom waar na NLP

Ontdek hoe Erna haar droom realiseerde met NLP

Met NLP je droom waarmaken, meer zelfvertrouwen krijgen, grip krijgen op je emoties en effectiever communiceren met je omgeving. Hoe mooi is dat! Dat NLP een hele effectieve methode is om je persoonlijke ontwikkeling te boosten mogen wij continu ervaren. Wij hebben in de loop der jaren zoveel succes- en geluksverhalen gehoord van onze cursisten.

Lees verder »
Zelfvertrouwen krijgen

zelfvertrouwen krijgen ga verder dan doelen stellen

Meer zelfvertrouwen krijgen en benieuwd hoe je dat kunt aanpakken? Er bestaan verschillende strategieën, waaronder die van verder gaan dan doelen stellen. Een doel stellen is immers niet zo moeilijk. De kunst zit ‘m in het behalen van die doelen. Je kunt effectief werken aan zelfvertrouwen krijgen door goed te leren hoe je doelen stelt.

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book