Wie is Ferdinand AukesFerdinand Aukes

Na jarenlang directeur eigenaar te zijn geweest van een (para)medische groothandel, heb ik het roer omgegooid en ben ik weer gaan studeren. Door de problematiek die ik destijds tegenkwam in communicatie, ben ik NLP opleidingen gaan volgen. Inmiddels ben ik internationaal gecertificeerd NLP trainer.

NLP Staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Feitelijk is dit het herprogrammeren van je eigen communicatie, waardoor je beter kunt afstemmen op andere mensen. Op een bepaald moment, tijdens het geven van een training, kreeg ik de behoefte nog meer te leren over het ontwikkelen van mensen. Door de studie Opleidingskunde heb ik geleerd hoe een en ander werkt en hoe je mensen nog beter kan ontwikkelen. Inmiddels gebruik ik beide studies voor mijn huidige carrière als trainer en als coach.

Paarden fluisteren

Naast deze opleidingen heb ik in 1998 bij Monty Roberts de “Natural Horsemanship” training gevolgd en heb ik mede dit “paarden fluisteren” in “mensen luisteren”  in Nederland geïntroduceerd. Ik heb inmiddels diverse organisaties begeleid waar onderlinge communicatie vaak niet goed uitpakte en tot verkeerde situaties leidde. Door mijn training en begeleiding is samenwerken en openheid het motto van deze bedrijven geworden.

Levensmotto van Ferdinand Aukes

“Open communicatie van mensen leidt tot betere resultaten in organisaties. Want door openheid komen de zwakke punten van elkaar aan het licht, waardoor men elkaar makkelijker kan ondersteunen. In kwetsbaarheid zit kracht is mijn motto!”

Missie:

Mensen in hun innerlijke kracht zetten’

Iedereen de allerbeste versie van zichzelf laten zijn, daar draait het om bij InnerQi. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om anderen (weer) in hun kracht te zetten. Dát is onze missie en die komt in alles wat we doen terug: zowel richting onze cursisten als naar elkaar binnen het bedrijf. Maar het is ook hoe we naar onze omgeving kijken, alles en iedereen heeft een eigen kracht. Alles doen wij met het doel om iemands kwaliteiten naar boven te halen en te laten floreren en om dromen uit te laten komen.

Met deze missie is InnerQi – wat letterlijk innerlijke kracht betekent – 15 jaar geleden opgericht. En nog steeds is het de kern van ons bestaan. Nog steeds is het datgeen waar we het allemaal voor doen en waar ons hart sneller van gaat kloppen. Waarom? Omdat wij erin geloven dat elk individu een innerlijke kracht en unieke kwaliteiten heeft. Die willen wij aanwakkeren, stimuleren en laten bloeien. Zodat iedereen precies op de plek zit waar hij/zij gelukkig is.

 Visie

Innerqi is actief in een omgeving die voortdurend in verandering is. Innerqi werkt met mensen en organisaties voor wie de dynamiek soms te overweldigend is. Maar ook met mensen die zelf de regie willen houden en zich persoonlijk willen ontwikkelen. Wat wij om ons heen zien, hebben we omschreven in onze visie.

Wij zien…
Een wereld vol verandering en dynamiek. Een wereld waarin mensen soms vastlopen en zelf niet in staat zijn om hun Innerqi terug te vinden. In het werk, waar eilandjescultuur, digitalisering en werkdruk toenemen dreigen mensen overbelast te raken. In het ergste overtollig worden. Aandacht of een steuntje in de rug wordt door werkgevers niet altijd geboden; zij bewegen immers mee in dezelfde dynamiek. Managers lopen vast, doordat het team niet de prestaties levert die gevraagd worden. Maar in hoeverre doen zij dit zelf nog? Maar ook in privésituatie lopen mensen vast. Raakt men elkaar en zichzelf kwijt door miscommunicatie, weinig tijd voor reflectie en toenemende druk op werk-privébalans.

Wij zien…
Een wereld waarin voor elk probleem 1001 oplossingen zijn en waar iedereen elke dag nieuwe keuzes kan maken. Waar 24/7 via ons telefoon- en computerscherm prikkels op ons af komen. Waar keuzestress op de loer ligt, waardoor in het slechtste geval helemaal geen keuze wordt gemaakt.

Wij zien…
Een digitale samenleving. Waar een kopje koffie met de buurvrouw plaats maakt voor een ellenlange WhatsApp. Waar we de hele dag gevoed worden met digitale informatie. Waar waardevolle arbeidskrachten worden vervangen door een chatbot en waar menselijk contact wordt vervangen door een beeldscherm.

Wij zien…
Een maatschappij waarin ‘een leven lang leren’ de norm is geworden. Om bij te blijven in het werk, maar ook om persoonlijk te groeien. Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van het leven, maar ook om een groeiend bewustzijn te voeden.

Temidden van deze ontwikkelingen zien wij mensen die overlopen van frustraties en zich onbegrepen voelen. Zich niet gewaardeerd voelen, boos, verdrietig en soms zelfs machteloos. Zich steeds vaker de vraag stellen ‘wie ben ik nu eigenlijk’ en hun zelfvertrouwen en geloof in zichzelf kwijt raken. De aandacht en focus op hun persoonlijke doelen en dromen verwatert langzaam en ze dobberen steeds meer mee in de waan van de dag zonder zicht te hebben op hun persoonlijke doelen. Zonde. Want iedereen verdient het om zichzelf sterk te voelen, grenzen aan te geven, meningen uit te durven spreken en balans en verbondenheid te ervaren.

Bij InnerQi willen wij de mensen die vastgelopen weer richting geven. Zodat ze weer vooruit kunnen. We willen ze niet duwen, maar juist inspireren en hen handvatten aanreiken zodat ze zélf in hun innerlijke kracht gaan staan. Want dan kunnen ze de regie over hun eigen leven terugpakken en bewuste keuzes, waar zij gelukkig van worden.

Curriculum Vitae Ferdinand Aukes

NLP Practitioner

Januari 2002

Academy Vitaliteit Kunde

NLP Master Practitioner

Januari 2003

Academy Vitaliteit Kunde

Master Coach 1 en 2

Januari 2003

Academy Vitaliteit Kunde

Training & Leadership             

Juni 2006

Arcturus België

Buurtbemiddelaar

April 2008

Match-it

TOP training (trainen, opleiden, presenteren)

Januari 2001

Linn Sittard

NLP Trainers training

November 2011

Arcturus Belgie

Hypnosis trainers training

Oktober 2014

NLP Academie

Testimonials

“Ik heb Ferdinand Aukes gevraagd een kernachtige workshop te geven waardoor managers inzicht kregen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ferdinand heeft aan een half woord genoeg en weet mensen in positieve zin een spiegel voor te houden, zodat ze zelf met “de oplossingsrichting” kunnen komen. Een goede trainer die aanzet geeft tot duurzame resultaten, welke ik zeker wil aanbevelen! (Directeur Coachingbureau)

“Werken met Ferdinand Aukes en zijn paarden betekent jezelf beter leren kennen en kansen zien voor verandering. Zijn aanpak is o.a. geschikt voor teams waarin mensen vergeten zijn wie ze werkelijk zijn en naar elkaar de schijn ophouden. Doordat iedereen zijn eigen kracht weer vindt en leert te gebruiken wordt je weer een sterk team.” (Eigenaar Consultancy Bureau)

“Ik ken Ferdinand al jaren als een creatieve, gedreven en betrokken coach en trainer. Ik ben er van overtuigd dat iedere professional er baat bij heeft zo af en toe uit de comfort zone getrokken te worden om frisse inzichten op te doen en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Als je er van houdt dat dit op een heel persoonlijke en gedreven manier gebeurt, met naast een goede theoretische basis ook de nodige humor en relativeringsvermogen, dan moet je bij Ferdinand Aukes zijn. Een aanpak waar je thuis aan de keukentafel met genoegen nog even over napraat! (Directeur/eigenaar Architecten Bureau)

Heb je vragen of wil je een Gratis NLP Experience?

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book