Welke NLP opleiding kiezen?

Welke NLP-opleiding kiezen, drie eenvoudige stappen

Welke nlp opleiding moet ik kiezen Ferdinand? Wordt mij vaak gevraagd. Dan stel ik graag een wedervraag;

Wat wil je leren en waarvoor wil je het gebruiken?

Stap 1: waarvoor wil je het gebruiken? :

  • Voor werk om makkelijker een gesprek aan te gaan en beter aan te sluiten bij de ander
  • Gesprekken sturen en leiden, de juiste vragen kunnen stellen om inhoudelijk de verdieping in te kunnen gaan.
  • Het voorgaande inclusief mijzelf beter leren begrijpen in de keuzes die ik maak, waar ik tegen aanloop en waar ik richting kan gaan geven aan mijn leven. En basis coachvaardigheden aanleren.

Stap 2: Hoeveel tijd en geld wil je investeren?

  1. Weinig tijd en ben met de basis al tevreden
  2. Ik wil een goede opleiding waar ik veel technieken aangeleerd krijg. Tijdsinvestering moet efficiënt en rendabel zijn in het kader van mijn werk.
  3. Ik wil mezelf leren kennen en technieken aangeleerd krijgen om het maximale uit mezelf te halen.

Stap 3: Maak kennis met de opleiders.

  • Het is altijd goed om te weten wie je trainer is. Jij wil je goed voelen bij iemand. En het is prettig als de trainer je inspireert. Waar je graag naar luistert. Daarom is het altijd verstandig om eerst kennis te maken met de trainer. Dit kan zowel in een persoonlijk gesprek als via een informatieavond. Waar we al iets vertellen over wat je te wachten staat.

Binnen InnerQi bieden we vier mogelijkheden aan, maar welke NLP opleiding kun je kiezen?

De NLP Meesterschap in communicatie

Deze korte opleiding van vier dagen leert je de basisbeginselen van NLP. Hoe we de informatie die zich in onze buitenwereld afspeelt in onze binnenwereld verwerken. Dit doen we onder andere met ons brein. Vandaar de N van Neuro. Hoe komt informatie binnen, hoe verwerken we die? En welke informatie filteren we weg. Wat zien, horen, voelen, ruiken en proeven we en hoe slaan we dat op in ons brein. Welk beeld vormen we daardoor en welk, oordeel/mening koppelen we hieraan. Je leert in deze NLP Meesterschap in communicatie ook hoe we wat we van binnen voelen en denken weer om te zetten naar taal die beter aansluit bij je omgeving. Veelal begrijpen anderen je niet altijd. Maar door de tools die je hier leert weet je wat de ander nodig heeft om jou beter te begrijpen. Lekker toch? Dan zullen ze jou eindelijk snappen wat jij bedoelt.

Daarnaast leer je de kracht van non-verbale communicatie en hoe je de non-verbale signalen kunt versterken waardoor je meer zelfvertrouwen uitstraalt. Ook gaan we aan de slag met het optimaal afstemmen op de ander, waardoor je de ander gemakkelijker laat aansluiten op jouw ideeën en andersom. Want hoe fijn is het dat je optimaal op iemand af kan stemmen waardoor jullie elkaar beter leren begrijpen? Welke NLP opleiding kan ik nog meer doen?

De NLP Fundamentals

Deze opleiding bieden we sinds een jaar aan en is nu al een succes. Tijdens deze opleiding leer je alles van de NLP Meesterschap in communicatie en vele vraagtechnieken. Allereerst gaan we aan de slag met informatie in te delen naar belangrijkheid en in naar formaat. Dat wil zeggen, sommige van ons zijn heel erg van de details en kunnen het over de kleinste dingen hebben die voor hen belangrijk zijn. Bijvoorbeeld hoe alles tot in detail uitgewerkt moet worden. Terwijl anderen meer globale denkers zijn en die details maar geneuzel vinden. Zijn denken in grote stappen en grootse doelen. Dit onderscheid zul je terug horen in taal. Met deze techniek leer je mensen bewust te maken dat het geheel van globaal en detail belangrijk zijn. En jij krijgt hier controle over.

Een ander aspect wat je leert tijdens de fundamentals is het realiseren van je doelen met het Outcome model. Dit model kun je niet voor jezelf toepassen maar is een fantastisch model wat je ook in vele gesprekken op het werk, met je collega’s, met je klanten en ook met je medewerkers kunt voeren. Maar ook privé biedt dit model uitkomst.

Een ander model is het Meta model, een uitvraagtechniek die ingaat op de weglatingen, vervormingen en generalisaties in taal. Dagelijks verwoorden we innerlijke gedachten naar de ander. Hierin zijn we nooit compleet. We doen aannames dat de ander ons begrijpt. Echter in communicatie schuurt het altijd. Jouw model van de wereld is anders dan de mijne. Ieder heeft zijn eigen perspectief op de werkelijkheid. We noemen dit perceptie. Dit metamodel leert je op de weglatingen in taal in te gaan. Zo ook op de vervormingen en de generalisaties. 

Fijn welke NLP opleiding is er dan nog meer?

De NLP Practitioner

Dit is de meest complete basisopleiding van NLP. Alles wat hierboven beschreven is in de practitioner verwerkt. Daarnaast krijg je technieken en interventies aangereikt die je helpen om gevoelens en gedachten te analyseren en er een andere betekenis aan te geven. Vaak krijg ik te horen dat men onzeker is over zichzelf, weinig zelfvertrouwen heeft en men zich niet altijd durft uit te spreken. We gaan daarom op zoek naar je triggers die je weerhouden om dat te doen wat je graag zou willen doen. Je leert methodieken om jezelf te motiveren, te inspireren en om met voldoende zelfvertrouwen je leven sturing te geven. Deze methodieken kun je voor jezelf gebruiken maar ook bij anderen. We gaan dus op zoek naar onbewuste processen waar je op een andere manier naar leert kijken en te transformeren naar kansen in je leven. Jij wordt leider van jouw leven.

De NLP Master Practitioner

De NLP Master Practitioner kun je pas volgen als je de Practitioner met goed gevolg hebt doorlopen. We gaan tijdens de Master Practitioner in op onze overtuigingen, onze identiteit en onze (levens) missie. Wie ben je als persoon, wat geloof je en waar sta je voor. Het leven krijgt een diepere betekenis in de meest brede zin van het woord.

Je leert de processen van ons brein te begrijpen. De een is proactief de ander reactief, de ene is mens gericht weer een ander meer proces gericht of zelfs gericht op informatie of op dingen of op plaatsen.  En zo zijn er nog vele manieren hoe ons brein werkt en waardoor we soms dingen laten en soms bepaalde situaties wel aangaan.

We leren van anderen. Binnen NLP heet dit modelleren. Leren van een model. Model leren. Nee geen model zoals in de beauty industrie, maar anderen staan model waarin ze succesvol zijn. Bijvoorbeeld in gesprekstechnieken, of in verkoop of in leidinggeven of in presenteren. Zo kunnen we voor iedere kwaliteit leren van iemand die voor ons model staat.

Successen zijn daardoor sneller te integreren in ons als persoon. We hebben ook onze ouders ooit nagedaan in het leren lopen maar denk ook maar aan kindjes die doen alsof ze helpen met stofzuigen of poetsen. Kinderen zijn excellente modelleerders. Zij observeren tot in detail hoe de ouder dit doet en gebruikt veelal dezelfde gebaren en houdingen. Binnen NLP gebruiken we dit als een nuttige tool

En zo is er in de NLP Master Practitioner nog veel meer te leren die jouw leven tot een succes zal maken.

Weet jij al welke NLP opleiding  je gaat volgen? Of maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis intake

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Situationeel leiderschap

Leidinggeven met precisie: Ontdek de geheimen van situationeel leiderschap en verbeter de teamprestaties”. Wil jij je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Wil je de teamprestaties verbeteren en meer succes boeken? Zoek dan niet verder! In dit dynamische en inzichtelijke artikel duiken we in de wereld van situationeel leiderschap en onthullen we de geheimen van

Lees verder »

Artikel INZICHT – Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie

Artikel INZICHT: Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie Al (er)kennen en gebruiken we de kracht van non-verbale communicatie binnen NLP, voor trainer Ferdinand Aukes mogen we daar nog veel meer aandacht aan geven. In combinatie met paardencoaching bijvoorbeeld. Het grote voordeel? Het maakt lichaamstaal en het onbewuste heel snel helder….  Lees de rest van dit

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book