zelfvertrouwen krijgen ga verder dan doelen stellen

Meer zelfvertrouwen krijgen en benieuwd hoe je dat kunt aanpakken? Er bestaan verschillende strategieën, waaronder die van verder gaan dan doelen stellen. Een doel stellen is immers niet zo moeilijk. De kunst zit ‘m in het behalen van die doelen.

Je kunt effectief werken aan zelfvertrouwen krijgen door goed te leren hoe je doelen stelt. En hoe je die behaalt. Iedere keer dat je een doel stelt en dat behaalt win je aan zelfvertrouwen. Wij gebruiken technieken uit de topsport om je dat aan te leren. Dat betekent dat je verder kunt gaan dan zomaar het stellen van doelen, om op die manier effectief meer zelfvertrouwen te krijgen.

Een doel stellen kan iedereen

Een doel stellen kan iedereen, dat is immers niet zo moeilijk. Stel je bijvoorbeeld als doel om vanaf volgende week iedere dag minimaal een half uur te gaan hardlopen. Eenmaal gesteld kun je verder met waar je mee bezig was. Er zal uit zichzelf helemaal niets gaan gebeuren, maar het doel heb je in ieder geval gesteld. Dat je het doel waarschijnlijk niet zal bereiken is een tweede.

Om meer zelfvertrouwen te krijgen is het belangrijk doelen te stellen die je daadwerkelijk kunt behalen. Maar die aan de andere kant wel voldoende uitdagend zijn. Het gaat om motivatie en wat je nodig hebt om de doelen te bereiken. Om het concreet vormgeven van je doelen, waarbij je jouw waarden, talenten en inspiratiebronnen zal ontdekken.

Technieken uit de topsport

Doelen stellen kom je overal tegen en kun je overal voor gebruiken. Nergens is het echter zo belangrijk als in de topsport. Daarom gebruiken we technieken uit die topsport. Zoals je tijdens een opleiding tot paardencoach (https://innerqi.nl/blog/opleiding-paardencoach-4-voorwaarden-voor-succes/) aan belangrijke voorwaarden voor succes dient te voldoen, zo is dat ook niet anders op het moment dat je beter doelen wilt stellen.

Zelfvertrouwen krijgen?

We maken gebruik van visualisatietechnieken, de kracht van positief taalgebruik en bijvoorbeeld het sturen van je stemming. Op die manier leer je beter doelen te stellen, zodat je daar de motivatie kunt opbrengen en je meer zelfvertrouwen zal krijgen.

Dromen doen in plaats van doelen dromen

De kunst is om dromen te doen in plaats van doelen te dromen (https://innerqi.nl/van-doelen-dromen-naar-je-dromen-doen/). Wij helpen je op die manier te werken aan meer zelfvertrouwen, dankzij de doelen die je stelt en ook daadwerkelijk bereikt.

Je direct inschrijven of meer informatie ontvangen over de training? Wij helpen je te werken aan je zelfvertrouwen, door middel van doelen die je beter zal stellen en daardoor gemakkelijker zal behalen.

 

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Zelfvertrouwen, InnerQi, lach om jezelf, zelfspot

Zelfvertrouwen superboosten met 21 tips

Zelfvertrouwen superboosten met 21 tips Wil je meer zelfvertrouwen opbouwen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen worstelen met twijfel en angst, maar er zijn manieren om je zelfvertrouwen te vergroten. Hier zijn 21 tips om je te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en meer kansen te grijpen.  Accepteer jezelf zoals je bent. Een

Lees verder »

Vergelijk jij jezelf vaak met anderen?

Kunnen anderen alles beter? Vergelijk jij jezelf vaak met anderen? Een tip om je zelfvertrouwen te versterken en onzekerheid los te laten. vlog 3 vergelijk jij jezelf altijd met anderen? Realiseer meer zelfvertrouwen from Ferdinand Aukes InnerQi on Vimeo.

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book