NLP Practitioner: ontdek dat je helemaal niet zielig bent

Ontdek dat je helemaal niet zielig bent

Een ronde langs psychologen en andere therapeuten kan je gemakkelijk tot een andere overtuiging brengen. Maar zielig, dat ben je helemaal niet. Het hoeft niet aan jou te liggen dat je ondanks de verschillende behandelingen nog niet verder bent gekomen met jouw probleem.

Om een probleem op te lossen zijn er een paar dingen nodig. De behandeling dient effectief te zijn. Nog belangrijker is het dat de behandeling of werkwijze aansluit op de daadwerkelijke oorzaak van het probleem. Zoals de sleutel van je huis bij de buren ook niet past leidt de verkeerde behandeling of aanpak nooit tot de oplossing van jouw probleem.

De opleiding NLP Practitioner kiest een totaal andere insteek en is daarmee goed geschikt voor de ‘problemen’ waar psychologen en therapeuten geen raad mee lijken te weten. Niet omdat ze je niet zouden kunnen helpen, maar omdat ze vanuit hun achtergrond automatisch een verkeerde insteek kiezen.

Jouw probleem lijkt onoplosbaar

We spreken regelmatig mensen met een ‘probleem’ dat onoplosbaar zou zijn. Ze zijn langs geweest bij verschillende psychologen en therapeuten, maar hebben de oplossing nooit gevonden. Tal van behandelingen verder lukt het ze nog altijd niet om er vanaf te komen.

Het probleem daarmee? Langzaamaan raken mensen ervan overtuigd dat het misschien toch aan henzelf ligt. Terwijl de NLP Practitioner opleiding laat zien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. De insteek en aanpak zouden alleen heel anders moeten zijn.

nlp practitioner

Benadering als slachtoffer

Psychologen en therapeuten hebben vanuit hun achtergrond en opleiding meegekregen dat ze iedereen moeten benaderen als slachtoffer. Dat valt ze daardoor moeilijk kwalijk te nemen. Toch draagt het niet bij aan de oplossing van de problemen die je mogelijk ervaart.

Zij gaan er vanuit de basis al vanuit dat je ‘zielig’ bent, om je op die manier te helpen met het probleem dat je ervaart. Ze sluiten daarmee meteen een andere belangrijke richting af. Ze gaan voorbij aan de mogelijkheid om jou in je kracht te zetten en zelf verandering aan te brengen in de situatie.

NLP Practitioner: zelf verandering aanbrengen

Tijdens de opleiding NLP Practitioner zetten we jou in je kracht om zelf veranderingen aan te brengen. Je krijgt meer inzicht in wat er speelt en waarom je je op een bepaalde manier voelt. Niet vanuit de benadering dat je zielig bent of met een probleem worstelt, maar vanuit een uitdaging.

Ontdek de NLP Practitioner opleiding als de ideale uitweg voor het probleem dat je ervaart of dat anderen je aanpraten. Zodat je daar eindelijk effectief mee aan de slag kunt om er wat aan te doen.

8x ontdekken tijdens de opleiding NLP Practitioner

Benieuwd wat je kunt verwachten van een NLP Practitioner opleiding? We zetten 8 inzichten voor je op een rij die je zal ontdekken:

 • Jouw 5 zintuigen en hoe je die gebruikt

  We hebben 5 zintuigen, namelijk voor zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Tijdens de opleiding zet je jouw zintuigen op scherp, zodat je alle input daarvan goed verwerkt en gebruikt om de wereld om je heen beter te doorgronden.

 • Hoe je echt contact met iemand krijgt

  Contact maak je door zowel verbaal als non-verbaal te communiceren. Wat is een ‘klik’ met iemand eigenlijk en hoe zorg je ervoor dat je die vaker ervaart? Dat is wat je leert tijdens de opleiding, voor een wereld vol harmonie en vertrouwen.

 • Over doelen en verlangens

  We leren je over plannen maken en te kiezen voor een doelgerichte aanpak. Zet je wensen en verlangens op een rij en ontdek hoe die verbonden zijn aan je doelen. Tips om je interne en externe handelingen te plannen voor het gewenste resultaat.

 • De kracht van effectieve taal

  Leer gesprekken te ordenen en te horen wat er daadwerkelijk gezegd wordt. Tijdens de opleiding NLP Practitioner ontdek je de diepere lagen van taal, waardoor je ook op kunt vangen wat de ander of jij mogelijk achterwege laat.

 • Onbewuste processen in je brein

  Herken de processen die jouw gedrag aansturen, vanuit je onbewuste brein. Krijg grip op hoe je over dingen denkt en welke emoties je voelt. De ideale basis om de oorzaak voor veranderingsprocessen te leren kennen.

 • De kracht van jouw stemming

  Stap van een vrolijke stemming over in een serieuze of haal jezelf uit de put door een knop om te zetten. Beïnvloed het gedrag en de stemming van anderen, door zelf de weg in te slaan die je graag bewandelt.

 • Hoe je zelf conflicten oplost

  Krijg meer inzichten in conflicten. In hoe ze ontstaan, wat je er aan kunt hebben en hoe je ze in de kiem smoort of netjes oplost. Over de ene en de andere stem van binnen, net als conflicten met anderen.

 • Hoe je onafhankelijk wordt van tijd

  Voorkom dat je geleefd wordt door de klok die altijd maar door tikt. Zorg er in plaats daarvan voor dat je onafhankelijk wordt in je gedrag, waardoor je dankzij de opleiding NLP Practitioner meteen veel meer rust zal ervaren.

Waardevolle inzichten

Je kiest met de opleiding NLP Practitioner voor waardevolle inzichten in je eigen gedrag en in dat van anderen. Ontdek dat je niet zielig bent en dat je zelf kunt veranderen, mits je werkt op basis van de juiste insteek. Wij zorgen ervoor dat je in je kracht komt te staan, om het roer eindelijk succesvol om te kunnen gooien. Ja ik schrijf me in voor een gratis proefles.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Erna maakt haar droom waar na NLP

Ontdek hoe Erna haar droom realiseerde met NLP

Met NLP je droom waarmaken, meer zelfvertrouwen krijgen, grip krijgen op je emoties en effectiever communiceren met je omgeving. Hoe mooi is dat! Dat NLP een hele effectieve methode is om je persoonlijke ontwikkeling te boosten mogen wij continu ervaren. Wij hebben in de loop der jaren zoveel succes- en geluksverhalen gehoord van onze cursisten.

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book