Zakelijke groei door de hand te schudden: 4 praktische netwerktips

Zakelijke groei bereiken, maar weet je niet goed hoe je dat het best kunt aanpakken? Het is de kunst om zoveel mogelijk handen te schudden. Offline en online, want die werelden gaan uitstekend hand in hand. Mits je het goed aanpakt natuurlijk, daarom een paar handige tips:

  • Laat je gezien online en offline zien
  • Stel anderen oprechte vragen
  • Geef iets weg of terug
  • Begin een blog of een ‘tribe’

Wordt gezien; online en offline

Zorg ervoor dat je zo goed mogelijk zichtbaar bent, zowel online als offline. Offline doe je dat door aanwezig te zijn bij borrels, op beurzen en tijdens andere evenementen. Zorg ervoor dat je de juiste mensen even de hand schud, waarmee je ze herinnert dat jij er bent.

Tip: maak vooraf een lijstje met mensen die je verwacht en die je graag wilt spreken. En gebruik de volgende tip om met ze in gesprek te raken, zodat je een goede indruk op ze kunt maken.

Stel anderen oprechte vragen

Small talk is de smeerolie van een goede borrel, maar nog beter werkt het om anderen oprechte vragen te stellen. Het liefst open vragen, waarmee je de ander uitnodigt om te vertellen over zijn of haar werk. En zoek in de antwoorden die de ander geeft naar mogelijkheden om meer open vragen te stellen. Over ‘hoe’ iemand dat deed, ‘waarom’ hij of zij daarvoor koos en ‘waar’ hij of zij tegenwoordig vooral mee bezig is.

Zolang de ander aan het woord is heb je een goede kans dat zijn of haar beoordeling van jou een stuk positiever wordt. De ideale manier om je gezicht te laten zien en effectief te netwerken, waarbij je bovendien leuke dingen over de ander te weten kunt komen. De ideale mix voor zakelijke groei, waar je meteen profijt van hebt.

Geef iets weg of terug

En slaag je er door middel van een groter netwerk in om zakelijke groei te realiseren? Dankzij nieuwe contacten die je opdoet, een mooie kans tot acquisitie of zelfs een nieuwe opdracht? In dat geval is het een goed idee om iets terug te doen naar de ander. Geef een gratis advies, maak een uurtje tijd vrij voor de ander of schrijf een waardevol blogartikel en deel dat online.

Tip: nog geen tijd om iets ‘terug’ te geven? Begin met weggeven, en profiteer van wederkerigheid naar anderen.

Begin een blog of een ‘tribe’

Vind je het lastig om offline te netwerken en voldoende handen te schudden, maar wil je wel graag zakelijke groei realiseren? Begin dan een blog of een ‘tribe’, door jouw passie te delen met anderen. Vertel ze over wat jou fascineert en de kans is groot dat je meer gelijkgestemden zal ontmoeten. Zodat je zakelijke groei kunt realiseren, zonder dat je daar de deur voor uit hoeft.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Ben jij een controlfreak? 7 tips om los te laten

Ben jij een controlfreak  7 tips om los te laten. Als je een controlfreak bent kan het best zo zijn dat je regelmatig op je teentjes loopt. En de grens van je kunnen is bereikt. Althans dat denk je. Een control freak zorgt er namelijk voor dat alles geregeld is en aan alles is gedacht.

Lees verder »
Salsa inspiratie

Inspiratie met Salsa

Let’s swing and do the Salsa voor inspiratie Waar anderen dit weekend naar Het Formule 1 zaten te kijken hoe Max Verstappen het deed, daar zaten wij heerlijk op het terras in Wijk bij Duurstede genietend van Blues in Wijk. Onder het genot van een biertje en wijntje met kennissen en vrienden op het terras

Lees verder »
liever assertiever

Ben jij liever assertiever? 7 praktische tips

Word je liever assertiever? Zijn andere mensen assertiever dan dat jij bent? Vraag jij je weleens af, hoe word ik assertiever? En is assertiviteit aan te leren? Zomaar een aantal vragen die jij wellicht hebt over assertiviteit. En om maar met het goede nieuws te beginnen: jij kunt ook assertiever worden, ondanks dat je misschien

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book