Meer sympathie dankzij NLP in het bedrijf: neem dezelfde houding aan

Meer sympathie opwekken bij de ander, om beter samen te kunnen werken? Dat is mogelijk op basis van dezelfde houding aannemen. Om je beter bewust te worden van de onderlinge communicatie en de manier waarop de ander op je reageert. Zodat je met jouw acties kunt voorspellen welke reactie van de ander er zal volgen. Een prettig idee, om de samenwerking te verbeteren en samen betere resultaten te bereiken.

Het bewuste en onbewuste niveau

Om meer sympathie op te wekken op basis van NLP in het bedrijf is het verstandig om in het bewuste en onbewuste denkniveau te duiken. Op bewust niveau houden we ons bezig met wát de ander zegt. Op onbewust niveau gaat het om hóe de ander dat zegt. Of hoe die ander luistert.

We nemen onbewust veel meer waar dan waar we ons bewust van worden. Het is daarom bijvoorbeeld de moeite waard om dezelfde houding aan te nemen als iemand anders. Op die manier lukt het om meer sympathie op te wekken, zonder dat de ander zich daar bewust van hoeft te zijn.

Op de volgende pagina vertel ik meer over wa

t NLP is.

Dezelfde houding als de ander

Een bekende techniek om meer sympathie op te wekken is het aannemen van dezelfde houding. Staat de ander met de armen over elkaar? Doe dat dan ook. En houd een hand onder je hoofd als de ander dat ook doet. Doe dit zoveel mogelijk subtiel, door na 15 – 30 seconden dezelfde houding aan te nemen.

Tip: checken of de ander je sympathiek vindt? Wijzig je houding en houd in de gaten of de ander dat nadoet. Als hij of zij je sympathiek vindt zal dat het geval zijn.

Meer sympathie voor een betere samenwerking

Je wekt eenvoudig meer sympathie op door dezelfde houding aan te nemen. Vervolgens is de kans groot dat de ander meer geneigd zal zijn om met je samen te werken. We werken liever samen met mensen die we sympathiek vinden, dan met anderen waarmee we het niet zo goed kunnen vinden. Het is op die manier de moeite waard om op onbewust niveau te werken aan de smeerolie van een samenwerking.

Cursus NLP in het bedrijf

Benieuwd naar de mogelijkheden om beter samen te werken op basis van onbewuste sympathie? En meer weten over de andere voordelen van goede communicatie? We zorgen er tijdens de cursus NLP in het bedrijf voor dat je je bewust kunt worden van de onderlinge communicatie en de effecten daarvan. Dezelfde houding is daar één van.

Om die communicatie te verbeteren en daar binnen het team of in externe relaties je voordeel mee te doen. In de beide gevallen heel interessant, om de kans op een succesvolle samenwerking verder te verbeteren. En heb je vragen? Neem contact op, dan vertellen we je er graag meer over.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Erna maakt haar droom waar na NLP

Ontdek hoe Erna haar droom realiseerde met NLP

Met NLP je droom waarmaken, meer zelfvertrouwen krijgen, grip krijgen op je emoties en effectiever communiceren met je omgeving. Hoe mooi is dat! Dat NLP een hele effectieve methode is om je persoonlijke ontwikkeling te boosten mogen wij continu ervaren. Wij hebben in de loop der jaren zoveel succes- en geluksverhalen gehoord van onze cursisten.

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book