Groeien in NLP conflicthantering: 3 tips om daar beter mee om te gaan

Groeien in NLP conflicthantering: 3 tips om daar beter mee om te gaan

NLP conflicthantering helpt je beter om te gaan met (zakelijke) conflicten. Door die aan te gaan en goed op te lossen. Want het is een groot misverstand dat je de conflicten maar beter uit de weg kunt gaan. Dat die conflicten ontstaan is namelijk prima, op die manier ontstaat er wrijving en dat is vervolgens de basis voor glans. Door groei uit lastige situaties, waar je samen goed uitkomt. Mits je gebruik maakt van een aantal handige tips.

Buig mee en geef toe

Buig bijvoorbeeld (een beetje) mee met de ander. Als een kleine geste, waarmee je voorkomt dat jullie meteen recht tegenover elkaar komen te staan. Laat de ander zijn of haar verhaal doen. En geef toe op welke punten je zelf mogelijk fout zit. Of hoe je de eerste keer verkeerd reageerde.

Je klaart op die manier de lucht, nog voordat er een probleem ontstaat. Het lost het conflict nog niet op, maar je creëert wel een goede basis om het er met elkaar over te kunnen hebben.

Word niet boos en onderhandel

Voorkom dat je boos wordt, ook al is de ander wel boos op jou. Houd er rekening mee dat het een logische reactie is om ook boos te worden, maar dat je daar niets mee oplost. Zorg er in plaats daarvan voor dat je goed naar de ander luistert. Om na te gaan waar de precieze pijn zit, zodat je daar slim over kunt onderhandelen. Een belangrijke les tijdens NLP conflicthantering, waarmee je werkt in de richting van een oplossing, in plaats van dat je net zo boos op de ander wordt als de ander op jou.

Speel de bal in plaats van de man

Houd er tenslotte rekening mee dat het altijd belangrijk is om de bal te blijven spelen, in plaats van de man. Richt je pijlen op de situatie die er is ontstaan en wat er fout gaat. In plaats van op de karaktereigenschappen of instelling van de ander, die fout zou ‘zijn’. Iets ‘gaat’ mis in plaats van dat het mis ‘is’. Door op de bal te blijven spelen in plaats van de man hoef je de ander niet persoonlijk aan te vallen. Waardoor de kans veel groter is dat jullie er samen goed uit zullen komen.

Aan de slag: een cursus NLP conflicthantering

Aan de slag met meer handige tips om conflicten op de juiste manier aan te gaan en daarmee zowel zelf als met de organisatie te kunnen groeien? Meld je dan aan voor de cursus NLP conflicthantering. En wil je daar liever eerst meer over weten? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de inhoud en wat je daar vooral zelf aan hebt.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

mismatcher in je team

Hoe ga je om met een ‘mismatcher’ in je team?

Ben jij een mismatcher net als Omtzigt? Of heb je een ‘Pieter’ in je team? Er is momenteel veel ophef rondom Pieter Omtzigt. In de Tweede Kamer is het geen populaire politicus en hij wordt bepaald niet als oogappeltje van het kabinet gezien. Nee, Pieter is een echte mismatcher. Een mismatcher? Wat is dat? Het

Lees verder »

Klap jij ook wel eens dicht tijdens een gesprek?

Heb jij een vlotte babbel? Of knoop je niet zo makkelijk een gesprek aan? Hoe dan ook, het kan iedereen zo af en toe overkomen: je klapt dicht en staat met je mond vol tanden. Wat de oorzaak hier ook van is. Zo ook Pieter. Hij is accountmanager en bezoekt dagelijks klanten. Iemand die al jaren

Lees verder »
grens

Iemand gaat over mijn grens: wat nu?

Hallo, goedemorgen! Jij gaat óók over grenzen. ‘Pardon?’ Ja, we gaan allemaal over de grens van een ander zónder dit door te hebben. En ja, er wordt ook over jóuw grenzen gegaan. Dat proces begint al op jonge leeftijd. Wellicht herken je het in je omgeving. Leuk, zo’n baby’tje dat lief ligt te zijn. Je

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top