Groeien in NLP conflicthantering: 3 tips om daar beter mee om te gaan

NLP conflicthantering helpt je beter om te gaan met (zakelijke) conflicten. Door die aan te gaan en goed op te lossen. Want het is een groot misverstand dat je de conflicten maar beter uit de weg kunt gaan. Dat die conflicten ontstaan is namelijk prima, op die manier ontstaat er wrijving en dat is vervolgens de basis voor glans. Door groei uit lastige situaties, waar je samen goed uitkomt. Mits je gebruik maakt van een aantal handige tips.

Buig mee en geef toe

Buig bijvoorbeeld (een beetje) mee met de ander. Als een kleine geste, waarmee je voorkomt dat jullie meteen recht tegenover elkaar komen te staan. Laat de ander zijn of haar verhaal doen. En geef toe op welke punten je zelf mogelijk fout zit. Of hoe je de eerste keer verkeerd reageerde.

Je klaart op die manier de lucht, nog voordat er een probleem ontstaat. Het lost het conflict nog niet op, maar je creëert wel een goede basis om het er met elkaar over te kunnen hebben.

Word niet boos en onderhandel

Voorkom dat je boos wordt, ook al is de ander wel boos op jou. Houd er rekening mee dat het een logische reactie is om ook boos te worden, maar dat je daar niets mee oplost. Zorg er in plaats daarvan voor dat je goed naar de ander luistert. Om na te gaan waar de precieze pijn zit, zodat je daar slim over kunt onderhandelen. Een belangrijke les tijdens NLP conflicthantering, waarmee je werkt in de richting van een oplossing, in plaats van dat je net zo boos op de ander wordt als de ander op jou.

Speel de bal in plaats van de man

Houd er tenslotte rekening mee dat het altijd belangrijk is om de bal te blijven spelen, in plaats van de man. Richt je pijlen op de situatie die er is ontstaan en wat er fout gaat. In plaats van op de karaktereigenschappen of instelling van de ander, die fout zou ‘zijn’. Iets ‘gaat’ mis in plaats van dat het mis ‘is’. Door op de bal te blijven spelen in plaats van de man hoef je de ander niet persoonlijk aan te vallen. Waardoor de kans veel groter is dat jullie er samen goed uit zullen komen.

Aan de slag: een cursus NLP conflicthantering

Aan de slag met meer handige tips om conflicten op de juiste manier aan te gaan en daarmee zowel zelf als met de organisatie te kunnen groeien? Meld je dan aan voor de cursus NLP conflicthantering. En wil je daar liever eerst meer over weten? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de inhoud en wat je daar vooral zelf aan hebt.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

weerbaarheid, angst

5 essentiële stappen om je weerbaarheid te vergroten

Jouw weerbaarheid vergroten? Veerkracht betekent niet dat je een doetje bent, maar dat je op een gezonde manier voor jezelf opkomt en je eigen behoeften begrijpt. Het gaat erom dat je het vertrouwen hebt om je duidelijk uit te drukken en ervoor te zorgen dat je rechten worden gerespecteerd. Stressfactoren In onze huidige wereld is

Lees verder »
https://innerqi.nl/wat-is-non-verbale-communicatie-en-hoe-kun-je-dit-toepassen-als-leidinggevende

Hoe je als leider non-verbale communicatie toepast

Non-verbale communicatie, zoals gebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal, is een belangrijk onderdeel van effectief leidinggeven. Door non-verbale communicatie te gebruiken kunnen managers en leidinggevenden hun boodschap duidelijker overbrengen, de atmosfeer verbeteren en beter contact maken met hun teamleden. In dit artikel lees je tips voor het toepassen van non-verbale communicatie als leidinggevende. Communiceren doen we altijd.

Lees verder »
welke NLP opleiding kiezen

Welke NLP opleiding kiezen?

Welke NLP-opleiding kiezen, drie eenvoudige stappen Welke nlp opleiding kiezen Ferdinand? Wordt mij vaak gevraagd. Dan stel ik graag een wedervraag; Wat wil je leren en waarvoor wil je het gebruiken? Stap 1: waarvoor wil je het gebruiken? : Voor werk om makkelijker een gesprek aan te gaan en beter aan te sluiten bij de

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book