Groeien in NLP conflicthantering: 3 tips om daar beter mee om te gaan

NLP conflicthantering helpt je beter om te gaan met (zakelijke) conflicten. Door die aan te gaan en goed op te lossen. Want het is een groot misverstand dat je de conflicten maar beter uit de weg kunt gaan. Dat die conflicten ontstaan is namelijk prima, op die manier ontstaat er wrijving en dat is vervolgens de basis voor glans. Door groei uit lastige situaties, waar je samen goed uitkomt. Mits je gebruik maakt van een aantal handige tips.

Buig mee en geef toe

Buig bijvoorbeeld (een beetje) mee met de ander. Als een kleine geste, waarmee je voorkomt dat jullie meteen recht tegenover elkaar komen te staan. Laat de ander zijn of haar verhaal doen. En geef toe op welke punten je zelf mogelijk fout zit. Of hoe je de eerste keer verkeerd reageerde.

Je klaart op die manier de lucht, nog voordat er een probleem ontstaat. Het lost het conflict nog niet op, maar je creëert wel een goede basis om het er met elkaar over te kunnen hebben.

Word niet boos en onderhandel

Voorkom dat je boos wordt, ook al is de ander wel boos op jou. Houd er rekening mee dat het een logische reactie is om ook boos te worden, maar dat je daar niets mee oplost. Zorg er in plaats daarvan voor dat je goed naar de ander luistert. Om na te gaan waar de precieze pijn zit, zodat je daar slim over kunt onderhandelen. Een belangrijke les tijdens NLP conflicthantering, waarmee je werkt in de richting van een oplossing, in plaats van dat je net zo boos op de ander wordt als de ander op jou.

Speel de bal in plaats van de man

Houd er tenslotte rekening mee dat het altijd belangrijk is om de bal te blijven spelen, in plaats van de man. Richt je pijlen op de situatie die er is ontstaan en wat er fout gaat. In plaats van op de karaktereigenschappen of instelling van de ander, die fout zou ‘zijn’. Iets ‘gaat’ mis in plaats van dat het mis ‘is’. Door op de bal te blijven spelen in plaats van de man hoef je de ander niet persoonlijk aan te vallen. Waardoor de kans veel groter is dat jullie er samen goed uit zullen komen.

Aan de slag: een cursus NLP conflicthantering

Aan de slag met meer handige tips om conflicten op de juiste manier aan te gaan en daarmee zowel zelf als met de organisatie te kunnen groeien? Meld je dan aan voor de cursus NLP conflicthantering. En wil je daar liever eerst meer over weten? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de inhoud en wat je daar vooral zelf aan hebt.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Ben jij een controlfreak? 7 tips om los te laten

Ben jij een controlfreak  7 tips om los te laten. Als je een controlfreak bent kan het best zo zijn dat je regelmatig op je teentjes loopt. En de grens van je kunnen is bereikt. Althans dat denk je. Een control freak zorgt er namelijk voor dat alles geregeld is en aan alles is gedacht.

Lees verder »
Salsa inspiratie

Inspiratie met Salsa

Let’s swing and do the Salsa voor inspiratie Waar anderen dit weekend naar Het Formule 1 zaten te kijken hoe Max Verstappen het deed, daar zaten wij heerlijk op het terras in Wijk bij Duurstede genietend van Blues in Wijk. Onder het genot van een biertje en wijntje met kennissen en vrienden op het terras

Lees verder »
liever assertiever

Ben jij liever assertiever? 7 praktische tips

Word je liever assertiever? Zijn andere mensen assertiever dan dat jij bent? Vraag jij je weleens af, hoe word ik assertiever? En is assertiviteit aan te leren? Zomaar een aantal vragen die jij wellicht hebt over assertiviteit. En om maar met het goede nieuws te beginnen: jij kunt ook assertiever worden, ondanks dat je misschien

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book