In 4 tips af van je frustraties: is het de moeite wel waard? - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.

In 4 tips af van je frustraties: is het de moeite wel waard?

In 4 tips af van je frustraties: is het de moeite wel waard?

Last van frustraties hebben we allemaal wel eens. ‘Ieder huisje heeft z’n kruisje’: een waarheid als een koe. De kunst is om goed om te gaan met die frustraties. Door te voorkomen dat het je overneemt of dat je vanuit boosheid verkeerde keuzes maakt. En hoe je dat aanpakt? Wij zetten 4 handige tips voor je op een rij, afkomstig uit de opleiding NLP Practitioner en alles wat daarmee te maken heeft.

Waarom ben ik gefrustreerd?

Ten eerste, stel je de volgende vraag: “waarom ben ik gefrustreerd?”. Alleen al door daar even bij stil te staan is de kans groot dat je eerste woede afneemt. Want, is het wel de moeite waard om hier boos over te worden? Schiet jij er iets mee op en krijg je daardoor iets voor elkaar?

Wees je bewust van het feit dat er altijd een oplossing is. En dat de frustratie waarschijnlijk in het niet valt bij problemen die anderen hebben. Bijvoorbeeld buiten Nederland, in andere delen van de wereld.

Kom uit je emotie

Neem vervolgens even de tijd. Neem even de tijd om uit je emotie te komen. Zodra je gefrustreerd raakt wordt je gemakkelijk emotioneel. Zoals boos of zelfs agressief. Het is belangrijk om even tot 10 te tellen. Of zelfs nog wat verder door. Reageer niet meteen op wat anderen zeggen die jou frustreren en leg dat waar je mee bezig bent even aan de kant.

Neem de rust om uit de emotie te komen, zodat je weer helder na kunt denken voordat je verder gaat of met een reactie komt. Op die manier voorkom je dat je in je boosheid verkeerde keuzes maakt.

Schrijf je frustraties op

Lukt het niet om de frustratie daarmee op te lossen? Bij grotere frustraties is het verstandig om op te schrijven waar je last van hebt. Door het op te schrijven neem je daar automatisch even de tijd voor. En denk je er over na, door te relativeren. Je dwingt jezelf als het ware om de eerste twee tips bij frustraties op een meer concrete manier toe te passen.

Richt je op een andere gedachte

Zodra je het hebt opgeschreven is de kans groot dat je al wat rustiger kunt nadenken. Tijdens een cursus NLP Practitioner leer je om je gedachten vervolgens op iets anders te richten. Iets positiefs, waarmee je de aandacht even af kunt leiden. En ervoor kunt zorgen dat je in een betere stemming komt. Je kunt de frustratie aan de hand van deze 4 tips de baas, om je daar niet zomaar door van de wijs te laten brengen.

Cursus NLP Practitioner

Interesse in een opleiding NLP Practitioner? Wij zorgen er daarmee voor dat je bijvoorbeeld beter om leert gaan met frustraties. Want die maakt iedereen mee, dus het gaat erom hoe je daar zelf mee omgaat.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

mismatcher in je team

Hoe ga je om met een ‘mismatcher’ in je team?

Ben jij een mismatcher net als Omtzigt? Of heb je een ‘Pieter’ in je team? Er is momenteel veel ophef rondom Pieter Omtzigt. In de Tweede Kamer is het geen populaire politicus en hij wordt bepaald niet als oogappeltje van het kabinet gezien. Nee, Pieter is een echte mismatcher. Een mismatcher? Wat is dat? Het

Lees verder »

Klap jij ook wel eens dicht tijdens een gesprek?

Heb jij een vlotte babbel? Of knoop je niet zo makkelijk een gesprek aan? Hoe dan ook, het kan iedereen zo af en toe overkomen: je klapt dicht en staat met je mond vol tanden. Wat de oorzaak hier ook van is. Zo ook Pieter. Hij is accountmanager en bezoekt dagelijks klanten. Iemand die al jaren

Lees verder »
grens

Iemand gaat over mijn grens: wat nu?

Hallo, goedemorgen! Jij gaat óók over grenzen. ‘Pardon?’ Ja, we gaan allemaal over de grens van een ander zónder dit door te hebben. En ja, er wordt ook over jóuw grenzen gegaan. Dat proces begint al op jonge leeftijd. Wellicht herken je het in je omgeving. Leuk, zo’n baby’tje dat lief ligt te zijn. Je

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top