In 4 tips af van je frustraties: is het de moeite wel waard?

In 4 tips af van je frustraties: is het de moeite wel waard?

Last van frustraties hebben we allemaal wel eens. ‘Ieder huisje heeft z’n kruisje’: een waarheid als een koe. De kunst is om goed om te gaan met die frustraties. Door te voorkomen dat het je overneemt of dat je vanuit boosheid verkeerde keuzes maakt. En hoe je dat aanpakt? Wij zetten 4 handige tips voor je op een rij, afkomstig uit de opleiding NLP Practitioner en alles wat daarmee te maken heeft.

Waarom ben ik gefrustreerd?

Ten eerste, stel je de volgende vraag: “waarom ben ik gefrustreerd?”. Alleen al door daar even bij stil te staan is de kans groot dat je eerste woede afneemt. Want, is het wel de moeite waard om hier boos over te worden? Schiet jij er iets mee op en krijg je daardoor iets voor elkaar?

Wees je bewust van het feit dat er altijd een oplossing is. En dat de frustratie waarschijnlijk in het niet valt bij problemen die anderen hebben. Bijvoorbeeld buiten Nederland, in andere delen van de wereld.

Kom uit je emotie

Neem vervolgens even de tijd. Neem even de tijd om uit je emotie te komen. Zodra je gefrustreerd raakt wordt je gemakkelijk emotioneel. Zoals boos of zelfs agressief. Het is belangrijk om even tot 10 te tellen. Of zelfs nog wat verder door. Reageer niet meteen op wat anderen zeggen die jou frustreren en leg dat waar je mee bezig bent even aan de kant.

Neem de rust om uit de emotie te komen, zodat je weer helder na kunt denken voordat je verder gaat of met een reactie komt. Op die manier voorkom je dat je in je boosheid verkeerde keuzes maakt.

Schrijf je frustraties op

Lukt het niet om de frustratie daarmee op te lossen? Bij grotere frustraties is het verstandig om op te schrijven waar je last van hebt. Door het op te schrijven neem je daar automatisch even de tijd voor. En denk je er over na, door te relativeren. Je dwingt jezelf als het ware om de eerste twee tips bij frustraties op een meer concrete manier toe te passen.

Richt je op een andere gedachte

Zodra je het hebt opgeschreven is de kans groot dat je al wat rustiger kunt nadenken. Tijdens een cursus NLP Practitioner leer je om je gedachten vervolgens op iets anders te richten. Iets positiefs, waarmee je de aandacht even af kunt leiden. En ervoor kunt zorgen dat je in een betere stemming komt. Je kunt de frustratie aan de hand van deze 4 tips de baas, om je daar niet zomaar door van de wijs te laten brengen.

Cursus NLP Practitioner

Interesse in een opleiding NLP Practitioner? Wij zorgen er daarmee voor dat je bijvoorbeeld beter om leert gaan met frustraties. Want die maakt iedereen mee, dus het gaat erom hoe je daar zelf mee omgaat.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Ben jij een controlfreak? 7 tips om los te laten

Ben jij een controlfreak  7 tips om los te laten. Als je een controlfreak bent kan het best zo zijn dat je regelmatig op je teentjes loopt. En de grens van je kunnen is bereikt. Althans dat denk je. Een control freak zorgt er namelijk voor dat alles geregeld is en aan alles is gedacht.

Lees verder »
Salsa inspiratie

Inspiratie met Salsa

Let’s swing and do the Salsa voor inspiratie Waar anderen dit weekend naar Het Formule 1 zaten te kijken hoe Max Verstappen het deed, daar zaten wij heerlijk op het terras in Wijk bij Duurstede genietend van Blues in Wijk. Onder het genot van een biertje en wijntje met kennissen en vrienden op het terras

Lees verder »
liever assertiever

Ben jij liever assertiever? 7 praktische tips

Word je liever assertiever? Zijn andere mensen assertiever dan dat jij bent? Vraag jij je weleens af, hoe word ik assertiever? En is assertiviteit aan te leren? Zomaar een aantal vragen die jij wellicht hebt over assertiviteit. En om maar met het goede nieuws te beginnen: jij kunt ook assertiever worden, ondanks dat je misschien

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book