In 4 tips af van je frustraties: is het de moeite wel waard?

In 4 tips af van je frustraties: is het de moeite wel waard?

Last van frustraties hebben we allemaal wel eens. ‘Ieder huisje heeft z’n kruisje’: een waarheid als een koe. De kunst is om goed om te gaan met die frustraties. Door te voorkomen dat het je overneemt of dat je vanuit boosheid verkeerde keuzes maakt. En hoe je dat aanpakt? Wij zetten 4 handige tips voor je op een rij, afkomstig uit de opleiding NLP Practitioner en alles wat daarmee te maken heeft.

Waarom ben ik gefrustreerd?

Ten eerste, stel je de volgende vraag: “waarom ben ik gefrustreerd?”. Alleen al door daar even bij stil te staan is de kans groot dat je eerste woede afneemt. Want, is het wel de moeite waard om hier boos over te worden? Schiet jij er iets mee op en krijg je daardoor iets voor elkaar?

Wees je bewust van het feit dat er altijd een oplossing is. En dat de frustratie waarschijnlijk in het niet valt bij problemen die anderen hebben. Bijvoorbeeld buiten Nederland, in andere delen van de wereld.

Kom uit je emotie

Neem vervolgens even de tijd. Neem even de tijd om uit je emotie te komen. Zodra je gefrustreerd raakt wordt je gemakkelijk emotioneel. Zoals boos of zelfs agressief. Het is belangrijk om even tot 10 te tellen. Of zelfs nog wat verder door. Reageer niet meteen op wat anderen zeggen die jou frustreren en leg dat waar je mee bezig bent even aan de kant.

Neem de rust om uit de emotie te komen, zodat je weer helder na kunt denken voordat je verder gaat of met een reactie komt. Op die manier voorkom je dat je in je boosheid verkeerde keuzes maakt.

Schrijf je frustraties op

Lukt het niet om de frustratie daarmee op te lossen? Bij grotere frustraties is het verstandig om op te schrijven waar je last van hebt. Door het op te schrijven neem je daar automatisch even de tijd voor. En denk je er over na, door te relativeren. Je dwingt jezelf als het ware om de eerste twee tips bij frustraties op een meer concrete manier toe te passen.

Richt je op een andere gedachte

Zodra je het hebt opgeschreven is de kans groot dat je al wat rustiger kunt nadenken. Tijdens een cursus NLP Practitioner leer je om je gedachten vervolgens op iets anders te richten. Iets positiefs, waarmee je de aandacht even af kunt leiden. En ervoor kunt zorgen dat je in een betere stemming komt. Je kunt de frustratie aan de hand van deze 4 tips de baas, om je daar niet zomaar door van de wijs te laten brengen.

Cursus NLP Practitioner

Interesse in een opleiding NLP Practitioner? Wij zorgen er daarmee voor dat je bijvoorbeeld beter om leert gaan met frustraties. Want die maakt iedereen mee, dus het gaat erom hoe je daar zelf mee omgaat.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Situationeel leiderschap

Leidinggeven met precisie: Ontdek de geheimen van situationeel leiderschap en verbeter de teamprestaties”. Wil jij je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Wil je de teamprestaties verbeteren en meer succes boeken? Zoek dan niet verder! In dit dynamische en inzichtelijke artikel duiken we in de wereld van situationeel leiderschap en onthullen we de geheimen van

Lees verder »

Artikel INZICHT – Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie

Artikel INZICHT: Paarden inzetten in gedragsverandering en communicatie Al (er)kennen en gebruiken we de kracht van non-verbale communicatie binnen NLP, voor trainer Ferdinand Aukes mogen we daar nog veel meer aandacht aan geven. In combinatie met paardencoaching bijvoorbeeld. Het grote voordeel? Het maakt lichaamstaal en het onbewuste heel snel helder….  Lees de rest van dit

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book