Beheerst de omgeving jou of heb je controle over je eigen leven?

Daar zeg ik wel even wat. Beheerst de omgeving jou of heb je controle over je eigen leven? Wat ik vaak merk is dat mensen veel bezig zijn met de vraag: “Wat zal de ander wel niet van me denken?” Of “Hoe breng ik de boodschap zo over dat ik de ander geen pijn doe.”… (maar daarmee mag ik mezelf wel pijnigen).

Mening van anderen

We zijn dus veel bezig met de mensen in onze omgeving. We laten ons hierdoor sterk beïnvloeden, zowel positief als negatief. Positief is natuurlijk mooi. Maar als het een negatief effect op je heeft en jij daardoor niet meer bepaalde dingen durft of zelfs durft te zeggen, heeft het uiteindelijk een averechts effect.

Geloof jij dat je dat niet kunt veranderen? Jammer, want het kan wel. Zelf was ik vroeger heel verlegen en eigenlijk dacht ik ook dat ik weinig te vertellen had, ik achtte mezelf eerder dom dan slim. Want dat was vaak tegen me gezegd, dus dan ga je dat geloven. Andere kinderen op school waren slimmer, sneller, handiger, sportiever en assertiever.

De knop omgedraaid

Op een gegeven moment heb ik voor mezelf de knop omgedraaid. De NLP-opleidingen hebben me daar ontzettend goed mee geholpen. Geloof in mezelf krijgen, me kunnen uitten zoals ik denk en waar ik voor sta en ook nog eens voor groepen durven staan. Dat vind ik zelf wel metamorfose. Of niet soms?

Dus wanneer kies jij ervoor om je niet meer zo extreem te laten beïnvloeden door je omgeving? En wanneer kies jij voor jezelf? De controle over je eigen leven weer krijgen? De NLP Practitioner opleiding biedt je hierbij vele handvatten. Ja klopt, ik zeg vele, want het is wel een hele opleiding van twintig dagen, waar je zoveel input krijgt en waarbij je een scala aan oefeningen gaat doen, waardoor je er na ieder trainingsblok in de praktijk mee aan de slag kan. Dat betekent dat je op je werk anders met situaties zult omgaan, maar ook dat mensen jou anders gaan ervaren.

Betere connecties

Een mooi voorbeeld hiervan was Michael. Zelf merkte hij weinig van zijn betere communicatie. Hij vertelde dat het eigenlijk vanzelf integreerde, maar zijn collega’s, familie en vrienden reageerden regelmatig zo van “Wat is er met jou gebeurd? Je bent zoveel toegankelijker, luistert beter en je hebt veel meer aandacht voor onze mening.”  Dit vond hij zelf ook heel prettig en een eyeopener.  Daardoor merkte hij dat hij betere connecties met anderen aan kon gaan en zijn resultaten vlotter bereikt werden omdat anderen gemakkelijker met zijn ideeën mee konden gaan.

Wil jij ook zo’n resultaat voor jezelf? En de controle over je eigen leven terug? Kom dan naar onze info-avond of kijk eens op de pagina NLP practitioner.

 

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

assertiever, me zien staan.

Hoe zorg ik ervoor dat mensen me zien staan?

Hoe zorg ik er voor dat mensen me zien staan? Voel je te weinig erkenning in je werk door je leidinggevende, je collega’s of medewerkers? Een voortdurende behoefte om door ‘je baas’ of collega’s ‘gezien’ te worden kan er juist voor zorgen dat het tegendeel gebeurt! Er is een krachtige manier om dit patroon te

Lees verder »
weerbaarheid, angst

5 essentiële stappen om je weerbaarheid te vergroten

Jouw weerbaarheid vergroten? Veerkracht betekent niet dat je een doetje bent, maar dat je op een gezonde manier voor jezelf opkomt en je eigen behoeften begrijpt. Het gaat erom dat je het vertrouwen hebt om je duidelijk uit te drukken en ervoor te zorgen dat je rechten worden gerespecteerd. Stressfactoren In onze huidige wereld is

Lees verder »
https://innerqi.nl/wat-is-non-verbale-communicatie-en-hoe-kun-je-dit-toepassen-als-leidinggevende

Hoe je als leider non-verbale communicatie toepast

Non-verbale communicatie, zoals gebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal, is een belangrijk onderdeel van effectief leidinggeven. Door non-verbale communicatie te gebruiken kunnen managers en leidinggevenden hun boodschap duidelijker overbrengen, de atmosfeer verbeteren en beter contact maken met hun teamleden. In dit artikel lees je tips voor het toepassen van non-verbale communicatie als leidinggevende. Communiceren doen we altijd.

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang '7 tips voor krachtig leiderschap' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book