Gelaatkunde: jouw karakter aan de hand van 6 gezichtskenmerken

Gelaatkunde leert je hoe je veel over iemands karakter kunt aflezen aan de hand van belangrijke kenmerken van het gezicht. Over wat de ogen of een neus kan vertellen, net als wat de oren en de mond te zeggen hebben. Voor een goed beeld van hoe iemand waarschijnlijk in elkaar zit, zonder diegene er zelf naar te vragen. Als basis om gedrag beter te begrijpen en om van jezelf te ontdekken hoe je in elkaar zit.

Gelaatkunde leert je veel over diverse gezichtskenmerken

Tijdens de cursus gelaatkunde behandelen we de verschillende delen van het gezicht en wat zij kunnen vertellen over iemands karakter. Net als diverse andere onderwerpen, om een goed beeld te krijgen van het gedrag van jezelf of van iemand anders. Om de onderlinge communicatie gemakkelijker te maken of om van jezelf vast te stellen waarom je bepaalde keuzes maakt. Waardevolle inzichten, op basis van de manier waarop de kin en de wenkbrauwen eruit zien, of door goed te kijken naar de andere gezichtskenmerken.

De ogen en de neus

Allereerst de ogen, want daarvan weten we natuurlijk dat die veel te vertellen hebben. En dat is ook niet zo vreemd, want de ogen bestaan uit tal van verschillende onderdelen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar hoe ver de ogen uit elkaar staan. Iemand bij wie er tussen de beide ogen precies nog een derde oog zou passen is waarschijnlijk het best in balans en heeft waarschijnlijk een gebalanceerde en stevige wil.

Andersom kunnen bij elkaar staande ogen laten zien dat iemand waarschijnlijk wat introvert is of zelfs bekrompen redeneert. En staan de ogen juist ver uit elkaar? Dat kan onder andere duiden op levensmoed, waardoor er grote verschillen tussen mensen kunnen ontstaan. Verder herken je aan loensende ogen ongeduldigheid, net als weinig volharding. Een paar verschillende ogen staat aan de andere kant voor een brede creativiteit en rijke fantasie.

Neus

Naast de ogen heeft ook de neus veel te zeggen over het karakter van iemand. Vanuit de gelaatkunde weten we bijvoorbeeld dat een rechte neus en een rechte top staat voor ijdelheid, iets dat iemand met een haakneus over het algemeen veel minder zal hebben. Die persoon is waarschijnlijk vooral gedreven, terwijl de scheve neus staat voor wispelturigheid. En iemand met een wipneus voor je of heb je die zelf? Dan is de kans groot dat diegene veel temperament heeft, maar aan de andere kant lichamelijk en psychisch minder rijp is.

gelaatkunde, gezichtsuitdrukkingen, InnerQi

De oren en de mond

Binnen gelaatkunde kijken we vervolgens naar bijvoorbeeld de oren en de mond. Van de oren weten we dat iemand met flaporen veelal nieuwsgierig is, om alles te willen horen. En staan de oren juist plat aan het hoofd? Dan is de kans groot dat iemand graag naar zichzelf luistert. Verder is het mogelijk om mensen te onderscheiden aan de vorm van de oorlel. Indien die los hangt in plaats van vastzit is de kans groot dat iemand zich onafhankelijk voelt en zal opstellen.

De mond is net zo belangrijk als de ogen, op het moment dat we emoties tonen. Dat maakt het mogelijk om er veel aan af te lezen, net als binnen de gelaatkunde. Iemand met een kleine mond is bijvoorbeeld introvert, maar heeft over het algemeen wel een grote wilskracht. En die persoon zal zich door uitdagingen of problemen niet zomaar klein laten krijgen.

Lippen

Kom je iemand met een grote en volle mond tegen? De kans is groot dat die persoon heel trouw zal zijn en vooral behoefte heeft aan gezelschap. Iemand met een onderlip dikker dan de bovenlip is aan de andere kant weer niet zo betrouwbaar en iemand met dikke lippen is waarschijnlijk erg enthousiast en gepassioneerd. Op die manier valt er aan de mond veel af te lezen, zoals dunne lippen vertellen dat iemand verbitterd is geraakt en moeite heeft om te genieten van het leven.

De kin

Zelfs aan de kin kun je op basis van gelaatkunde veel aan zien bij mensen. Wist je bijvoorbeeld dat een brede kin of een lange kin een heel andere invloed op het karakter hebben? Mensen met een brede kin zijn over het algemeen gezegend met een grootste wilskracht en hebben van zichzelf meer zelfvertrouwen. Iemand met een lange kin vindt het juist een stuk gemakkelijker om vrienden te maken, waardoor die over het algemeen een breed sociaal netwerk hebben. Verder kun je aan een terugspringende kin zien dat iemand wat onverschillig kan zijn en weinig ambitie heeft. Iemand met een vooruitspringende kin is juist creatief, heeft veel zelfvertrouwen en is waarschijnlijk goed in taal. Handige elementen, waar je wat aan hebt wanneer je iemand die je tegenover je hebt wilt inschatten.

De wenkbrauwen

En kijk je naar de wenkbrauwen? Indien die net boven de ogen staan zal iemand een grote interesse hebben in van alles. Deze personen zijn nieuwsgierig, maar kunnen ook wat agressief worden als ze ergens niet meteen achter kunnen komen. Verder staan korte wenkbrauwen voor gevoeligheid, voor mensen die sneller beledigd zijn dan anderen. En bij hen is er waarschijnlijk sprake van veel gedrag door emoties en impulsen. Iemand met wenkbrauwen die naar beneden krullen heeft veel negatieve gedachten en zal niet zo enthousiast zijn, terwijl iemand met lange wenkbrauwen veel kan piekeren en waarde hecht aan familiebanden.

Cursus NLP Meesterschap in communicatie

Tijdens de cursus NLP Meesterschap in Communicatie leer je onder andere wat je kunt waarnemen aan gezichtsuitdrukkingen van de ander en hoe je daar goed op kunt reageren. Klik op bovenstaande link voor meer informatie.

Wil je meer weten over gelaatkunde? Via deze link kun je het boek van Joyce van der Voort over Gelaatkunde aanschaffen. Heb je algemene interesse in gelaatkunde? 

Nieuwsgierig geworden?

Tip voor jou: NLP meesterschap in communicatie!

Ben je benieuwd geworden naar non-verbale communicatie en wil je alle geheimen hiervan weten? Tijdens onze gewilde opleiding 'Meesterschap in Communicatie' leer je hoe beter gebruik maakt van je non-verbale communciatie zodat je anderen beter begrijpt. Met vier complete dagen bomvol informatie en praktische oefeningen ben jij straks een ster in communiceren!

Ja, ik wil meer weten!

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Gedrag spiegelen, Rapport, Optimaal contact, NLP, InnerQi, dezelfde houding

Gedrag Spiegelen: Leer de Kunst van Imitatie voor Betere Relaties

Gedrag spiegelen kan een krachtige techniek zijn om betere interacties met anderen te creëren. Of je nu wilt communiceren met collega’s, klanten of vrienden, het vermogen om gedrag na te bootsen kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het versterken van relaties. Door iemands lichaamstaal, intonatie en zelfs woordkeuze subtiel te imiteren, kunnen we

Lees verder »
coach, contact maken, NLP practitioner, verbindend communiceren, gesprek voeren, InnerQi, nlp opleiding

Verbindend communiceren: van transactioneel naar transformationeel

Communicatie speelt een cruciale rol in elke vorm van leiderschap. Het is de sleutel tot het opbouwen van sterke relaties, het stimuleren van betrokkenheid en het bevorderen van een positieve werkomgeving. In deze moderne tijd, waarin organisaties steeds meer waarde hechten aan empowerment en groei van hun medewerkers, is het belangrijk om te evolueren van

Lees verder »
https://innerqi.nl/wat-is-non-verbale-communicatie-en-hoe-kun-je-dit-toepassen-als-leidinggevende

Hoe je als leider non-verbale communicatie toepast

Non-verbale communicatie, zoals gebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal, is een belangrijk onderdeel van effectief leidinggeven. Door non-verbale communicatie te gebruiken kunnen managers en leidinggevenden hun boodschap duidelijker overbrengen, de atmosfeer verbeteren en beter contact maken met hun teamleden. In dit artikel lees je tips voor het toepassen van non-verbale communicatie als leidinggevende. Communiceren doen we altijd.

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book