Gelaatkunde: jouw karakter aan de hand van 6 gezichtskenmerken Gelaatkunde: jouw karakter aan de hand van 6 gezichtskenmerken - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.

Gelaatkunde: jouw karakter aan de hand van 6 gezichtskenmerken

Gelaatkunde leert je hoe je veel over iemands karakter kunt aflezen aan de hand van belangrijke kenmerken van het gezicht. Over wat de ogen of een neus kan vertellen, net als wat de oren en de mond te zeggen hebben. Voor een goed beeld van hoe iemand waarschijnlijk in elkaar zit, zonder diegene er zelf naar te vragen. Als basis om gedrag beter te begrijpen en om van jezelf te ontdekken hoe je in elkaar zit.

Gelaatkunde leert je veel over diverse gezichtskenmerken

Tijdens de cursus gelaatkunde behandelen we de verschillende delen van het gezicht en wat zij kunnen vertellen over iemands karakter. Net als diverse andere onderwerpen, om een goed beeld te krijgen van het gedrag van jezelf of van iemand anders. Om de onderlinge communicatie gemakkelijker te maken of om van jezelf vast te stellen waarom je bepaalde keuzes maakt. Waardevolle inzichten, op basis van de manier waarop de kin en de wenkbrauwen eruit zien, of door goed te kijken naar de andere gezichtskenmerken.

De ogen en de neus

Allereerst de ogen, want daarvan weten we natuurlijk dat die veel te vertellen hebben. En dat is ook niet zo vreemd, want de ogen bestaan uit tal van verschillende onderdelen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar hoe ver de ogen uit elkaar staan. Iemand bij wie er tussen de beide ogen precies nog een derde oog zou passen is waarschijnlijk het best in balans en heeft waarschijnlijk een gebalanceerde en stevige wil.

Andersom kunnen bij elkaar staande ogen laten zien dat iemand waarschijnlijk wat introvert is of zelfs bekrompen redeneert. En staan de ogen juist ver uit elkaar? Dat kan onder andere duiden op levensmoed, waardoor er grote verschillen tussen mensen kunnen ontstaan. Verder herken je aan loensende ogen ongeduldigheid, net als weinig volharding. Een paar verschillende ogen staat aan de andere kant voor een brede creativiteit en rijke fantasie.

Naast de ogen heeft ook de neus veel te zeggen over het karakter van iemand. Vanuit de gelaatkunde weten we bijvoorbeeld dat een rechte neus en een rechte top staat voor ijdelheid, iets dat iemand met een haakneus over het algemeen veel minder zal hebben. Die persoon is waarschijnlijk vooral gedreven, terwijl de scheve neus staat voor wispelturigheid. En iemand met een wipneus voor je of heb je die zelf? Dan is de kans groot dat diegene veel temperament heeft, maar aan de andere kant lichamelijk en psychisch minder rijp is.

gelaatkunde, gezichtsuitdrukkingen, InnerQi

De oren en de mond

Binnen gelaatkunde kijken we vervolgens naar bijvoorbeeld de oren en de mond. Van de oren weten we dat iemand met flaporen veelal nieuwsgierig is, om alles te willen horen. En staan de oren juist plat aan het hoofd? Dan is de kans groot dat iemand graag naar zichzelf luistert. Verder is het mogelijk om mensen te onderscheiden aan de vorm van de oorlel. Indien die los hangt in plaats van vastzit is de kans groot dat iemand zich onafhankelijk voelt en zal opstellen.

De mond is net zo belangrijk als de ogen, op het moment dat we emoties tonen. Dat maakt het mogelijk om er veel aan af te lezen, net als binnen de gelaatkunde. Iemand met een kleine mond is bijvoorbeeld introvert, maar heeft over het algemeen wel een grote wilskracht. En die persoon zal zich door uitdagingen of problemen niet zomaar klein laten krijgen.

Kom je iemand met een grote en volle mond tegen? De kans is groot dat die persoon heel trouw zal zijn en vooral behoefte heeft aan gezelschap. Iemand met een onderlip dikker dan de bovenlip is aan de andere kant weer niet zo betrouwbaar en iemand met dikke lippen is waarschijnlijk erg enthousiast en gepassioneerd. Op die manier valt er aan de mond veel af te lezen, zoals dunne lippen vertellen dat iemand verbitterd is geraakt en moeite heeft om te genieten van het leven.

De kin en wenkbrauwen

Tenslotte behandelen we de kin en de wenkbrauwen, want zelfs daar kun je op basis van gelaatkunde veel aan zien bij mensen. Wist je bijvoorbeeld dat een brede kin of een lange kin een heel andere invloed op het karakter hebben? Mensen met een brede kin zijn over het algemeen gezegend met een grootste wilskracht en hebben van zichzelf meer zelfvertrouwen. Iemand met een lange kin vindt het juist een stuk gemakkelijker om vrienden te maken, waardoor die over het algemeen een breed sociaal netwerk hebben. Verder kun je aan een terugspringende kin zien dat iemand wat onverschillig kan zijn en weinig ambitie heeft. Iemand met een vooruitspringende kin is juist creatief, heeft veel zelfvertrouwen en is waarschijnlijk goed in taal. Handige elementen, waar je wat aan hebt wanneer je iemand die je tegenover je hebt wilt inschatten.

En kijk je naar de wenkbrauwen? Indien die net boven de ogen staan zal iemand een grote interesse hebben in van alles. Deze personen zijn nieuwsgierig, maar kunnen ook wat agressief worden als ze ergens niet meteen achter kunnen komen. Verder staan korte wenkbrauwen voor gevoeligheid, voor mensen die sneller beledigd zijn dan anderen. En bij hen is er waarschijnlijk sprake van veel gedrag door emoties en impulsen. Iemand met wenkbrauwen die naar beneden krullen heeft veel negatieve gedachten en zal niet zo enthousiast zijn, terwijl iemand met lange wenkbrauwen veel kan piekeren en waarde hecht aan familiebanden.

Cursus gelaatkunde: aan de slag

Enthousiast over gelaatkunde en daar graag verder mee aan de slag? Tijdens de cursus gelaatkunde gaan we natuurlijk in op de verschillende elementen van het gezicht en wat daar aan af te lezen valt. Bovendien gaan we een stap verder, om je beter bewust te worden van je eigen gedrag en dat van anderen.

Wil je meer weten over de cursus die we geven of heb je algemene interesse in gelaatkunde? Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de cursus en onze werkwijze.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.