Worden jouw emoties je soms teveel? | Blog InnerQi Worden jouw emoties je soms teveel? - InnerQi NLP opleidingen en trainingen voor persoonlijke en zakelijke groei.

Worden jouw emoties je soms teveel?

Lisa barste in huilen uit. Ze had last van haar emoties. Welke emoties precies kon ze mij niet vertellen. Maar ik moest maar wat zeggen of de tranen rolden over haar wangen. Dit gebeurde dagelijks in allerlei situaties. Het functioneren op het werk ging stroef. Lisa voelde dat ze aan alle kanten geblokkeerd werd in haar functioneren. Ze werd niet meer positief geprikkeld. Haar inspiratie was verdwenen en het plezier in haar werk ook.

Het effect van deze emoties was dat ze niet meer goed kon samenwerken. Door de blokkade voelde ze weerstand bij haar teamleden. Resultaten bleven uit en de spanningen liepen soms hoog op. Een teamlid als Lisa kost het bedrijf natuurlijk ook veel energie en geld.

Emoties reguleren

Als Lisa haar emoties kan reguleren zal dat haar veel rust op leveren. Zodra ze dit kan hoeft ze namelijk niet meer primair op haar omgeving te reageren. Er zal, zowel voor haar en de omgeving waar Lisa in verkeert, meer balans en rust ontstaan. Ze zal haar emoties weer de baas worden!

En natuurlijk, we zitten soms allemaal in de situatie dat het ons even teveel wordt. Dat niet alleen werk het probleem is maar dat er ook thuis allerlei spanningen zijn. Dit neem je automatisch mee naar je werk. 

Ook voor Lisa speelde er veel in haar privé situatie. Er heerste veel spanning in haar eigen gezin en ze had de zorgen voor haar ouders. En dan nog de verwachtingen vanuit haar fulltime baan. Een opstapeling van allerlei factoren. Ik begreep heel goed dat de emoties de overhand hebben in zo’n situatie. Je zou kunnen spreken van een burn-out in deze situatie. Ziek melden? Dit stond niet in het ‘woordenboek’ van Lisa. Er moest een andere oplossing zijn. En die was er gelukkig ook!

Praten over je emoties

Door Lisa over haar situatie te laten praten tijdens de individuele coaching, uiting te geven aan haar emoties en diverse interventie technieken vanuit het Neuro Linguïstisch Programmeren toe te passen, kon ze weer controle krijgen over haar emoties. Ze gaf op een bepaald moment het signaal dat ze niet meer blokkeerde. Er ontstond begrip voor de situatie. Lisa voelde zich lichter en meer in balans. Ze kreeg haar energie langzaam weer terug. 

Wil jij weten hoe je beter kunt omgaan met je emoties en gevoelens? Meld je dan vrijblijvend aan voor een NLP informatie avond. Tijdens deze bijeenkomst vertel ik je wat je kunt leren in onze opleiding.

Ik ontmoet je graag.

Hartelijke groet,

Ferdinand Aukes

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Vul je e-mailadres in en ontvang 'Ben je lijder of leider' in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.