Tips voor Persoonlijk leiderschap: met 4 tips direct een stap verder

Tips voor Persoonlijk leiderschap is essentieel om goed te kunnen functioneren. Voor een stabiele basis, van waaruit je de kans hebt om verder te groeien. We trainen jou (en je collega’s) graag voor meer persoonlijk leiderschap. Voor die tijd kunnen we je alvast een paar handige tips geven, waarmee je direct een stap verder komt. Wij zetten ze voor je op een rij.

Tips voor persoonlijk Leiderschap op een rij:

Vertrouw op jezelf

Ten eerste, vertrouw altijd op jezelf. Heb vertrouwen in jezelf en durf uit te komen voor wat je vindt en waar je voor staat. Niet zonder naar de ander te luisteren, maar wel om te voorkomen dat je al bij voorbaat aan het wankelen raakt.

Vertrouw op het feit dat je tot nu toe je best hebt gedaan om zoveel mogelijk informatie te vergaren en dat je op basis daarvan tot een keuze bent gekomen. Dat is hoe dan ook een goede keuze, met de kennis en ervaring die je op dit moment hebt.

Tip: Wist je dat veel anderen ook lang niet altijd weten wat de beste keuze is? Zij zijn net zo onzeker als jij, maar bij hen zie je het niet (zo goed).

persoonlijk leiderschap

Focus op wat belangrijk is

Ten tweede werk je aan persoonlijk leiderschap door altijd de focussen op wat belangrijk is. Zowel op je werk, in relaties als thuis. Stel een lijstje op met zaken die moeten gebeuren en kies je prioriteiten. Ga voor de zaken die niet kunnen wachten of die je alleen thuis kunt doen. Iemand bellen kun je eventueel ook onderweg, maar de was in de wasmachine doen kan alleen thuis.

Focus op wat belangrijk is en gebruik dat ook op je werk. Moet dat mailtje nu de deur uit, of kan dat best nog even wachten? En kun je die meeting met een collega uitstellen of is die essentieel om beiden verder te komen? Door te focussen op wat belangrijk is schep je overzicht, van waaruit je meer persoonlijk leiderschap kunt tonen.

Schenk de ander volledige aandacht

Luister altijd met volledige aandacht. Leg verbanden, trek conclusies en zorg ervoor dat je begrijpt waar de ander het over heeft. Zorg ervoor dat je er met je aandacht bij bent en verwerk dit actief, zodat je tijdens een gesprek beiden op hetzelfde niveau zit.

Tip: en laat blijken dat je de ander volledige aandacht schenkt. Vat samen wat de ander zegt of herhaal belangrijke passages, zodat de ander weet dat je die hebt meegekregen.

Neem tijd voor rust en reflectie

En tenslotte, neem iedere dag een paar momenten voor rust en reflectie. Zowel thuis na een lange werkdag als ook op kantoor. Ga even zitten (of staan, als je de hele dag zit). Adem rustig in en uit en reflecteer op wat je tot nu toe hebt gedaan. Maak je hoofd leeg voor wat er nog moet gebeuren. Focus op wat belangrijk is, zodat je weer verder kunt en je persoonlijk leiderschap toont.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Salsa inspiratie

Inspiratie met Salsa

Let’s swing and do the Salsa voor inspiratie Waar anderen dit weekend naar Het Formule 1 zaten te kijken hoe Max Verstappen het deed, daar zaten wij heerlijk op het terras in Wijk bij Duurstede genietend van Blues in Wijk. Onder het genot van een biertje en wijntje met kennissen en vrienden op het terras

Lees verder »
liever assertiever

Ben jij liever assertiever? 7 praktische tips

Word je liever assertiever? Zijn andere mensen assertiever dan dat jij bent? Vraag jij je weleens af, hoe word ik assertiever? En is assertiviteit aan te leren? Zomaar een aantal vragen die jij wellicht hebt over assertiviteit. En om maar met het goede nieuws te beginnen: jij kunt ook assertiever worden, ondanks dat je misschien

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Scroll naar top

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book