Persoonlijk leiderschap tips: met 4 tips direct een stap verder

Persoonlijk leiderschap tips is essentieel om goed te kunnen functioneren. Voor een stabiele basis, van waaruit je de kans hebt om verder te groeien. We trainen jou (en je collega’s) graag voor meer persoonlijk leiderschap. Voor die tijd kunnen we je alvast een paar handige tips geven, waarmee je direct een stap verder komt. Wij zetten ze voor je op een rij:

persoonlijk Leiderschap tips op een rij:

Vertrouw op jezelf

Ten eerste, vertrouw altijd op jezelf. Heb vertrouwen in jezelf en durf uit te komen voor wat je vindt en waar je voor staat. Niet zonder naar de ander te luisteren, maar wel om te voorkomen dat je al bij voorbaat aan het wankelen raakt.

Vertrouw op het feit dat je tot nu toe je best hebt gedaan om zoveel mogelijk informatie te vergaren en dat je op basis daarvan tot een keuze bent gekomen. Dat is hoe dan ook een goede keuze, met de kennis en ervaring die je op dit moment hebt.

Tip: Wist je dat veel anderen ook lang niet altijd weten wat de beste keuze is? Zij zijn net zo onzeker als jij, maar bij hen zie je het niet (zo goed).

persoonlijk leiderschap tips

Focus op wat belangrijk is

Ten tweede werk je aan persoonlijk leiderschap door altijd de focussen op wat belangrijk is. Zowel op je werk, in relaties als thuis. Stel een lijstje op met zaken die moeten gebeuren en kies je prioriteiten. Ga voor de zaken die niet kunnen wachten of die je alleen thuis kunt doen. Iemand bellen kun je eventueel ook onderweg, maar de was in de wasmachine doen kan alleen thuis.

Focus op wat belangrijk is en gebruik dat ook op je werk. Moet dat mailtje nu de deur uit, of kan dat best nog even wachten? En kun je die meeting met een collega uitstellen of is die essentieel om beiden verder te komen? Door te focussen op wat belangrijk is schep je overzicht, van waaruit je meer persoonlijk leiderschap kunt tonen.

Schenk de ander volledige aandacht

Luister altijd met volledige aandacht. Leg verbanden, trek conclusies en zorg ervoor dat je begrijpt waar de ander het over heeft. Zorg ervoor dat je er met je aandacht bij bent en verwerk dit actief, zodat je tijdens een gesprek beiden op hetzelfde niveau zit.

Tip: en laat blijken dat je de ander volledige aandacht schenkt. Vat samen wat de ander zegt of herhaal belangrijke passages, zodat de ander weet dat je die hebt meegekregen.

Neem tijd voor rust en reflectie

En tenslotte, neem iedere dag een paar momenten voor rust en reflectie. Zowel thuis na een lange werkdag als ook op kantoor. Ga even zitten (of staan, als je de hele dag zit). Adem rustig in en uit en reflecteer op wat je tot nu toe hebt gedaan. Maak je hoofd leeg voor wat er nog moet gebeuren. Focus op wat belangrijk is, zodat je weer verder kunt en je persoonlijk leiderschap toont.

Wat ga jij doen met deze persoonlijk leiderschap tips?

Deel dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde blogs

Situationeel leiderschap

Leidinggeven met precisie: Ontdek de geheimen van situationeel leiderschap en verbeter de teamprestaties”. Wil jij je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Wil je de teamprestaties verbeteren en meer succes boeken? Zoek dan niet verder! In dit dynamische en inzichtelijke artikel duiken we in de wereld van situationeel leiderschap en onthullen we de geheimen van

Lees verder »
Teammanager, Innerqi

De afwezige teammanager genereert een slecht werkend team

Teamtrainingen zijn niet alleen voor de teammedewerkers, óók voor de teammanager(s). Want als die niet goed leiding geven, is een team sowieso stuurloos, ten einde raad en wellicht ten dode opgeschreven. Een afwezige teammanager zonder betrokkenheid met het team, leidt tot niets. Ik werd gebeld door een afdeling van een ministerie. Of ik een team

Lees verder »
Coachend Leiderschap toepassen, InnerQi, samenwerken, effectiviteit

Wil jij direct coachend leiderschap toepassen? 10 tips

Coachend Leiderschap toepassen in jouw team? Benieuwd wat deze handvatten zijn en wil jij ook net zo transformeren als in het voorgaande verhaal? Lees dan snel verder! De tips voor coachend leiderschap:   1. Durf het anders te doen. We hebben ons door onze omgeving zo laten beïnvloeden dat we denken dat we zijn zoals

Lees verder »

Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vul je e-mailadres in en ontvang de 35 adviezen over conflicthantering in je mailbox!

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Lees hier onze privacy-verklaring.

Wil jij een gratis proefles NLP volgen?

Scroll naar boven

Schrijf je in voor de mailinglijst en ontvang het gratis e-book